Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafka elektryczna sąsiada na mojej działce i problemy z energrtyką

Recommended Posts

Witam,

kupiliśmy działkę, jednak okazało się, że na naszej działce jest połowa szafki sąsiada ... podjęliśmy więc pewne kroki żeby energetyka ją przesunęła ... dziś byliśmy u Pani, która sporządzała dla naszej działki warunki przyłączy ... uznała, że szafka sąsiada nie przesuną sami, ponieważ to są koszty i wg nich jest wszystko zgodne z prawem (mają zgodę właściciela, który był przed osobą, od której my i nasz sąsiad kupilśmy dziłkę - co jest trochę dziwne ). Jakie kroki można podjąć żeby przesunęli szafkę sami a nie naszymi kosztami? Dziękujemy za wszelkie porady. Chcemy działkę ogrodzić, tylko teraz nie wiemy jak

14191557_1012473135518393_755903145_o.jpg

(mają zgodę właściciela, który był przed osobą, od której my i nasz sąsiad kupilśmy dziłkę - co jest trochę dziwne )

Dziwne ? dla mnie wszystko jasne, poprzedni właściciel miał "łep na karku" i dlatego umieścił połowę skrzynki na swojej działce. Tym samym zyskując dostęp do prądu bez poźniejszego proszenia się wszystkich w około o zgodę na wejście w ich teren...

A Wy nie chcecie prądu na działce? czy macie "swoje" przyłącze w innym miejscu? (o czym nie napisano, a skoro prosiliście o warunki przyłączy to wnioskuję że nie posiadacie) Czy może chcecie najpierw przesunąć ją do sąsiada a potem dopiero prosić o przyłącze? co mnie osobiście nie zdziwi....