Karenz 02.09.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Witam aktualnie mam 10 cm wełny na podłodze niezamieszkałego strychu , wełna miedzy legarami przykryta deskami .Deski są w słabej kondycji (niektóre połamane ) , wełna poszarpana brudna i zniszczona . Do tego kiedyś miałem ogrzewanie kominkowe więc są otwory po przewodach wentylacyjnych .Mam 2 pomysły na podłogę :1. Wywalić wszystkie deski i watę dać na równą podłogę 15 cm + 10 cm styro + 10mm płyty osb .Te rozwiązanie będzie najładniejsze ale wymaga dużo więcej prac porządkowych .2. Położyć styropian 2 x 10 cm + 10mm osb na deskowanie , zapewne nie będzie zbyt równo ale wymaga to dużo mniej pracy a dodatkowo zostanie ori warstwa 10 cm waty + kanał wentylacyjny Strych służy za graciarnie , wchodzi się tam 3-4 razy do roku zwykle rozsypać trutke na myszy a graty trzymam w dużym garażu . Na dachu mam 15 cm wełny , podłoga strychu to 120 m2 , ja rozpatruje największe pomieszczenie 80 m2 , reszta podłogi jest już docieplona 30 cm wełną . Edytowane 2 Września 2016 przez Karenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 03.09.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Najpierw kup kota i załatw myszy, bo jak położysz styropian, to będą niezłe harce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 04.09.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Myślę , że płyta osb 10 mm. może być zbyt cienka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 04.09.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Miałem przez 10 lat ocieplone zwykła fasadówką 5cm mały pokój na strychu a na to żuconą luzem sklejkę 5mm .Fakt myszy harcowały ale wystarczyło 2-3 razy do roku rozsypać trutkę i był spokój . Jestem już zdecydowany na wycięcie starego odeskowania i zrobienie równej podłogi z osb to wtedy myszy nie będę miały nawet którędy orać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts