andore 08.09.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam, w związku z tym, że to forum jest kopalnią wiedzy, która już wiele razy bardzo mi się przydała, po wstępnym przeszukaniu tematów zostałam zmuszona przez los, żeby zapoczątkować i swój wątek. Chciałabym do tynku dorzucić mikę. Niestety nie stać mnie na taki gotowy tynk i tu pojawił się pomysł własnoręcznego wymieszania. Pytania, które mam w związku z tym: 1) Czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie? 2) Ile takiej miki powinnam dodać na 25 kg tynku, żeby było potem coś widać na elewacji? 3) Chyba że jest jakiś inny sposób aplikacji - chociaż nie sądze, żeby to narzucać szczotką jak 50 lat temu. Z góry dziękuję za pomoc, bo temat mocno niszowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 08.09.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 O ile pamiętam to miki było 0,2 % do masy całości, ale musiałbym sprawdzić... nie pamiętam dokładnie. Z jednej strony z drugiej przepis na tynk w % masy 1 : 1 : 8 - czyli wagowo cement / wapno / piasek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts