IPS 29.08.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Witam Mam pytanie co do tynku gipsowego, a mianowicie skuwam stary tynk na ścianach z suporexu i widzę, że masa pustaków jest spękana więc myślę, że warto nałożyć siatkę na całe ściany jednak nie mam w tym doświadczenia. Czy lepiej nałożyć siatkę na specjalny klej i dopiero na to kłaść tyn czy lepiej zatapiać w tynku ? Warstwa tynku będzie około 2-4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.09.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Szanowny Panie, nałożenie siatki to dobre rozwiązanie. Najlepiej zatopić ją w kleju elastycznym, a następnie całość wygładzić. Wcześniej należy zadbać o odpowiednie przygotowanie podłoża, które powinno być oczyszczone z luźnych fragmentów, odpylone i zagruntowane gruntem głęboko penetrującym. Polecam zastosowanie ACRYL-PUTZ® GP 41 Grunt polimerowy głęboko penetrujący. Do stworzenia warstwy wykończeniowej można natomiast wykorzystać gładź szpachlową ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts