mnowak355 05.09.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 WitamNa mojej działce niestety jest taki układ (przeciwspadek) że najprawdopodobniej będę musiał zastosować przepompownię ścieków. Mam o pytanie dot. spraw formalnych. Czy Miejskie przedsiębiorstwo wodociągów może "zepchnąć" rozbudowę sieci i utrzymania przepompowni na inwestora? W MPZP jest zapis który mówi o obowiązku przyłączenia nowych podmiotów do istniejącej sieci kanalizacji. Konkretnie brzmi to tak:" wszystkie tereny zabudowane i przeznaczone do zabudowy objęte niniejszym planem mają zostać uzbrojone w miejskie sieci kanalizacji sanitarnej, modernizowane i rozbudowywane stosownie do potrzeb." I dwa punkty niżej: ..."wprowadza się obowiązek przyłączania do istniejącej sieci kanalizacji sanitarnej". Ze wstępnych informacji z MPWIK wynika że mam na własny koszt wybudować i utrzymywać rozbudowaną sieć. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 05.09.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 No pewnie ze sam. Tez mam przepompownie i musiałem za nia sam zapłacić. Jaby co polecam przepompownie dwukomorową. Nigdy pompa ciepła się nie zapacha. Jest to na zasadzie szamba dwukomorowego. Pompa jest w drugiej komorze, a pierwsza komorę jakiedy dodajesz raz w roku bakterii opróżnianie raż na 5 lat. Moja mama pierwsza komorę 1m3, a drugą 0.5m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 05.09.2016 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dziękuję za odpowiedź.Jak długo użytkujesz tą przepompownie i czy jest bezawaryjna. Jakiej mocy i jakiej wydajności masz pompę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 05.09.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Użytkuję prawie już 4 lata - jak na razie bez konieczności opróżniania pierwszej komory i bez żadnej awarii. Pompa ebara DW Vox 75 o mocu 0,55kwhttp://www.ebara.pl/dw-dw-vox.html Przepompownie zamawiałem w firmie eko san z grojca - razem z tą pompą kosztowała coś 7000zł z transportem do bielska - z czego 4000zł dostałem zwrotu za przyłącze kanalizacyjne - u nas w bielsku zwracają 4000 zł za przepompownię niezależnie ile kosztuje Ważne by zrobić dla tej przepompowni osobną różnicówkę dla bezpieczeństwa Edytowane 5 Września 2016 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts