Gość Arturo72 01.09.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Zastanawiam się nad Panasonic'iem chyba cena/jakość jest odpowiednia. Dużo osób zadowolonych. Panasonic,Atlantic,Daikin,Samsung,Fujitsu to sa dobre i stosunkowo tanie pompy. Ja mam panasa i jest ok,czwarty sezon się zbliża. Edytowane 1 Września 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw2006 01.09.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Panasonic,Atlantic,Daikin,Samsung,Fujitsu to sa dobre i stosunkowo tanie pompy. Ja mam panasa i jest ok,czwarty sezon się zbliża. Podziel się na priva informacjami, jestem na etapie adaptacji projektu i wyboru źródła ciepła, opcje 2: gaz propan z butli lub PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 02.09.2016 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Przez pół wątku piszecie że PC PW z montarzem wyjdzie mnie 25tyś. Kurcze niech ktoś mi poda firme co zainstaluje t-capa 9KW + zbiornik i wszystkie inne potrzebne pierdoły do 25tyś. Wszytkie wyceny które dostałem oscylują na około 30tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.09.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Cały osprzęt do wykonania kotłownii z gruntową pompą ciepła i kolektorem za 14 tyś zł:http://allegro.pl/kotlownia-7kw-200m2-gruntowa-pompa-ciepla-meeting-i6432628912.html Do tego trochę szperania w internecie, Pan Koparkowy, zmyślny Pan Instalator i można się zamkąć w 20tyśzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.09.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Przez pół wątku piszecie że PC PW z montarzem wyjdzie mnie 25tyś. Kurcze niech ktoś mi poda firme co zainstaluje t-capa 9KW + zbiornik i wszystkie inne potrzebne pierdoły do 25tyś. Wszytkie wyceny które dostałem oscylują na około 30tyś Kupujesz http://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-seria-c-aquarea-9-kw-i6431752993.html Do tego zbiornik CWU za 2000zł Śrubunki, miedź, naczynie wzbiorcze (o ile sama pompa nie ma ) 1000zł Pozostaje 2000zł dla instalatora za dwa dni pracy,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 02.09.2016 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Przez pół wątku piszecie że PC PW z montarzem wyjdzie mnie 25tyś. Kurcze niech ktoś mi poda firme co zainstaluje t-capa 9KW + zbiornik i wszystkie inne potrzebne pierdoły do 25tyś. Wszytkie wyceny które dostałem oscylują na około 30tyś Jakiś czas temu obalalem powielany tu mit o kotłowni na tcapie za 22-25 tys, relne koszty to ponad 30 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.09.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Jakiś czas temu obalalem powielany tu mit o kotłowni na tcapie za 22-25 tys, relne koszty to ponad 30 tys Powielacz tych mitów jest na razie na wakacjach (przymusowych), bedzie troche spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 02.09.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Firmy nie podam bo już wiele razy o reklamę byłem posądzany. W tym roku moich dwóch znajomych zmieściło się zdecydowanie w kwocie poniżej 25 tyś zł... zatem to żaden mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.09.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Poza tym, w moim mieście jest dotacja - 50%, nie wiecej niż 10 tyś zł.Można nieć pompę taniutko.... Szkoda, że kiedy ja budowałem dom, ta dotacja była tylko dla tych, co likwidują kotłownię węglową. Od zeszłego roku takźe dla nowego budownictwa - żeby ńie przybywało kopciuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 02.09.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Firmy nie podam bo już wiele razy o reklamę byłem posądzany. W tym roku moich dwóch znajomych zmieściło się zdecydowanie w kwocie poniżej 25 tyś zł... zatem to żaden mit. prawie 3 miesiące temu pisałem do Ciebie prywatną wiadomość z prośbą o podanie konkretów, oczywiście bez odpowiedzi, także nie ściemniaj. podobnie jak kolega zyhu wyceniałem kotłownie na pompie panasa w bardzo wielu miejscach i nigdzie nie było oferty poniżej 30 tys dla mojego domu, a pisanie typu "można wziąć tańszą" to mi się śmiać chce, bo to instalator odpowiada za zainstalowane urządzenie i on powinien je prawidłowo dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 02.09.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 panowie osprzęt to kotłowni kolanka, miedz kurki złączki zawory trójniki, pompy i inne pierdoły + lutowanie montaż otuliny to jest pare tyś i niezależnie od tego czy to PCI czy kocioł. NIe myślcie ze kupicie kocioł za 6 tyś lub pompe za 20 tys i to bedzie cały koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 03.09.2016 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Adam626 , masz duży dom, zbliżony do mojego i ocieplenie podobne jak ja planuję, napisz ile wydajesz rocznie na gaz oraz czy jesteś zadowolony z kotła ? Jak nim sterujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 03.09.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 prawie 3 miesiące temu pisałem do Ciebie prywatną wiadomość z prośbą o podanie konkretów, oczywiście bez odpowiedzi, także nie ściemniaj. podobnie jak kolega zyhu wyceniałem kotłownie na pompie panasa w bardzo wielu miejscach i nigdzie nie było oferty poniżej 30 tys dla mojego domu, a pisanie typu "można wziąć tańszą" to mi się śmiać chce, bo to instalator odpowiada za zainstalowane urządzenie i on powinien je prawidłowo dobrać. Może i pisałeś ale trzeba jeszcze było wysłać. Nie było jeszcze osoby, której bym nie odpisał. Instalator instaluje, do obliczeń i doborów są inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 03.09.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Mam wiadomość w wysłanych, zresztą pisalem też ogólnie na forum i również nie odpowiedziałem, także uznałem to za scieme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 03.09.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Mam wiadomość w wysłanych, zresztą pisalem też ogólnie na forum i również nie odpowiedziałem, także uznałem to za scieme Ogólnie na forum nie piszę o firmach. Na priv też nic nie dostałem. W okolicy Sieradza 2 firmy montują w kwocie, która spokojnie się mieści w widełkach 22-25tyś zł. Pompa 9kw t-cap kosztuje w hurtowni 13000zł netto, zbiornik 2200zł (ceny z czerwca) zatem jeśli ktoś chce 30000zł za pompę ze zbiornikiem + montaż to znaczy, że zysk ma znaczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 03.09.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Nie było jeszcze osoby, której bym nie odpisał. Z mojej perspektywy to prawda. W okolicy Sieradza 2 firmy montują w kwocie, która spokojnie się mieści w widełkach 22-25tyś zł. dla kolegi sony87 wpisz w wujka google Goszczanów klimatyzacja, pompy ciepła i powinien wyskoczyć kolega Norbert.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krbaton 03.09.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Pompy ciepła ok 30 tyś ( minimum) Kotłownia na gaz ok 30 tyś Nie ma to jak prąd który i tam masz max ok 5-8 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 03.09.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Adam626 , masz duży dom, zbliżony do mojego i ocieplenie podobne jak ja planuję, napisz ile wydajesz rocznie na gaz oraz czy jesteś zadowolony z kotła ? Jak nim sterujesz ? steruję tak: 1. temperatura na sterowniku buderus rc35 ustawiona na 23C 2. Moc kotła obcięta do około 4,5kW w menu kotła. 3. kocioł grzeje przy mrozach praktycznie non stop 4. w okrągły rok poszło mi około 1400m3 na CO i CWU + 300kg brykietu do kominka + 200kwh na grzanie klimą (podlicznik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.09.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Kotłownia na gaz ok 30 tyś : o czym Ty piszesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.09.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 http://www.ghs-polska.pl/najlepsze-promocje/domy-od-130-do-160m2/samsung-ehs-p-w-160m2.html Znana w mojej okolicy firma. Nie wiem, czy ten Samsung jest porównywalny z Panasem, ale warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts