Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna tarasowe 3 skrzydlowe

Recommended Posts

szukam wykonawcy na drzwi tarasowe 3 skrzydłowe o wymiarze 240cm x 220cm 1 sztuka.

wszystkie skrzydła maja być ruchome czyli 2 skrzydła maja się otwierać i być uchylne a jedno tylko się otwierać ,nie wiem czy występuje tam ruchomy slupek

,technika idzie tak do przodu ,ze nawet ktoś w Polsce produkuje z dwoma ruchomymi słupkami.

Okna maja być 3 szybowe najlepiej /0,5/.wiem ,ze są z ciepłą ramką o miedzy szybami 18mmm, 16mmm ,a nawet 12 mm ,tylko jak to możliwe ,ze 12 mmm ramki są cieple 0.5/ co jest grane ,w budynku mam zamontowane okna na okuciach active pilot,wiem rownież ,ze są rowniez innych firm okucia rowniez dobre,profile maja być kolorowe nie białe raczej bez słupka poprzecznego, moze ktoś poleci jakieś fajne okna ,profile ,osoby zajmujace się tym zagadnieniem czyli produkcja czy tez sprzedażą proszę o zabranie głosu.czekam na propozycje.:bye:

Nie polecam otwieranego trzeciego skrzydła (bo sporo takich zrobiłem). Słupek, na ktorym zamontowane będzie skrzydlo otwierane będzie się wyginało a wtedy trzecie skrzydło będzie obcierało. Regulacja w takich przypadkach wygląda tak, że trzeba stuknąć ręką w wypochnięte miejsce.

Tym bardziej nie polecam okna (tym bardziej balkonowego) z dwoma słupkami ruchomymi. Takie rozwiązania są pokazywane od lat. I raczej tylko po to by je pokazaywac, ale nie używać.