magik121291 05.09.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam Chciałbym zasięgnąć opinij innych użytkowników odnośnie renowacji starych grobowców (zabytków), w pierwszej wersji miało wyglądać to tak : 1 czyszczalnię szczotką drucianą powiększanie rys 2 gruntowanie gruntem głeboko penetrującym 3 arylowanie rys akrylem elewacyjnym 4 dolanie zaprawą cementową 2 boków które odpadły 5 poprawka sztukaterii i drobnych dziurek klejem atlas plus osadzenie narożników 6 przecierka klejem do siatki lub atlasem plus 7 filcowanie lub gąbko wanie ?;l 8 malowanie gruntem z piaskiem (taki jak pod baranek) 9 malowanie farba elewacyjna w kolorze ecru niestety konserwator zabytków nie zgodził sie na malowanie ani na przecierkę klejem bo klej jest szorstki a grobowiec musi zachować swój stary kolor i strukturę czyli gładką :/ wiec moje pytanie następujące czym mam to zrobić jakimi materiałami czy są jakieś szpachle cementowe czy cos w tym stylu zeby nie miały w sobie piaseczku no i jednocześnie były szarego koloru. Proszę o rady i podpowiedzi w mojej sprawie z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/213882-renowacja-starego-groboweca/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbylud 24.11.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 zapłać konserwatorowi za program i nadzór to Ci zrobi dokładny wykaz co, jak i czym zrobić. A może załatwi dotację na renowację, i nie uderzy Cię po kieszeni, a będziesz mieć zrobione dobrze i legalnie. Jak to jest pod nadzorem konserwatora - miejskiego czy powiatowego - i zaczniesz sam przy tym dłubać, to możesz mieć kłopoty. Zawsze znajdzie się ktoś życzliwy kto doniesie gdzie trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/213882-renowacja-starego-groboweca/#findComment-7231457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts