leda16 18.09.2016 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Do następnego razu.. .A tak szczerze - nie wiem co robić. Żaden dekarz nie da dożywotniej gwarancji na brak kuny w dachu. Nawet jeśli zrobię remont, za kilka lat problem może się powtórzyć. Zresztą blachodachówka już rdzewieje. Krokwiom niedługo stuknie 40-stka i trzymają się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 18.09.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 A czemu dekarz miałby Ci dać dożywotnią gwarancję???... to już jest śmiechu warte. To tak samo jak dealer samochodowy ma mi dać dożywotnią gwarancje że mi kuna kabli nie przegryzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 18.09.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 {\rtf1\ansi\ansicpg1252{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 .SFUIText-Regular;}{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red0\green0\blue0;}\deftab720\pard\pardeftab720\partightenfactor0 \f0\fs34 \cf0 \expnd0\expndtw0\kerning0\outl0\strokewidth0 \strokec2 \}W moich postach masz masz sporo informacji na temat Twojego problemu. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem i wyciągnąć wnioski. Zwykłe dziękuję nie zaszkodzi. Klatkę na kuny możesz postawić w piwnicy i modlić się żeby głupia mysz się na nią nabrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 18.09.2016 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 A czemu dekarz miałby Ci dać dożywotnią gwarancję???... to już jest śmiechu warte. To tak samo jak dealer samochodowy ma mi dać dożywotnią gwarancje że mi kuna kabli nie przegryzie... A bo dach podobno szczelny ma być dla zwierzęcia tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Sposób jest.Przebuduj ten dom.Bo jak nie - zostanie... pokochać tę kunę. Wiem, że taka decyzja nie jest łatwa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 22.09.2016 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Wiadomość z ostatniej chwili - jaja nafaszerowane fenactilem wyjęła z pułapki, wzięła do pyska, nadgryzła i wypluła Krok następny: wizyta u weterynarza po receptę na usypiacz bezwonny. Potem - wniosek o pozwolenie na broń i polowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 22.09.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Ja jeszcze jak mieszkałem na wsi to złapałem 7 kun w pułapkę własnej roboty. Fenomen prawdopodobnie polegał na tym, że świnia by się w nią zmieściła i może dlatego zwierzę nie bało się wejść do ciasnej pułapki jaki z internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdka.p 23.09.2016 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 A propos kuny, we Wrocławiu podobno przegryzła kable podczas openingu ESK 2016... SIARA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.09.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 "Krok następny: wizyta u weterynarza po receptę na usypiacz bezwonny. Potem - wniosek o pozwolenie na broń i polowanie! " A potem? Ładunki z dynamitu, napalm? Później spychacz i budowa domu DLA LUDZI a nie dla kun... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 13.10.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Kuny nienawidzą zapachu naftaliny. Walczyłem z kuną 2 lata. Potem przeczytałem gdzieś że francuzi stosują naftalinę. Kupiłem na allegro 4 worki. Przesypałem do 8 woreczków z materiału i powiesiłem na strychu. Kuna następnego dnia się wyniosła. Próbowała wracać 2-3 razy ale potem zrezygnowała i nie ma jej już 2 lata.To naprawdę działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 15.10.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 W klatkę złapał się maleńki czarny kiciuś. Takie kocie dziecko.. Chciałam wziąć do domu, ale ledwo otworzyłam klatkę, wyskoczył jak z procy, pognał przed siebie i tyle go widziałam. Martinez,Twoja kuna była na strychu czy pod blachodachówką? Bo to duża różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 16.10.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Kunolichtenstein uderzać - plotka wiejska niesie, że sierść z psa pomaga. Pończochy w dłoń i pakować sierść wapno palone, słodkie jak się zagasi w żołądku - to jest nie etyczne Sw Franciszek z Asyży by mnie zaraz postawił do pionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 17.10.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Była pod dachówką i na strychu. Różnica żadna. Trzeba woreczki z naftaliną zaaplikować tam gdzie ona wchodziła. W żadne klatki nic się nie złapie za wyjątkiem kota. Kuna jest za cwana. Tylko naftalina. Nawet niewielka ilość tego zapachu działa na kunę. W klatkę złapał się maleńki czarny kiciuś. Takie kocie dziecko.. Chciałam wziąć do domu, ale ledwo otworzyłam klatkę, wyskoczył jak z procy, pognał przed siebie i tyle go widziałam. Martinez,Twoja kuna była na strychu czy pod blachodachówką? Bo to duża różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 18.10.2016 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Poddasze nieużytkowe ma 40 m2, a drugie tyle poddasze użytkowe. Dach dwuspadowy. Gdzie więc można kupić naftalinę w ilościach hurtowych? Szukaliśmy na Allegto i nie ma. A ile ew. woreczków takich z detalu trzeba zakupić? Czy na poddaszu użytkowym też je umieścić? http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/uNHcAj0chMEmWuewBB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 19.10.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Kuny nienawidzą zapachu naftaliny. Walczyłem z kuną 2 lata. Potem przeczytałem gdzieś że francuzi stosują naftalinę. Kupiłem na allegro 4 worki. Przesypałem do 8 woreczków z materiału i powiesiłem na strychu. Kuna następnego dnia się wyniosła. Próbowała wracać 2-3 razy ale potem zrezygnowała i nie ma jej już 2 lata. To naprawdę działa. Jeżeli to prawda, bałaby to rewelacyjna metoda odstraszania kuny domowej. W jakiej postaci kupiłeś naftalinę (naftalen), proszek czy granulki? Ile tego kupiłeś wagowo, jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 20.10.2016 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Jeżeli to prawda, bałaby to rewelacyjna metoda odstraszania kuny domowej. W jakiej postaci kupiłeś naftalinę (naftalen), proszek czy granulki? Ile tego kupiłeś wagowo, jaki koszt? Też z utęsknieniem czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.11.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Wypłoszenie kuny to jedno a remont zdemolowanego dachu to drugie. Ten remont dachu jest nieunikniony. Jest to kolejny dowód, że folia nie jest zbyt odpowiednim materiałem na krycie wstępne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 03.11.2016 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Dziękuję za odpowiedź. Sąsiadowi zachodniemu pożarła kable samochodowe. Od tej pory oświetla każdej nocy samochód iluminacją ok 200 vat. Skuteczne ponoć, ale kosztowne. Jeden samochód chowają w garażu, Na drugi garaż brakło parceli, a dwa auta mieć muszą, bo żona pracuje w przeciwnym kierunku niż mąż Strach pomyśleć co będzie gdy dzieci podrosną i obiorą szkoły w trzeciej i czwartej stronie świata. Jeszcze pokładaliśmy nadzieję w naftalinie, ale facet chyba żarty sobie stroił. Naszych kabli kuna nie pogryzła, ponieważ w miejscu jego postoju, przy ogrodzeniu, jest zlokalizowana buda psa sąsiada wschodniego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 14.11.2016 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Wiadomość z ostatniej chwili z instytutu weterynarii: Kuna nie jest pod ochroną!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.11.2016 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 O!Od kiedy? Będą futra! Będą kołnierze! Hurrra! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts