szlapt 27.08.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Witam,Sprzedawca gdzie kupowałem parapety (zajmuje się również sprzedażą jak i montażem okien) doradził mi abym w dolną ramę okna wkręcił dodatkowe wkręty (po jednym na skrzydło- okna 150 cm). Okna są zamocowane z trzech stron - dołem tylko pianka. Stwierdził że po jakimś czasie np. w czasie dużych mrozów może mi wygiąć dołem ramę ni i jak stwierdził będzie wiało pomiędzy oknem a parapetem. Co o tym sądzicie? Jest sens wiercić i przykręcać dolną ramę okna do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.08.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Jest sens i powinno to być zrobione przez montażystów. Każda instrukcja to zawiera - mocownie tak samo jak boki (wyjątek który znam dotyczy tylko jednego producenta okien drewnianych ale też dajemy - w oknie szerokim - obowiązkowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szlapt 29.08.2016 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Jest sens i powinno to być zrobione przez montażystów. Każda instrukcja to zawiera - mocownie tak samo jak boki (wyjątek który znam dotyczy tylko jednego producenta okien drewnianych ale też dajemy - w oknie szerokim - obowiązkowo). To co teraz lepiej zrobic: 1- dlubac w piance i mocowac kotwy i potem to zapiankowac ? 2- przymocowac wkretami przez rame? Rama wtedy nie traci swoich wlasciwosci izolacyjnych itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.08.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Przewiercic przez rame srubami do montazu oscieznic i dokladnie uszczelnic ale.....z jakiego materialu masz sciane pod oknem ? Sprzedawca prawde mowi.Jest to chyba i ze 100% bledow montazowych jakie sie spotyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szlapt 29.08.2016 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Sciana jest z betonu komorkowego 24cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.08.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 To spoko. Śruby beda trzymać Dlugosc min 150mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts