gander13 05.09.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam ostatnio wymieniłem 2 lampy w domu. Wszystko podłaczyłem jak należy i gdy włączam je ( żarówki ledowe ) przez chwile migają po czym świecą normalnie by znowu po chwili migac i wyłączać się. Dzisiaj natomiast jedna z lamp przygasła na chwile po czym znowu swieciła normalnie. Ktoś wie czym może to być spowodowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 05.09.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam ostatnio wymieniłem 2 lampy w domu. Wszystko podłaczyłem jak należy i gdy włączam je ( żarówki ledowe ) przez chwile migają po czym świecą normalnie by znowu po chwili migac i wyłączać się. Dzisiaj natomiast jedna z lamp przygasła na chwile po czym znowu swieciła normalnie. Ktoś wie czym może to być spowodowane ? Zepsute żarówki, zepsuty wyłącznik, luzy (słabe mocowanie przewodu) na kostkach, luzy na oprawkach, luzy na wyłączniku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.09.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Sprawdź LEDy u sąsiada/znajomego będziesz miał odpowiedź . Też się kiedyś z tym spotkałem ale przyczyna nadal pozostaje nieznana, usterka zanikła samoczynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbinxy 06.09.2016 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Spróbuj odłączyć diodę podświetlającą wyłącznik.Albo sprawdź czy migają w pokoju gdzie masz łącznik bez podświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gander13 08.09.2016 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ledy działają sprawdzane u sąsiada. Zauważyłem że w momencie migania lampy bezpiecznik topikowy ( korek ) dziwnie bzyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 08.09.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Zauważyłem że w momencie migania lampy bezpiecznik topikowy ( korek ) dziwnie bzyczy. Jak miał 50 okresów na sekundę to jeszcze milczał, ale w LED-ach jest przetwornica, to mu powiększyła ilość, więc się nie dziw. Jakbyś Ty miał tyle okresów na sekundę, też byś bzyczał. A on już stary, stary i ledwo zipie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 08.09.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ledy działają sprawdzane u sąsiada. Zauważyłem że w momencie migania lampy bezpiecznik topikowy ( korek ) dziwnie bzyczy. Więc tam bym zaczął szukanie przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gander13 08.09.2016 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Czyli spróbować wymienić ten bzyczacy na nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 08.09.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Czyli spróbować wymienić ten bzyczacy na nowy ? Tam jest syf, sodoma, gomoria i korozja. Wypadałoby całe gniazdo wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.09.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ciekawa sytuacja, pokazująca, jak stan techniczny instalacji wpływa na pracę urządzeń odbiorczych.I odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts