mikolaj3232 30.08.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat tych dwóch opcji - tylko te dwie mnie interesują i prosiłbym, żeby nie polecać mi trzeciej opcji typu kafelki i żadnych firm z Pcimia Dolnego (z całym szacunkiem dla Pcimia) bo jestem z Warszawy i firmę też mam upatrzoną. Interesuje mnie tylko Wasza opinia: dąb czy bambus? Już na pierwszy rzut oka diametralnie się od siebie różnią, a mamy z żoną mały rozdźwięk między nimi A może ktoś użytkuje którejś? Mile widziane wszystkie szczegóły dot. użytkowania i opinie na temat samych walorów estetycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 30.08.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) bambus jest:-twardszy- trudniej zrobić w nim niechcący dziurę- podobno przy uderzeniu czymś bardzo twardym zdarza się, że może odprysnąć lakier- trudniej wyciklinować, lub jest to niemożliwe (słyszałem różne opinie, do sprawdzenia)-klejony jakąś chemią podczas prasowania, co podobno może mieć negatywny wpływ na zdrowie (opinia jaką zasłyszałem, nie jestem w stanie potwierdzić lub zaprzeczyć)Dąb jest- polski- bardziej naturalny- twardy, ale miększy niż bambys- ale łątwo cyklinować i to wielokrotnie na temat gustów się nie wypowiadam, ja mam dąb olejowany. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez homecactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.08.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Jeśli już to wybierz dąb, ale klepkę a nie wynalazki typu 2mm dębu a reszta miękkie drewno klejone na krzyż. Bambus nie jest twardy wbrew temu co piszą. U krewnych było wielkie otwarcie salonu i panie przytuptały w szpilkach. To jak potem wyglądała podłoga bambusowa to lepiej pominąć milczeniem.( rysy i dziurki na 2-3mm w głąb). I za cholerę nie szło niczym tego usunąć. Dąb można zaolejować i będzie zawsze piękny i będzie starzał się z godnością czego o bambusie nie można powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 30.08.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 babmus to dziadostwo na które była moda kilka lat temu a teraz już mało kto kupuje ten wynalazek. DAB i tylko DĄB - litą deske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makaroniarze 31.08.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Jak dla mnie bambus. Jest taki bardziej hmm... niepowtarzalny? A jeszcze jak to karmel bambus to moim zdaniem nie ma ładniejszych podłóg. A można wiedzieć, co to za firma, którą sobie upatrzyłeś? Widzę, że konkretny z Ciebie człowiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.09.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 bambus skręcany jest bardzo twardy. Nadaje się na ogrzewanie podłogowe. Pomiar wilgotności bambusa skręcanego należy wykonać przy pomocy wago-suszarki. Wilgotność przy pierwszej dostawie powinna wynosić dla bambusa 6%. Bambus jest od spodu powlekany środkami antyadhezyjnymi jak parafina, lakiery na bazie olejów syntetycznych. Należy wykonać próby klejowe tzn. kawałki bambusa o wielkości 10x9cm przykleić klejem do parkietu i po 3 dniach próbować oderwać. Jeżeli pójdzie łatwo, to problem. Najczęściej na kleju zostaje powłoka ochronna... Dobry materiał należy jednak wykazać się czujnością przy klejeniu. Powierzchnia spodu powinna być w 100% wyklejona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts