Ew-ka 27.12.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.12.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 domek cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.12.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 (edytowane) ...no i nasze rodzinne spotkania poczytam Ci Dziadziusiu Edytowane 28 Grudnia 2010 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.12.2010 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Rynek mojego miasta w świątecznej odsłonie wszystkim ,którzy pomyśleli o mnie i tym którzy życzyli WESOŁYCH ŚWIĄT ....dziękuję bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.12.2010 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 no to wkleję jeszcze choinkę ..... ......i amarylisa ,który zakwitł w Boże Narodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.01.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Witam serdecznie:) Nazywam się Franciszek Damazy i jestem wnuczkiem Ew-ki urodziłem sie 01-01-2011 i jestem nr1 w roku 2011 ......potem się zobaczy czy uda mi sie zając dobrą pozycje Staszka -mojego starszego !!! brata :pważę 4 kg wiec pozycje wyjściową mam dobrą ....słyszałem co nieco o mojej babce wiec chyba nie trafiłem najgorzej .......ale z tym całowaniem to muszę zrobić porządek ......już w szpitalu mnie cmokała po rękach ...fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.01.2011 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Fanek -ma 2 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.01.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Franuś i Mamusia Stasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 31.01.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) poniedziałkowy mroźny poranek Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.02.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Edytowane 5 Lutego 2011 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.02.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.02.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Od serca Pewnego dnia nauczycielka poprosiła swoich uczniów, by wypisali na kartce imiona wszystkich kolegów z klasy, zostawiając przy imionach trochę miejsca. Potem powiedziała do uczniów, by się zastanowilinad najmilszą rzeczą, którą mogliby powiedzieć o każdym ze swoich kolegów i napisali to obok ich imion. Trwało to całą godzinę zanim wszyscy skończyli i przed opuszczeniem klasy oddali swoje kartki nauczycielce. W weekend nauczycielka napisała każde nazwisko na kartce a obok niego listę miłych rzeczy przypisanych przez kolegów.W poniedziałek każdemu z uczniów oddała jego lub jej listę. Już po krótkiej chwili wszyscy się uśmiechali. "Naprawdę ?..... było słychać szepty. "Nawet nie wiedziałem, żedla kogoś coś znaczę!"i "nie wiedziałem, że inni mnie tak lubią".........brzmiały komentarze.Nikt potem nie wspominał już o tych listach.Nauczycielka nie wiedziała, czy uczniowie dyskutowali o nich ze sobą lub z rodzicami, ale to nie było już istotne. Uczniowie byli zadowoleni z siebie i z innych.Kilka lat później jeden z uczniów zmarł i nauczycielka poszła na jego pogrzeb. Kościół był pełen przyjaciół. Jeden po drugim z tych,którzy kochali lub znali młodego człowieka, przechodzili obok trumny i oddawali ostatnią cześć.. Nauczycielka podeszła jako ostatnia i modliła się przy trumnie. Kiedy tam stała, ktoś z niosących trumnę powiedział do niej: "Czy była paninauczycielką matematyki Marka?" Skinęła: "Tak". Ten powiedział: "Marek bardzo częstomówił o pani." Po pogrzebie większość szkolnych kolegów Marka zebrało się razem. Byli tam również jego rodzice i wyraźnie czekali na to, by porozmawiać z nauczycielką.. "Chcemy pani coś pokazać", powiedział ojciec i wyciągnął portfel z kieszeni. "Znaleziono to, kiedy zginął Mark. Sądziliśmy,że pani to rozpozna"Wyjął z portfela zniszczoną kartkę, która najwyraźniej sklejona, była wielokrotnie składana i rozkładana. Nauczycielka wiedziała, nie patrząc, że była to ta kartka, na której byłymiłe rzeczy, jakie koledzy napisali o Marku. Chcieliśmy pani bardzo podziękować za to, że pani to zrobiła", powiedziała matka Marka. " Jak pani widzi, Marek bardzo to cenił".Wszyscy dawni uczniowie zebrali się wokół nauczycielki.Karol uśmiechnął się i powiedział: " ja też mam jeszcze moją listę. Jest w górnej szufladzie mojego biurka". Żona Henia powiedziała:"Henio poprosił mnie, żebym wkleiła listę do naszego ślubnego albumu". "Ja też ciągle mam swoją", powiedziała Monika. "Jest w moim dzienniku" Potem Irena , inna uczennica, sięgnęła to swojego terminarza i pokazała wszystkim swoją porwaną i postrzępioną listę."Zawsze noszę ją przy sobie", powiedziała Irena, i dodała:"Sądzę, że wszyscy zachowaliśmy nasze listy." Nauczycielka była tak wzruszona,że musiała usiąść i zaczęła płakać. Płakała nad Markiem i nad wszystkimi kolegami, którzy go nigdy już nie zobaczą. Żyjąc z bliźnimi, często zapominamy, że każde życie kiedyś się kończy i nie wiemy, kiedy ten dzień nadejdzie. Dlatego należy mówić ludziom, których się kocha, że są szczególni i ważni Powiedz to najbliższym, zanim będzie za późno. Możesz to zrobić wysyłając im tę wiadomość. Jeśli tego nie uczynisz, stracisz cudowną okazję do zrobienia czegoś miłego i pięknego.. Jeśli dostałeś tę wiadomość to dlatego, że ktoś się o ciebie troszczy i to znaczy, że jest przynajmniej jeden człowiek, dla którego Ty coś znaczysz.Pomyśl- zbierasz to, co siejesz. To co wniesiemy do życia innych, wróci do naszego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.04.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Wiosna nadeszła !!!! kolorowa i słoneczna Juz pod koniec marca w południe zbieralismy sie na tarasowej kawie i w krótkich rękawkach zażywaliśmy kąpieli słonecznej . Przyroda wybuchła w oka mgnieniu .....cudnie:wiggle: aż sie serducho raduje po tak długiej zimie .....Trawa jak co roku wymaga pielegnacji ale damy radę (Bob Budowniczy ) Przez 2 tygodnie miałam wnuków więc nacieszyłam sie nimi na jakiś czas ( teraz idę w doktory bom kolano nadwyrężyła ,boli i spuchło okrutnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.04.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.04.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.04.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Sezon motocyklowy 2011 ....otwarty Jasna Góra 17-04-2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.04.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Świętowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.04.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 porzeczka ozdobna juz widać pąki konwalii wiśnie w pełnym kwieciu piwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.04.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 było wąchanie kwiatków całowanie ..... konkurs na malowaną buzię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.04.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 a oto pierwsze dziecko mojej córci ..... od 20 kwietnia we wszystkich stacjach a tak tę reklamę kręcili we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts