ten30 06.09.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 witam, Szykuję się na malowanie pokoju i podczas kompletowania sprzętu znalazłem kilka słoików z farba.Farba datowana jest na sierpień 2011 firmy Fluger, pytanie moje jest czy jest ona jeszcze ważna, znalazłem jeszcze Amigrunt z datą produkcji 31.08.2007nie mam terminu ważności. Można go śmiało użyć czy zaopatrzyć się w nowy? dziękuje i pozdrawiam PS znajdę Was na tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.09.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Szanowny Panie, używanie przeterminowanych wyrobów nie jest dobrym rozwiązaniem. Na pierwszy rzut oka mogą się one wydawać zdatne do użycia, jednak najpewniej straciły już swoje parametry użytkowe. Odradzam więc ich stosowanie. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.10.2016 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Proponuję otworzyć i zapoznać się z konsystencją, produkt pewno będzie rozwarstwiony, można spróbować wymieszać i wykonać próbę. Produkty niektórych firm ze średniej półki cenowej posiadają okres przydatności 4 lata, większość tylko 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 14.10.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Jeżeli dany produkt jest przeterminowany, to ja bym nie ryzykowała jego użytkowania. Taka farba może potem odpadać, albo w ogóle ciężko będzie ją nałożyć na powierzchnię. Lepiej jednak kupić nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts