PolyCount 07.09.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Witam serdecznie, Rozważam zakup działki pod budowę domu. Do wyboru mam jedna z działek zaznaczonych na zdjęciu D1 lub D2. Na chwile obecną działka jest oznaczona jako PsVI stanowi jedność 3882m2. W biurze nieruchomosci oznajmili ,że w przypadku zainteresowania własciciel zobowiązuje sie do podziałku działki na pół czyli po 1941m2 każda i mam możliwość wyboru. Na chwilę obecną wiem że działka nie jest objęta MPZP, nie ma też wydanych WZ. Z lewej są sąsiedzi z prawej działki są juz sprzedane zanimi stoją zamieszkałę domy. Media, przy drodze gminnej są ustawione skrzynki , woda idzie w drodze gminnej oznaczonej przezemnie na czerwono. Na przeciw działki D1 po drugiej stronie drogi jest las mieszany. Za działka D2 sa działki rolne. Droga gminna nie utwardzona. Mam następujące pytanie:1. Czy ktoś z was orientuje się jak przebiega i ile trwa proces dzielenia działki?2. Jakimi dokumentami po podziale powinie dysponować właściciel aby mogło dojśc do poprawnego zakupu przezemnie działki? Czy tego typu sprawdzanie formalnosci są w rekach biura nieruchomosci poprzez ktore dokonuje sie zakupu?3. Czy nie będzie problemu aby zostały wydane WZ na działkę oznaczone jako PsVI, biorąc pod uwagę że obok sa zamieszkałe domy które miały status PSVI? 4. Jakie są wasze za i przeciw w wyborze miedzy działka D1 ,a D2, którą pownienem sie zainteresować? Mam swój typ ale chciałbym zapoznać się z waszą argumentacja (czytajcie utwierdzić się w słuszności wyboru). Dziękuję serdecznie za wszelkie rady i wskazówki. http://www.mm.pl/~ziomseb/działka/dzialka1.jpg Link do większej wersji zrzutu ekranu Edytowane 7 Września 2016 przez PolyCount Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komudek 08.09.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Jeśli chodzi o wybór działki, ja raczej byłbym skłonny do kupna D1, ze względu na południowe położenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 08.09.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 A ja bym kupił 2 Hurtem i postawił piękny dom z dużym ogródkiemDo samej D2 będą większe koszta przyłączy i dojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PolyCount 08.09.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 komudek napisał: Jeśli chodzi o wybór działki, ja raczej byłbym skłonny do kupna D1, ze względu na południowe położenie Mógłbyś rozwinąć myśl z południowym położeniem? Nie wiem czy obrałem dobry tok myślenia ale działka D1 daje możliwość wjazdu od południa i wschodu, D2 tylko wschodu. Przy czym z tego co wyczytałem opcja południowa jest najgorsza do rozplanowania? Św.Mikołaj napisał: A ja bym kupił 2 Hurtem i postawił piękny dom z dużym ogródkiem Do samej D2 będą większe koszta przyłączy i dojazdu Też myślałem nad całością ale przekracza to nasz budżet przeznaczony na działkę :/ Mam te same przemyślenia jeśli chodzi o D1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts