a1801 28.08.2016 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Witam, jestem nowy na forum, dlatego proszę o wyrozumiałość. Tak jak w temacie usiłuję odnowić balkon i taras (balkon znajduje się nad tarasem). Jednak łatwiej bedzię rozpatrzyć każde z osobna. Balkon od strony dolnej zaczyna kruszeć w rogach[1,2] i zaczyna z niego odchodzić farba, od strony wieszchniej był "zabezpieczony" folią w płynie (taką co daje się pod płytki). Pomyślałem że najlepszym wyjściem na stronę dolną, bedzie wyczyszczenie i odkucie spekanej cześci. Nastepnie wywiercić otwory i wbić w nie jakieś pręty ( uzbrojić) miejsce którę będe naprawiał zaprawą. Pytanie- czy dobrze myślę czy jest lepsze rozwiązanie? oraz czy moglibyście coś polecić, coś trwałego w miare taniego ? Strone górną balkonu już zaczołem oczyszczać z foli. Znajomy polecił mi środek z firmy sika- sikafloor 400, sam też poczytałem o tym trochę i się zdecydowałem. Cały balkon zacząłem szlifować aby materiału poszło jak naj mniej. Jednak po zdarciu foli w niektórych miejscach pokazały się ubytki posadzki. Drobne [3] i mniej drobne[4,5,6] . I w tym momecie pojawiają się kolejne pytania - czy istnieje jakaś opłacalna metoda pozbycia się drobnych ubytków? czy one zginą pod posadzką ( planuję 2 może, 3 warstwy jak wystarczy jedna puszka)? jak pozbyć się tych wiekszych ubytków? oraz czy dobrym wyjściem do zabezpieczenia połoczenia, miedzy posadzką a okówką jest środek sikaflex 11 fc? Połowa drogi za nami , teraz taras jest bardzo spekanny, w wielu miejcach i przez całą długość ( w okolicach środka), grubości pekeć dochodzą do 1 cm.[7,8,9] Podczas zimy czy długotwałych deszczów, woda dostaje się do pomieszczenia pod nim ( pomieszczenie przechodnie nieogrzewane- ganek). Taras również był "ratowany" folią w płynie, jednak na prużno. Planuję nad tarasem zrobić przydaszenie i położyć , jednak czy jest to dobrym pomysłem przy tak zniszczonej płycie tarasu? Ewentualnie jak zabezpieczyć, aby nie kapało mi na głowe jak ubieram kurtkę? Z ciekawości, czy dobrym rozwiązaniem w takim wypadku jest posadzka poliuretanowa (wiem że nie nadaje się na tarasy które są zbudowane nad pomieszczeniami ogrzewanymi jednak takowe nie jest jednak nie ma w nim tak niskiej teperatury jak na zewnątrz) ? jak powstrzymać pękniecia? czy dobrym pomysłem jest układanie płytek na takich pęknieciach? Pozdrawiam Andrzej https://www.sendspace.com/filegroup/q5rvXJOaZBMEATcwUiL3E0JKMqalO6j%2BRm4eQEYUPJogMpV6pKqy9aBqvsHRjq6j4ilU2EcM3ls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopiola 28.05.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Można wiedzieć jak skończyła się renowacja tego tarasu?Mam podobny przypadek i chcę użyć Sikafloor 156 i 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts