Gość TwojPan 31.08.2016 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam.Pewnie połowa forum nie obędzie się bez uśmiechu i śmiechu...ale do dzieła.Buduje dom na PF 20cm XPS,na cokole jest także 20cm XPS.Postanowiłem dokleić 10cm XPS aby na poziomie posadzki utrzymać jak najlepsze parametry docieplenia i z zewnątrzDokleiłem z zewnątrz ,na "przedłużeniu" pionowym cokołu PF 10cm XPS.Po 24h ,na ścianach od wschodu,południa-do zachodu -spotkały mnie zdeformowane końce XPS-a przyklejonego na dołach okien.Mam szyby Ug=0,5 W/m2K, budowa - 48 mm 4(niskoemisyjna)/18Ar/4/18Ar/4(niskoemisyjna)Wygląda to tak,jakby słońce odbijając się od szyb okien,masakrowało XPS-a aż do deformacji.Widać "buły" deformacji,a w trakcie emisji słońca czuje się smrodek spalonego XPS-a.Jutro podeślę zdjęcia zdeformowanych fragmentów XPS-a.Kurcze,aż się nie da uwierzyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts