IgaWoj 05.09.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam, kupiliśmy działkę, jednak okazało się, że na naszej działce jest połowa szafki sąsiada ... podjęliśmy więc pewne kroki żeby energetyka ją przesunęła ... dziś byliśmy u Pani, która sporządzała dla naszej działki warunki przyłączy ... uznała, że szafka sąsiada nie przesuną sami, ponieważ to są koszty i wg nich jest wszystko zgodne z prawem (mają zgodę właściciela, który był przed osobą, od której my i nasz sąsiad kupilśmy dziłkę - co jest trochę dziwne ). Jakie kroki można podjąć żeby przesunęli szafkę sami a nie naszymi kosztami? Dziękujemy za wszelkie porady. Chcemy działkę ogrodzić, tylko teraz nie wiemy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 05.09.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Tylko,ze to jest szafka wspólna dla 2 odbiorców na 2 dzialki i do niej może ZE podłaczyć ciebie rownież co zmniejszy ci kosztyA skoro ZE ma zgode poprzedniego wlasciciela na piśmie to pozamiatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 06.09.2016 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 (mają zgodę właściciela, który był przed osobą, od której my i nasz sąsiad kupilśmy dziłkę - co jest trochę dziwne ) Dziwne ? dla mnie wszystko jasne, poprzedni właściciel miał "łep na karku" i dlatego umieścił połowę skrzynki na swojej działce. Tym samym zyskując dostęp do prądu bez poźniejszego proszenia się wszystkich w około o zgodę na wejście w ich teren... A Wy nie chcecie prądu na działce? czy macie "swoje" przyłącze w innym miejscu? (o czym nie napisano, a skoro prosiliście o warunki przyłączy to wnioskuję że nie posiadacie) Czy może chcecie najpierw przesunąć ją do sąsiada a potem dopiero prosić o przyłącze? co mnie osobiście nie zdziwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.09.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Ta szafka jest wspólna dla Was i sąsiadów (zauważ, że ma 2 drzwiczki), stąd wasza połowa stoi na waszej działce. Normalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IgaWoj 06.09.2016 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 szafa jest cala sasiada i nam chca dostawic szafke wąska obok niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 06.09.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 2 drzwiczki nie oznaczają skrzynki na 2 domy.Ja mam skrzynkę 2 drzwiczkową - w jednej części jest liczniki i bezpieczniki (i mam do niej klucz), druga część jest Energii (i nie mam do niej klucza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts