idas 29.08.2016 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Witam, Aktualnie mam stan SSO i w nastepnym miesiacu przyjada montowac mi okna. Dom zbudowany z Porothermu. Stolarka ma miec montaz warstwowy wraz z cieplym parapetem.Nie chce w tym roku ani ocieplac, ani tynkowac domu z zewnatrz. Chcialbym zeby postal do wiosny zeby oddac wilgoc.Czy wedlug was moge zostawic okna z tasmami oraz cieply parapet nieokryte na czas jesieni i zimy? Niestety nigdzie nie znajduje informacji na ten temat, wiec z gory bardzo dziekuje za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 29.08.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) taśm nie wolno zostawiać odkrytych. Nawet w dołączonym opisie do nich napisane jest: " niezwlocznie zakryć przed słońcem". Niektórzy polecali zakryć cementowym klejem do styropaniu jeśli nie izoluje sie budynku od razu po oknach, ale nie wiem czy nie ma lepszych sposobów. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 29.08.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 przykleić pasy styropianu grubości kilku cm, tak żeby taśmy nie były narażone na promieniowanie słoneczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 29.08.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 A co potem przy montażu docelowego styro? Zrywanie tych pasków ? Nie uszkodzi to taśm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 29.08.2016 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Zakrycie klejem taśm zostało mi dzisiaj polecone takze przez szefa ekipy montażowej. A co z ciepłym parapetem? Czy styrodur może zostać odkryty do wiosny bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 12.09.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 No ja mam na isntrukcji montażu ciepłych profili napisane żeby zakryć przed słońcem jak najszybciej i też sie zastanawiam czym to zakryć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 17.09.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Możesz pomalować farbą ochronną do pianek poliuretanowych.Ja tak miałem przez całą poprzednią zimę. Wpisz w google "farba do pianki poliuretanowej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 17.11.2016 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 A czy taśmy wewnątrz takze trzeba zakrywać szybko, czy mogą czekać 2-3 miesiące na tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts