agb 28.01.2019 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Kończąc wątek z mojej strony, bo gąszczu postów, tylko Pratchawiec odniósł się do mojego pytania o hałas, a z każdym kolejnym zbliżamy się do klasyka FM. Tj. żebym sobie kupił śmieciucha i będę zadowolony. Tak więc żeby zgodnie z przepisami zamontować T-CAP, trzeba kupić hektar ziemi. Ale to nic, bo w ameryce bijo mórzynuw. Tzn. tosziby i inne trabanty też hałasują. @varme: Was na jakichś kursach uczą wybiórczego czytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.01.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Tak to jest subiektywna ocena. Czyli to Ty oceniasz, co jest obiektywne, a co subiektywne ? Rozumiem, że kryterium jest dopasowanie pod Twoją teorie A ta opinia: Nie dalej jak max 2 tydnie temu odwiedził mnie nowy budowniczy z forum, zwany Angelo19, który dopiero przymierza się do budowy. Puściłem go na zewnątrz, żeby posłuchał sobie muzyki sprężarki, która pracuje już 6 lat i wg niektórych tutaj ze względu na znaczne przewymiarowanie powinna być już zezlomowana.. Angelo19 zaśmiał się jak usłyszał jej prace na zewnątrz... Może poproś użytkownika Angelo19 o podzielenie się spostrzeżeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 28.01.2019 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Angelo19 to pewnie 3 wcielenie Kulsona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 28.01.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Angelo19 to pewnie 3 wcielenie Kulsona:) hehehhe. Dziś był qmpel z pracy, zatwardziały przeciwnik PC. Tylko groch, groch i groch. Połaził, posłuchał, nagrywał decybele telefonem, stękał, mamrotał i.... stwierdził, że PC chodzi ciszej niż jego obiegówka i dmuchawa w piecu Chyba się chłop łamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.01.2019 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Napisałem dlaczego ta ocena jest subiektywna. Jak dalej nie wiesz to się domyśl. Dlaczego Ty nie zapytasz Angelo19 skoro się włączyłeś do "dyskusji"? Wiesz do kogo był Angelo19? U @Artutro72. Fakt ocena na pewno obiektywna. Tak już jeden mnie posądził, że ja to klon @TwojPan. Mod się czepiły na PW, czy to prawda? Niech se sprawdzą. Śmieszne. Teraz jakiś Angelo19. Przecież to jakaś paranoja. Jak się czyta Ciebie i innych to rzygać się chce i nie mam zamiaru na brednie odpisywać chyba,że ktoś ewidentnie kłamie tak jak Ty... Dobrze, że moderatorzy usunęli Twój post o Pratchawcu i za to czyli insynuacje już powinien być ban. Angelo19 ma OZC od asolta, widziałem. Nie darze sympatią asolta ale jak zwrócisz się do niego z zapytaniem to potwierdzi. Witam wszystkich. Póki co jeszcze do rozpoczęcia prac budowlanych pozostało parę miesięcy ale mimo to zaczynam się powoli rozglądać za systemem ogrzewania. Wybór padł na pompę ciepła. W OZC wynik 7,8 kW bez CWU. Nie są to ostateczne wyniki ponieważ nie mam jeszcze wybranych okien i drzwi dlatego do wyniku były przyjęte narazie z srednim U także wynik się może zmienić na plus. Dodatkowo wstępnie mam zaplanowane ogrzewanie garażu i przyjęta wartość 10 stopni. Na forum użytkownik napisał że przy wspólnej płycie dla domu i garażu muszę jak tak czy siak ogrzewać ale nie było dalszego odzewu. Czy to prawda? Wracając do tematu to wybór paść by musiał na taka pompę przynajmniej 9kW. Gość będzie budował na płycie, identycznie jak ja bez izolacji pod wylewką. O głośność możesz się zapytać. Mi to zwisa i powiewa. Ważne że mogłem w czymś pomóc swiezakowi i dotyczy to całej technologi budowy od fundamentu po stropy. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 28.01.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Wniosek jest jeden. Panasonic to jedna z najgłośniejszych pomp powietrznych. Tesla w cenie Skody, tylko u Polskich handlarzy W tym kraju nawet jak coś oddasz za darmo to w zęby dostaniesz, że nie złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.01.2019 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Napisałem dlaczego ta ocena jest subiektywna. Jak dalej nie wiesz to się domyśl. Dlaczego Ty nie zapytasz Angelo19 skoro się włączyłeś do "dyskusji"? Wiesz do kogo był Angelo19? U @Artutro72. Fakt ocena na pewno obiektywna. . Wiem, wiem - wszędzie widzisz sprzedawców, naganiaczy i instalatorów. Kolejny to pewnie będzie Szklara Nie interesuje mnie "do kogo" (cokolwiek to znaczy) był Angelo19, albo inaczej - interesuje mnie, jakiej pompie się przysłuchiwał i jakie były jego odczucia. Interesuje mnie, czy ktoś musiał przestawiać swojego T-Capa, bo sąsiad wniósł skargę i poprosił o pomiary głośności, które pokazały przekroczenie norm. Jeśli taka sytuacja nie miała miejsca, to sorry, ale widzę kolejną g.wnoburzę, w której z lubością uczestniczysz. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 28.01.2019 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 68 dB ma TCAP? Jak traktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.01.2019 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 68 dB ma TCAP? Jak traktor Jak odrzutowiec nawet może być, ważne, że w domu jej nie słychać a Angelo19 stwierdził... Może kiedyś sam powie co powiedział jak usłyszał metr od jedn.zewnetrznej na zewnątrz bo widzę, że nie często tu bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.01.2019 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Przepraszam, ale Tobie o co chodzi? Lepiej już przestań się wszędzie wcinać, bo jeden z "guru" forum już, kiedyś podsumował Twoje pomysły z doborem PC. Zapytaj zresztą modów o post Szklary dotyczący insynuacji i skody. Niech Ci go pokażą. Bywaj. Piszę, bo śmieszą mnie Twoje wojenki, i szukanie pretekstu, by zdyskredytować całkiem dobre i sprawdzone przez użytkowników urządzenie. Nie wiem o jakim guru piszesz, wiem, że w tamtym wątku miałeś problem z odczytaniem dtr, ale po tym, jak póżniej nie potrafiłeś się zdecydować, czy w scrollu jest 3x więcej, czy 1/3 więcej oleju, niż w rotary to w sumie przestałem się dziwić Jesłi dalej nie wiesz o co mi chodzi, to powtórzę: Interesuje mnie, czy ktoś musiał przestawiać swojego T-Capa, bo sąsiad wniósł skargę i poprosił o pomiary głośności, które pokazały przekroczenie norm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 29.01.2019 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Był kiedyś taki temat na forum, w którym ludzie pisali o głośności i subiektywnych odczuciach z nią związanych:rolleyes:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?341599-Pompy-ciep%C5%82a-wady!!!/page3&highlight=pompy+ciep%C5%82a+wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.01.2019 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Jak odrzutowiec nawet może być, ważne, że w domu jej nie słychać a Angelo19 stwierdził... Może kiedyś sam powie co powiedział jak usłyszał metr od jedn.zewnetrznej na zewnątrz bo widzę, że nie często tu bywa. a o której godzinie kolega Angelo19 Cie odwiedził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.01.2019 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 (edytowane) a o której godzinie kolega Angelo19 Cie odwiedził ? Zapytaj się go jak Cię to ciekawi, jaka była wtedy temp. też powinien Ci odpowiedzieć... Było ciemno i środek tygodnia, to tak do myślenia. Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.01.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Wiesz pytam ,, bo może słyszał tylko obiegówkę . bo wiesz ... z tego co tu na FM wypisujesz to grzejesz tylko w T2 ... więc precyzuj czy był po 21 a może na obiedzie 13-16 .. a może ( czasem lubisz zaklinać rzeczywistość dla tego drążę twoją wypowiedź ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.01.2019 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Wiesz pytam ,, bo może słyszał tylko obiegówkę . bo wiesz ... z tego co tu na FM wypisujesz to grzejesz tylko w T2 ... więc precyzuj czy był po 21 a może na obiedzie 13-16 .. a może ( czasem lubisz zaklinać rzeczywistość dla tego drążę twoją wypowiedź ) Wiedząc, że przyjedzie puściłem pompę po 15,przyjechał koło 17,pogadaliśmy w środku ok. godziny, półtorej. Koło 19 przy wyjściu poszliśmy pod jedn. zewnętrzną. Angelo stwierdził, że przy takim "halasie" mógłby zasnąć metr obok i zaczął się śmiać po tym co tu wyczytal. Tak jak mówię, głównym celem wizyty była rozmowa na temat technologi budowy i wszystko co się z tym wiąże. WM z reku chodziło na maksa żeby poczuć, dotknąć, posłuchać wszystkiego bo Angelo będzie budował identycznie,na płycie bez izolacji i z silikatu. Wisi mi zaklinanie bo mieszkam już 6 lat .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 29.01.2019 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Interesuje mnie, czy ktoś musiał przestawiać swojego T-Capa, bo sąsiad wniósł skargę i poprosił o pomiary głośności, które pokazały przekroczenie norm. . niestety nie T-Capa, ale w mojej miejscowości był problem z jednostką od Silesiatherm wiem ze po protestach sąsiada instalator kilkukrotnie przyjeżdżał i starał się wyciszyć jednostkę zewnętrzna.. pompa w domu właściciela niesłyszalna, niestety skierowana w kierunku domu sąsiada - od pompy 4 metry ogrodzenie, kolejne 4 metry i dom sąsiada, stare budownictwo ostatnio facet stwierdził ze już jest znacznie lepiej, ale jeszcze nocami zdarza się jej wyć ale znacznie, znacznie, znacznie lepiej niż na początku co dokładnie było robione gość nie wie, właściciela pompy we wsi się nie spotyka, do jego domu nie zamierzam się pchać zresztą ich domy są w odległości około 400-500 m ode mnie w inni prostej, pomiędzy ich domami a moim są tylko pola ja tam nic nie słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.01.2019 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Wiedząc, że przyjedzie puściłem pompę po 15,przyjechał koło 17,pogadaliśmy w środku ok. godziny, półtorej. Koło 19 przy wyjściu poszliśmy pod jedn. zewnętrzną. Angelo stwierdził, że przy takim "halasie" mógłby zasnąć metr obok i zaczął się śmiać po tym co tu wyczytal. Tak jak mówię, głównym celem wizyty była rozmowa na temat technologi budowy i wszystko co się z tym wiąże. WM z reku chodziło na maksa żeby poczuć, dotknąć, posłuchać wszystkiego bo Angelo będzie budował identycznie,na płycie bez izolacji i z silikatu. Wisi mi zaklinanie bo mieszkam już 6 lat .. To nadal gość nie wie jak głośno pracuje .... od 15 do 19 - 4 godziny pracy przy ciepłym domu to jednostka chodziła na niskim HZ , a może nawet była ciut przed taktowaniem .... trzeba było włączyć grzanie CWU i fru na 70 hz ooo w tedy to by wiedział , a tak to wiesz lekko podkolorowane . ...mój samochód jadący 60 na godzinę też jest cichy ( w środku ) przy 120 już niestety tak nie jest .. a gdy koledzy oglądają to na wolnych obrotach - to patrzą na obrotomierz czy zapalony ... to takie lakoniczne porównanie Twojego okazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts