lis3k 05.09.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam, mamy z żoną zarezerwowane mieszkanie u dewelopera. Mieszkanie jest już prawie gotowe, odbiór za jakieś 2 tyg. Tylko jest jeden problem (którego nie było jakiś czas temu). Do niedawna wszystko było ok. Jednak dziś zajrzeliśmy do naszego mieszkania i doznaliśmy sporego szoku. W jednym z pokoi zostały wyciągnięte rury od wentylacji z kuchni do komina. Wcześniej w projekcie wentylacja była puszczona bezpośrednio z kuchni. Moje pytanie - czy da się coś z tym zrobić? Czy to normalne żeby w tych czasach wywalić dwie rury przez pokój do wentylacji? Nie zamierzam tego tak zostawić i odpuścić przy odbiorze jednak chciałbym mieć jakiś argument za tym, że ma tych rur nie być. rzut projektu oraz zdjęcie "na gotowo" niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.09.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Muszą to zabudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lis3k 05.09.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 czyli nie ma możliwości zupełnej likwidacji tych rur i podłączenia się w inny sposób do komina? rozumiem że zabudowa tego jest najprostszym wyjściem, ale jakoś nie widzi mi się "skrzynka" pod sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.09.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Jeśli sufit nie wyda Ci się za niski, a nic innego nie da się zrobić, zabudować w samym rogu pokoju nie jest dla Ciebie do przyjęcia to go obniż na całej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lis3k 05.09.2016 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 trzecią opcją jest zabudowanie szafkami - jednak nie chodzi mi o rozwiązanie, z którego sam mogę skorzystaćzałożyłem ten wątek aby usłyszeć opinię na temat tego, jak to zostało wykonane i czy takie wykonanie jest akceptowane przez nabywców mieszkańchciałbym się też dowiedzieć czy takie wykonanie można w jakiś sposób naprawić, aby rur po prostu w tym miejscu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.09.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Czasami tak jest, że rur nie ma gdzie ukryć. U mnie większość tych do WM puściłem na parterze i poddaszu w podłodze ale te do wentylowania na poddasze musiałem ukryć za kartongipsem. Reku w piwnicy więc innego rozwiązania nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 05.09.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Czasami tak jest, że rur nie ma gdzie ukryć. No tak Tomku,tylko tym sposobem jutro mogą im postawić stacje trafo w rogu pokoju. Coś sknocili,projekt pod pachę i udać się do odpowiedniej osoby. Może coś się da ugrać z deweloperem ($),nie mówiąc o suficie podw.,który powinien sfinansować dew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lis3k 05.09.2016 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) czyli technicznie pewnie można było je puścić w podłodze mieszkania znajdującego się nad naszymnajdziwniejsze jest że jest to już 5 blok budowany z tego samego projektu i w innych takich "gadżetów" nie ma -edpewnie jest tak jak pisze Dziesiatka - gdzieś ktoś dał d** i najprostszym sposobem zostało to naprawionepodwieszanie sufitu/zabudowa są ostatecznościązastanawiam się czy skoro odbiory będą za jakiś czas to czy nie przycisnąć ich żeby kuli tą podłogę i doprowadzili wentylację w inny sposób druga sprawa - nie mam projektu na papierze (podczas spisywania umowy dostaliśmy uproszczony rzut, screen zrobiłem z projektu który otrzymałem mailowo więc pewnie nie jest w żaden sposób wiążący) Edytowane 5 Września 2016 przez lis3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts