tomek_2 03.08.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Niedlugo rozpoczynam docieplenie domu styropianem i mam dylemat: czy najpierw klasc docieplenie, a potem montowac drzwi zewnetrzne czy tez najpierw montaz drzwi? Prosze o pomoctomek_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 03.08.2004 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Sorry za nieciepliwosc - nie przerabial nikt z was tego tematu u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 03.08.2004 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Sorry za nieciepliwosc - nie przerabial nikt z was tego tematu u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 03.08.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Logicznie myśląc, to napewno przed ociepleniem. Lepiej jest dopasować szpaletę do futryny niż odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 03.08.2004 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Aha - czyli przed dociepleniem czeka mnie jeszcze zakup drzwi zewnetrznych. A czy kolejnosc (styropian/montaz drzwi) jest moze uzalezniona od rodzaju oscieznicy do drzwi zewn czy tez zawsze najpierw drzwi, a potem styropian? Praktycy wypowiedzcie sie na temat, please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budd 03.08.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Bezwględnie najpierw drzwi a potem ocieplenie. Ja, ze względu na długi czas oczekiwania na dostawę i montaż drzwi, zrobiłem najpierw ocieplenie. Potem, już po wstawienia drzwi, były straszliwe kłopoty z obróbką szpalet, a z efektu końcowego jestem niezadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.08.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 mozna założyć drzwi i po ociepleniu ale po co kombinować zawsze lepiej jest wykonać szpaletę do futryny istniejącej a drzwi i tak musisz kupić (w zewnętrzych drzwiach ościerznice są typowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.08.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Sugerował bym Ci przed bo rzeczywiście łatwiej jest styropian "wymodelować pod ościeżnicę i opaski niż odwrotnie.Można w trakcie ocieplania zostawić miejsce bez styropianu a po montażu drzwi uzupełnić braki.Pozdrawiam P.S. zabezpiecz przed tynkowaniem folią !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 03.08.2004 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Dzieki za wszystkie rady - wiem juz na pewno, ze najpierw kupie i zamontuje drzwi a potem bede robil w tym miejscu ocieplenie. A czy drzwi zewn. zawsze trzeba zamawiac, czy tez jest mozliwosc kupienia gotowych drzwi od razu w sklepie (a przynajmniej oscieznicy do nich z ew, zamowieniem skrzydla)? Ogladalem dosc duzy wybor drzwi zewn. w Castoramie i tam poinformowali mnie, ze musze najpierw je zamowic. A jak to jest w innych miejscach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 03.08.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Ja kupiłem w OBI bez czekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts