dsikora85 31.08.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam, w mieszkaniu ktore kupilem znalazlem (juz po fakcie) taki problem - w jednym z pokoi rurki od ogrzewania podlogowego wystaja troche ponad posadzke, w miejscu gdzie ida do rozdzielacza - ponizej zdjecia. Nie jestem fachowcem ale wydaje mi sie ze tak byc nie powinno - usterka zostala zgloszona do dewelopera ale ten nie zgodzil sie na naprawe tego - (nie, bo juz za pozno itd). Czy ktos obeznany w temacie moglby sie wypowiedziec w tej sprawie? Czy zadanie naprawy tej usterki ma sens, czy sa jakies zasady/przepisy dotyczace ulozenia rur pod ogrzewanie podlogowe? Chodzi mi o to zebym mial podkladke zeby udowodnic deweloperowi ze takie cos jest nie zgodne (jesli jest) z przepisami dotyczacymi ogrzewania podlogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 31.08.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Jest ,żle i to widać . Można podkuć i poprawić . Rur musza być przykrytę odpowiednią warstwą jastrychu ( zależy od typu jastrychu 3-4 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 02.09.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 to jest nieprawidłowe ale to nie jest nic istotnego i nie da się tego naprawić. Ukłądajac np parkiet wytnij w nim dziurę na tą rurę i po temacie. To lepsza opcja niz wykuwać rurę i ją przedłużać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 02.09.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Ogólnie świadczy to o partactwie hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts