michal01 04.09.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Witam. Mam problem z wyborem pilarki stołowej do max. 400zł. Jestem początkującym amatorem więc nie chcę wydawać kupę kasy. Jej głównym celem będzie przecinanie drewnianych desek do max. około 3cm. Moglibyście mi coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.09.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Wielkiego wyboru nie masz. Weź tę, która ma najdłuższą gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal01 04.09.2016 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Czy pilarka tego typu byłaby całkiem dobra?http://allegro.pl/pilarka-stolowa-pila-krajzega-1200w-regulacja-gw24-i6043546176.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.09.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 (edytowane) Czy pilarka tego typu byłaby całkiem dobra? http://allegro.pl/pilarka-stolowa-pila-krajzega-1200w-regulacja-gw24-i6043546176.htmlZa słaby silnik. Deskę 30mm wzdłuż będzie się strasznie męczyć. Dołóż trochę i kup coś w tym stylu: http://allegro.pl/pila-stolowa-pilarka-krajzega-2000w-254-mm-pow8562-i6008746401.html?bi_s=ads&bi_m=p2,3&bi_c=92494#imglayer Nie mówię, że akurat ta firma, bo nic o niej nie wiem ale coś podobnego. Może też używaną ale trochę większą? Edytowane 4 Września 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal01 04.09.2016 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 3 cm to jest max strasznie rzadko robię coś z takiej grubości deski. Zazwyczaj 0,5-1,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.09.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 3 cm to jest max strasznie rzadko robię coś z takiej grubości deski. Zazwyczaj 0,5-1,5cmKrótko mówiąc, z takim silnikiem to zabawka. Jeżeli tylko do domu i doraźnie ale nic większego to może być. Proponuję jednak dołożyć trochę. 150 zł więcej i już masz coś względnie silnego, wygodniejszego w użytkowaniu i trwalszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal01 05.09.2016 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Zobaczyłem na stronie castoramy taką pilarkę http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/warsztat-i-organizacja/narzedzia-stolowe/pilarki/stolowe/pilarka-stolowa-do-drewna-macallister-jednofazowa-2500-w.html#product Czy będzie dobra? Edytowane 5 Września 2016 przez michal01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.09.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Zobaczyłem na stronie castoramy taką pilarkę http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/warsztat-i-organizacja/narzedzia-stolowe/pilarki/stolowe/pilarka-stolowa-do-drewna-macallister-jednofazowa-2500-w.html#product Czy będzie dobra?Zdecydowanie tak. Duża tarcza, co pozwoli ci w miarę bezodpryskowo ciąć płyty laminowane (z odpowiednią tarczą, mozna kupic tańsze) jak i grubsze elementy z drewna. Moc już wystarczająca do domowych zastosowań, no i stabilna, co w przypadku piły ma duże znaczenie. Pewnie można dokupić do niej dodatkowe akcesoria jak rozszerzenie blatu (przedłużenie jest w komplecie) czy może nawet wózek boczny. Nie pożałujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal01 05.09.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 05.10.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ja dodam tylko swoje 5 groszy. Na samą piłę ( tarczę ) gdy będziesz wymieniał już w przyszłości to nie żałuj pieniędzy i kup dobrą tarczę z większą ilością zębów dobrej firmy. Cięcie będzie przyjemnością i nie będzie męczyło ani wykonawcy ani też silnika. Wcześniej mac alister ( wyrób typowy dla Castoramy w Naszym kraju) na pierwszy montaż instalowano porządne tarcze a teraz po pocięciu 1 m3 sklejki tarcza do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.10.2016 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Ja dodam tylko swoje 5 groszy. Na samą piłę ( tarczę ) gdy będziesz wymieniał już w przyszłości to nie żałuj pieniędzy i kup dobrą tarczę z większą ilością zębów dobrej firmy. Cięcie będzie przyjemnością i nie będzie męczyło ani wykonawcy ani też silnika. Wcześniej mac alister ( wyrób typowy dla Castoramy w Naszym kraju) na pierwszy montaż instalowano porządne tarcze a teraz po pocięciu 1 m3 sklejki tarcza do kosza.A nie do ostrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 10.10.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Nie do ostrzenia to jest moje zdanie. Oddałem kiedyś do ostrzenia do firmy niby profi i wyszło tak, że deseczki cofały się spod piły , ciężkie cięcie - więc 0ogólnie szkoda kasy. To moje wcześniejsze doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts