AdrianWolf 04.09.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 (edytowane) Witam,chciałbym was prosić o poradę co mam zrobić z trocinami na strychu,jest to dość stary dom,cześć została już wybrana i zastąpiona pianką poliuretanowa.Ale w pozostałej(większej)części nadal zalegają trociny. +trociny są suche prawdopodobnie zmieszane z wapnem(stare budownictwo) dość gęsto ubite, jakieś 15cm mają grubości. Planowane jest po zdjęciu starego dachu ocieplenie góry pianka poliuretanową. Zastanawiałem się czy nie dać po prostu cienkiej warstwy pianki na te trociny.Trociny są pod deskami,zawalone rzeczami rodziców więc za bardzo nie mam jak ich pokazać. Strop(częsć ocieplona pianką) trociny Dziękuje z góry za wszelkie porady. Edytowane 4 Września 2016 przez AdrianWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 04.09.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 trociny są suche prawdopodobnie zmieszane z wapnem Pomagałem znajomemu w wyrzucaniu takich trocin.Było to już zwietrzałe,aby miało służyć jako warstwa ocieplenia. Maski,szufla i do worków.Gdzieś to później zmieszał z ziemią na nieużytku.Na miejsce trocin poszła wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts