Robin77 08.09.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak schować kabel w gładzi Mam ścianę z położoną gładzią.Musiałem zrobić w tym rysę do tynku, żeby wpuścić kabel do oświetlenia Co powienienem teraz z tym zrobić, żeby nie było widać, że coś było robione?Czym i jaką techniką dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.09.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Szanowny Panie, w tym przypadku kluczowe jest wykucie w ścianie odpowiednio głębokiej bruzdy, aby schować kabel i przykryć go dość sporą warstwą tynku. Zbyt mała warstwa sprawi, że kable będą prześwitywać. Bruzdę polecam wypełnić klejem gipsowym, a następnie nałożyć dwie cienkie warstwy masy ACRYL-PUTZ® LT 22 LIGHT. Inne rozwiązanie to użycie gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® ST10 START wraz z zazbrojeniem bruzdy fizeliną.Po odpyleniu wykonanej w ten sposób powierzchni i jej zagruntowaniu (rekomenduję użycie ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny), przed malowaniem nawierzchniowym można nałożyć warstwę farby Śnieżka Zacieki-plamy. Trzeba pamiętać, że po wykończeniu, miejsca, gdzie położone zostały kable będą różnić się wizualnie od pozostałych fragmentów ścian. Najlepszym rozwiązaniem byłoby więc nałożenie gładzi na całą ścianę. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 08.11.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Nie istniej tak duża naprawa nawierzchni tynku, bez możliwości zauważenia tego.Powyższe poradnictwo jest właściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts