imrahil 29.08.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 nie ściemniaj zapomnij o pompie ciepła 20 tys to ona kosztuje, ale GOŁA. jak doliczysz wszystko to pompa ciepła Cię wyjdzie od 45 do 60 tys gdzie za gazowe kompletne na kotle buderusa dałem 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 29.08.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) butla na gaz o pojemności 2700l na własność (nie dzierżaw) z projektami pozwoleniami z przyłączem 8000zł + kocioł victrix12 z zasobnikiem 100l 4500zł gaz kupujemy na wolnym rynkupo co "wugoel". Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez lukasz1006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 29.08.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 zapomnij o pompie ciepła 20 tys to ona kosztuje, ale GOŁA. jak doliczysz wszystko to pompa ciepła Cię wyjdzie od 45 do 60 tys gdzie za gazowe kompletne na kotle buderusa dałem 24 Za pisanie takich głupot ktoś ci płaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.08.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Za pisanie takich głupot ktoś ci płaci? takie miałem wyceny i to różnych firm kompletne ogrzewanie podłogowe pompą ciepła 45-60 tys za kompletne ogrzewanie gazem dałem 24 tys dla mnie nie ma o czym mówić. przyłącze gazu 2 tys + 3 tys instalacja do domu od skrzynki więc całość z gazem 29 tys a nie 45 albo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) zapomnij o pompie ciepła 20 tys to ona kosztuje, ale GOŁA. jak doliczysz wszystko to pompa ciepła Cię wyjdzie od 45 do 60 tys gdzie za gazowe kompletne na kotle buderusa dałem 24 A Ty skąd się urwales ? A Marsa czy z jaskini dopiero ? Że Ty się sfrajerowales i dales sie zrobic za losia to nie musisz innych na minę wpuszczać. Goła pompa to koszt 16-20tys.zl zależnie od obciążenia,do tego zasobnik cwu 1500zl i montaż 2000-3000zł czyli wyjdzie w przedziale 20-25tyś.zl zależnie od domu. Pompy: http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-atlantic-extensa-8kw-i6439624064.html http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Aquarea&search_scope=category-111869&bmatch=base-relevance-w2-hou-1-1-0812 http://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-9-kw-t-cap-1-faz-i6422811081.html Zasobnik cwu: http://allegro.pl/galmet-zasobnik-wymiennik-sgw-s-300l-rzeszow-i6420348011.html Jeśli ktoś jest ciemny to pora na wybielanie... Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.08.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 A Ty skąd się urwales ? A Marsa czy z jaskini dopiero ? Że Ty się sfrajerowales i dales sie zrobic za losia to nie musisz innych na minę wpuszczać. Goła pompa to koszt 16-20tys.zl zależnie od obciążenia,do tego zasobnik cwu 1500zl i montaż 2000-3000zł czyli wyjdzie w przedziale 20-25tyś.zl zależnie od domu. Pompy: http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-atlantic-extensa-8kw-i6439624064.html http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Aquarea&search_scope=category-111869&bmatch=base-relevance-w2-hou-1-1-0812 http://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-9-kw-t-cap-1-faz-i6422811081.html Zasobnik cwu: http://allegro.pl/galmet-zasobnik-wymiennik-sgw-s-300l-rzeszow-i6420348011.html Jeśli ktoś jest ciemny to pora na wybielanie... czytasz to co piszę ? kompletna instalacja. za pompę 24 KW buderusa dałem 5000 zł. za pompę ciepła około 20 tys trzeba liczyć markowo. już masz 15 tyś zł różnicy. nie dałem się zrobić w łosia bo takie były wyceny różnych firm i KAŻDY kto był na miejscu mowił: jak ma pan 2 m od płota rurę z gazem to nijak się to opłaca i miał rację co innego, jak ktoś nie ma gazu, a groszku czy węgla nie polecam rozumie, że z tego żyjecie ale bądźcie obiektywni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 takie miałem wyceny i to różnych firm kompletne ogrzewanie podłogowe pompą ciepła 45-60 tys za kompletne ogrzewanie gazem dałem 24 tys dla mnie nie ma o czym mówić. przyłącze gazu 2 tys + 3 tys instalacja do domu od skrzynki więc całość z gazem 29 tys a nie 45 albo więcej Dlatego już Ci pisałem wyżej,że Ty akurat chciałeś zostać frajerem mającym gaz to nie znaczy że inni nie mogą mieć lepiej od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) czytasz to co piszę ? kompletna instalacja. za pompę 24 KW buderusa dałem 5000 zł. za pompę ciepła około 20 tys trzeba liczyć markowo. już masz 15 tyś zł różnicy. nie dałem się zrobić w łosia bo takie były wyceny różnych firm i KAŻDY kto był na miejscu mowił: jak ma pan 2 m od płota rurę z gazem to nijak się to opłaca i miał rację co innego, jak ktoś nie ma gazu, a groszku czy węgla nie polecam To jeszcze raz powtarzam,że ktoś chciał być losiem i nie potrafił liczyć i szukać to nie znaczy że inni też tak mają robić . 1kWh z gazu to ok.0,24zł 1kWh z pompy to 0,10zł 1kWh z pradu to ok.0,30zl zatem teraz słucham konkretnego uzasadniania od Ciebie na podstawie Twojego domu na podstawie faktów a nie "fachowców" robiących ludzi pod ch.... Ja mam gaz pod domem i decydowalem się na grzanie prądem a nie gazem,zatem co Twoi fachowcy powiedzieliby ? Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 29.08.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 u mnie kompletna instalacja PC 7 kW + podłogówka była wyceniana na niecałe 29 tys. zł brutto (robocizna, materiały i faktury) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.08.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) ok, masz 230 m2 podłogówki ? kwota jest niewazna, bo jeden robi salon samochodowy 800 m2 i da 80 tys drugi 30m2 podłogówki u mnie na dzień dobry było 15 tys w kotle różnicy więc dla mnie odpada potem jeszcze jakieś tu dodatkowe koszty, tam dodatkowe i się nazbierało 15-20 tys różnicy ja odpuściłem. dlatego jak ktoś ma blisko gaz, nie polecam Arturo72wali mnie po ile jest gaz i prąd, nie będę 20 lat zwracał bo za 5 mogę nie żyć albo instalacja się zepsuje. dla mnie było za drogo i tyle. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez zyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) ok, masz 230 m2 podłogówki ? kwota jest niewazna, bo jeden robi salon samochodowy 800 m2 i da 80 tys drugi 30m2 podłogówki u mnie na dzień dobry było 15 tys w kotle różnicy więc dla mnie odpada potem jeszcze jakieś tu dodatkowe koszty, tam dodatkowe i się nazbierało 15-20 tys różnicy ja odpuściłem. dlatego jak ktoś ma blisko gaz, nie polecam Ale co ma do tego podlogowka ? Przy gazie i przy prądzie i przy pompie masz ja w tej samej cenie bo rurki i robocizna nie rozróżnia czym będzie grzana woda do podlogowki. Pozostaje kwestia systemu grzewczego i to się tylko porównuje. A gaz to nie tylko kocioł,to przyłączę,to instalacja wewnątrz,to komin,to osprzęt dodatkowy itp. A czemu nie prąd tylko gaz ? Z głupoty ? Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.08.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ale co ma do tego podlogowka ? Przy gazie i przy prądzie masz ja w tej samej cenie bo rurki i robocizna nie rozróżnia czym będzie grzana woda do podlogowki. Pozostaje kwestia systemu grzewczego i to się tylko porównuje. A gaz to nie tylko kocioł,to przyłączę,to instalacja wewnątrz,to komin. A czemu nie prąd tylko gaz ? Z głupoty ? to tłumaczę, że różnica w pompie ciepła a gazem to 15-20 tys w zależności od pompy \ kotła i innych bajerów dla mnie 15 tys to dużo za dużo. i tyle. a nawet 20 tys bo nie chciałem byle jakiej pompy tylko sprawdzonej firmy. czemu nie prąd ? bo pompa ciepła za droga. tylko dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 to tłumaczę, że różnica w pompie ciepła a gazem to 15-20 tys w zależności od pompy \ kotła i innych bajerów dla mnie 15 tys to dużo za dużo. i tyle. a nawet 20 tys bo nie chciałem byle jakiej pompy tylko sprawdzonej firmy. czemu nie prąd ? bo pompa ciepła za droga. tylko dlatego. Przylacze gazowe+kocioł+komin+montaż to u Ciebie koszt 5tys.zl ? Nie kłam. Masz markowe sprawdzone pompy w linkach gdzie całkowity koszt z montażem to 20-25tys.zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 29.08.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 to tłumaczę, że różnica w pompie ciepła a gazem to 15-20 tys w zależności od pompy \ kotła i innych bajerów dla mnie 15 tys to dużo za dużo. i tyle. a nawet 20 tys bo nie chciałem byle jakiej pompy tylko sprawdzonej firmy. czemu nie prąd ? bo pompa ciepła za droga. tylko dlatego. Idiotyczne tłumaczenie. Zatem czemu nie zrobiłeś ogrzewania 100% elektrycznego? Jeszcze tańsze w montażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Idiotyczne tłumaczenie. Zatem czemu nie zrobiłeś ogrzewania 100% elektrycznego? Jeszcze tańsze w montażu... Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.08.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Idiotyczne tłumaczenie. Zatem czemu nie zrobiłeś ogrzewania 100% elektrycznego? Jeszcze tańsze w montażu... bo nie chce być uzależniony tylko od prądu. dyskusja jałowa. ja jestem ze swojej instalacji i rachunków zadowolony, napisałem co miałem napisać a co zrobią inni - ich sprawa. tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 bo nie chce być uzależniony tylko od prądu. dyskusja jałowa. ja jestem ze swojej instalacji i rachunków zadowolony, napisałem co miałem napisać a co zrobią inni - ich sprawa. tyle. Ale i tak jesteś uzależniony od prądu czy Ci się podoba czy nie. Odetnij sobie prąd Możesz być zadowolony ale takie idiotyzmy wypisywane trzeba prostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.08.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 instalacja była droższa o 15-20 tys i nie zrobiłem pompy ciepła, a chciałem, nawet elektrykę miałem pod to ciągniętą, mam kable grubości w palców pociągnięte i sobie wiszą jak ktoś ma gaz pod nosem, polecam, bo za fanaberie się płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) instalacja była droższa o 15-20 tys i nie zrobiłem pompy ciepła, a chciałem, nawet elektrykę miałem pod to ciągniętą, mam kable grubości w palców pociągnięte i sobie wiszą jak ktoś ma gaz pod nosem, polecam, bo za fanaberie się płaci No to jeszcze raz bo wijez się jak wąż,ile poniższe Cię kosztowało: Przylacze gazowe+kocioł+komin+montaż to u Ciebie koszt 5tys.zl ? Nie kłam. Masz markowe sprawdzone pompy w linkach gdzie całkowity koszt z montażem to 20-25tys.zl Na jakiej podstawie uważasz za fanaberie,że mając gaz przy działce dom chciałem ogrzewać PRĄDEM bo był tańszy niż gaz ziemny ? Konkretnie proszę a nie jakieś bzdurne teorie bo gaz pozostał przed działką. Jeszcze raz powtórzę,jak Ty byłeś los to nie znaczy że każdy jest losiem. Na liczbach Ci przedstawię że gaz ziemny to właśnie fanaberia o to w dodatku bezmyslna bo bez wiedzy na temat zapotrzebowania domu na energię nie można wybrać optymalnego systemu grzewczego. Zatem ile Twój dom tej energii potrzebuje czy wybierales gaz nie glowa tylko d...a ? Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 29.08.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 instalacja była droższa o 15-20 tys i nie zrobiłem pompy ciepła, a chciałem, nawet elektrykę miałem pod to ciągniętą, mam kable grubości w palców pociągnięte i sobie wiszą jak ktoś ma gaz pod nosem, polecam, bo za fanaberie się płaci Czyli po prostu nie przemyślałeś tematu przed budową. Wydałeś kase np. na te kable a poźniej i tak zamontowałeś kocioł. To, że tobie to odpowiada - ok, nic mi do tego, lecz nie wypisuj głupot o nieopłacalności pomp ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts