Kurtz1992 03.09.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Czołem Panowie i Panie!!! Zabieram się za budowę budy dla pieska. Buda ma być ocieplona styropianem (dwie ściany wewnętrzna i zewnętrza a pomiędzy styropian. I tu mam pytanie. Mam sporo zbędnych starych mebli ze zwykłej płyty meblowej. I myślałem je zastosować jako ściany WEWNĘTRZNE. Wiem że meblowe płyty nie lubią wilgoci dlatego chcę dać od wewnątrz. Tylko pytanie czy od wewnątrz się nadadzą czy lepiej dać lite drewno? (którego niestety zbyt wiele nie mam...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 03.09.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Nawet od wewnątrz płyty będą powoli chłonąć wilgoć, na skutek zmian temperatury i otwartej przestrzeni ( przez właz), pies będzie oddychał i nieraz wejdzie do budy z mokrą sierścią. Jednak cały proces potrwa zapewne kilka lat zanim płyty zaczną się rozklejać i okładzina zacznie odpadać. A to może być okres życia psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.09.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Na budę jedynie nadają się deski. Zamiast styropianu daj wełnę mineralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 18.09.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Wełna to syf i chłonie wilgoć. Daj styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomart 19.09.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 płyty na zewnątrz się nie sprawdzą niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 19.09.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Daje się styropian i deski. Płyta meblowa chłonie wodę i powoduje rozwijanie się grzyba wewnątrz płyty co powoli wykończy ci psa. Jak masz wątpliwości to zadzwoń np do schroniska i zapytaj z czego oni robią budy dla podopiecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 20.09.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Nie dawaj styropianu, gdyż pies nie będzie chciał tam mieszkać. Styropian wydaje mikro trzaski które pies wychwytuje i nie chce tam siedzieć. Z czasem może się i przyzwyczai ale to nie jest dla niego komfort. Tak samo nie daje się blachy na zadaszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts