magik121291 05.09.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam Chciałbym zasięgnąć opinij innych użytkowników odnośnie renowacji starych grobowców (zabytków), w pierwszej wersji miało wyglądać to tak : 1 czyszczalnię szczotką drucianą powiększanie rys 2 gruntowanie gruntem głeboko penetrującym 3 arylowanie rys akrylem elewacyjnym 4 dolanie zaprawą cementową 2 boków które odpadły 5 poprawka sztukaterii i drobnych dziurek klejem atlas plus osadzenie narożników 6 przecierka klejem do siatki lub atlasem plus 7 filcowanie lub gąbko wanie ?;l 8 malowanie gruntem z piaskiem (taki jak pod baranek) 9 malowanie farba elewacyjna w kolorze ecru niestety konserwator zabytków nie zgodził sie na malowanie ani na przecierkę klejem bo klej jest szorstki a grobowiec musi zachować swój stary kolor i strukturę czyli gładką :/ wiec moje pytanie następujące czym mam to zrobić jakimi materiałami czy są jakieś szpachle cementowe czy cos w tym stylu zeby nie miały w sobie piaseczku no i jednocześnie były szarego koloru. Proszę o rady i podpowiedzi w mojej sprawie z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbylud 24.11.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 zapłać konserwatorowi za program i nadzór to Ci zrobi dokładny wykaz co, jak i czym zrobić. A może załatwi dotację na renowację, i nie uderzy Cię po kieszeni, a będziesz mieć zrobione dobrze i legalnie. Jak to jest pod nadzorem konserwatora - miejskiego czy powiatowego - i zaczniesz sam przy tym dłubać, to możesz mieć kłopoty. Zawsze znajdzie się ktoś życzliwy kto doniesie gdzie trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts