Admund 29.08.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, przewertowałem sporo wątków i ciągle mam mętlik w głowie odnośnie wyboru kotła. Poproszę o poradę ale może opartą o własne doświadczenie, a nie ulotki. Wg. ciepłowłaściwe.pl wyszło mi tak: http://cieplowlasciwie.pl/wynik/1kel czyli kocioł 17 KW . tyle samo podał mi sprzedawca w lokalnym sklepie. W innym sklepie wyliczyli mi 25KW.. Skłaniam się bardziej ku 17 KW. Moje wymagania co do kotła: - pelet (czystość obsługi) - możliwość palenia drewnem np na ruszcie, lub czymś innym (w miarę uniwersalny) - możliwe największa automatyzacja: rozpalanie i gaszenie, możliwość ustawiania zima, lato (czy coś takiego jest?) - przyciskowa (panel LCD) regulacja temperatury w każdym pokoju (tak się da?) - dostęp do systemu przez internet Piwnica: 3 pomieszczenia(grzejniki) + 4- kotłownia - bez grzejnika. W tych 3 pomieszczeniach raczej zakręcone oprócz jednego kinowego )) Parter: wiatrołap, hol, kuchnia = podłogówka salon: finisz parkiet + grzejniki + jeden grzejnik w łazience (jako suszarka) Piętro hol + łazienka podłogówka pokoje panele i grzejniki Garaż: jeden grzejnik asekuracyjnie (garaż jest ocieplony) Doradzicie coś ze SMART Kotłów ile mniej więcej trzeba szykować na taką instalację? Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts