bolek89 28.08.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Witam,Na dniach mam zamiar zabrać się za szafę z drzwiami przesuwnymi. Jakbyście doradzili jakiej firmy wybrać osprzęt. Na alledrogo itd jest tego pełno.Wymiary szafy to szer. 2m wys 2.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 31.08.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam, Na dniach mam zamiar zabrać się za szafę z drzwiami przesuwnymi. Jakbyście doradzili jakiej firmy wybrać osprzęt. Na alledrogo itd jest tego pełno. Wymiary szafy to szer. 2m wys 2.7 Jak mi robili meble na wymair to wszystkie prowadnice, zawiasy itp dali albo bloom albo hettich, chyba tak to sie pisze. Drozsze od innych ale ponoc najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 31.08.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam, Na dniach mam zamiar zabrać się za szafę z drzwiami przesuwnymi. Jakbyście doradzili jakiej firmy wybrać osprzęt. Na alledrogo itd jest tego pełno. Wymiary szafy to szer. 2m wys 2.7 Polecam polskie: - do drzwi laguna (tylko stosuj systemy z metalowymi rolkami, plastikowe rozwalają się co kilka lat) - do szuflad GTV Oczywiście bloom i hettich też bardzo polecam ale będzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek89 15.01.2018 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Odkopie własny temat. Z racji tego że budowa szafy musiała zostać przesunięta w czasie i ten czas właśnie nadszedł potrzebuję pomocy. Postanowiłem że szafa stanie na nóżkach. I w tym tkwi problem ile ich dać na szafę o szerokości 2m? Poniżej przedstawiam rysunek. Szafa jest podzielona na 2 równe połowy: Górny rysunek ogólny rzut szafy z przodu natomiast pod spodem rozmieszczenie nóżek na podłodze szafy. Taka ilość wystarczy czy może dorzucić jeszcze 2 sztuki po środku tworząc jakby 5 z kostki do gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.01.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Nóżki drogie nie są - dał bym dodatkowo po jednej na środku tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek89 16.01.2018 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Dokładnie nóżki nie są drogie. Więc może dać co pół metra? Wtedy na całej szafie wyjdzie 10 sztuk. Jeśli chodzi o nóżki to wpadną najprawdopodobniej WURTH H60 500kg bo są najniższe jakie udało mi się znaleźć regulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.01.2018 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Są niższe. Nazywa się to stopka meblowa regulowana, np : http://allegro.pl/stopka-meblowa-regulowana-wkrecana-noga-nozka-m8-i7033987651.html#thumb/5 zamiast tej mufy z zestawu można dać nakrętkę pazurkową. Z tymi nóżkami udało mi się podnieść szafki o tylko 5-7mm ponad podłogę. Oczywiście płytę tą na dnie trzeba bardzo delikatnie nawiercać aby nie przejść na wylot. Gwint w stopkach można zawsze przyciąć kątówką aby nie były za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek89 17.01.2018 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Ok masz rację. To ile sztuk polecacie zamontować i w jakis odległościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek89 15.06.2018 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Temat ciągnie się latami ale cóż Zamówiłem ekipę która zrobi i zamontuje mi drzwi. Niestety zarówno sufit jak i jedna ze ścian jest krzywa. Różnica wysokości na 2 skrajnych bokach szafy to 2.5cm natomiast na szerokości to 1.5cm. Na dole jest mniej u góry więcej o ten wymiar. Osoba która mierzyła stwierdziła że nie będą robić ramy tylko wyregulują to na kółkach. I tutaj rodzi się pytanie czy da radę coś takiego wyregulować na kółkach żeby to dobrze wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts