Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młynek do odpadów a zabudowa szafki pod zlewozmywakiem.

grozda

Recommended Posts

Witam.

Planuję w moim zlewie 1,5 komory zamontować młynek odpadów pod mniejszą komorą. Moje pytanie, czy zmieszczę to w szafce 60cm? Czy w tejze szafce zmieszczę jakieś kosze na odpady? Szafka chciałabym aby była typu szuflada.

Proszę o Wasze doświadczenia, sugestie, zdjęcia, jak to u Was wygląda.

Dziękuję.

Uważaj, żeby Ci palców nie zmieliło!

A tak na poważnie, to zależy jaki kosz masz zamiar włożyć.

Też tak mam, tylko że mam akurat szafkę w formie szuflady (cały się front wysuwa - Blum), i akurat jest ona pod największą komorą (mam tylko jedną komorę zlewu). I miejsca jest sporo, Akurat jeszcze nie zainwestowałem w większy kosz, więc mam jakiś tam włożony co był pod ręką i jest na serio sporo miejsca.

Edytowane przez ifar

Uważaj, żeby Ci palców nie zmieliło!

A tak na poważnie, to zależy jaki kosz masz zamiar włożyć.

Też tak mam, tylko że mam akurat szafkę w formie szuflady (cały się front wysuwa - Blum), i akurat jest ona pod największą komorą (mam tylko jedną komorę zlewu). I miejsca jest sporo, Akurat jeszcze nie zainwestowałem w większy kosz, więc mam jakiś tam włożony co był pod ręką i jest na serio sporo miejsca.

Dzięki ifar za oddzew :)

Ja też chcę szafkę w formie szuflady. Czy możesz mi podać jakieś wyokości kosz zmieści Ci się maksymalnie?

Wszystko zależy od młynka jaki użyjesz, są one w różnych wymiarach i na 60 cm też coś powinieneś znaleźć.

Raine,

właśnie zalezy mi na Waszych doświadczeniach, jakiej wielkości młynek mieszczę maksymalnie, aby był pod ta mniejszą komorą, a jednocześnie w szafce 60cm.

Ja mam młynek InSinkErator w szafce 60 i nie byłam w stanie już zmieścić kosza na śmieci. Zlikwidowałam też prowadnice i zamontowałam zwykłe zawiasy, bo szuflada zabiera też swoje miejsce, zahaczała mi się o rurki odpływowe, które są dość nisko i w sumie była bezużyteczna. Teraz stawiam tam pod spodem chemię, a kosz jest w innej szafce.

• 3 years później...