Ew-ka 18.11.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 dzisiaj popełniłam granolę........to jest absolutnie najlepsza granola jaką w życiu jadłam ( a jadłam jedną , bo niespecjalnie mi podeszła) wyszło tego sporo więc pozamykałam w słoiki ......można jeść z jogurtem lub ciepłym mlekiem .....mnie smakuje na sucho jako przekąska .....a zapach w mieszkaniu w czasie prażenia ???? boski ,to za mało powiedziane polecam Składniki: - 450 g płatków owsianych - 200 g pestek słonecznika - 150 g białych ziaren sezamu - 200 g musu jabłkowego - 2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka imbiru - 4 łyżki płynnego miodu - 150 g brązowego cukru - 250 g całych migdałów -250 g orzechów - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oleju - 300 g rodzynek /zurawiny Sposób przyrządzania: W dużej misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki (oprócz rodzynek). Rozłożyć mieszankę na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, na mniej więcej 30 minut. W połowie pieczenia wyjąć granolę z piekarnika i przemieszać. Po ostudzeniu wymieszać granolę z rodzynkami/żurawiną i przełożyć do słoika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2011 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Weekend w stolicy Stolica mnie oczarowała Kaśka zorganizowała nam cudny weekend ..... Muzeum Powstania Warszawskiego , kolacja "U Kucharzy " ( co za klimat i jedzenie bardzo smaczne ! ) kucharze gotują na oczach gości , pianista na żywo gra na fortepianie pytając o nasze ulubione melodie ( poprosiłam o Kasztany ) ,spacer Krakowskim Przedmieściem ,Nowym Światem i Chmielną , Teatr Imka - Wodzirej http://www.teatr-imka.pl/wodzirej,209237.html Kino -80 milionów (polecam !) pyszne śniadanie w Charlotte na Placu Zbawiciela ( w towarzystwie Kingi Rusin ) i oczywiście spacer w Łazienkach a w niedzielę msza w Kościele Stanisława Kostki i odwiedzenie grobu ks. Jerzego Popiełuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Warsaw at night no i oczywiście wjazd na ostatnie piętro Pałacu Kultury po to ,aby na własne oczy zobaczyć to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.12.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Zakopane Listopad w Zakopanym może być równie uroczy jak w lipcu czy styczniu ,ale zdecydowanie jest mniej turystów na Krupówkach i na szlakach widok z Gubałówki z Kasprowego na Liliowe Zakopane całe przykryte chmurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.12.2011 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 weranda powiesiłam bawełniane zasłony , kupiłam dwa wiklinowe fotele,kilka skórek .....i włala .....pomalutku robi się bardzo przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.12.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 poranna kawa Zima nieśmiało zaznacza swoje terytorium ,ale jeśli słoneczko świeci to humory dopisują i wszystko maluje się w kolorowych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.12.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Świąteczne nastroje Za tydzień Wigilia ...... zakwas na barszcz prawie gotowy , bożonarodzeniówka nabiera mocy , pigwówka kusi ,szarlotka pachnie .....a na tarasie choinka przystrojona światełkami i piernikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.12.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 dekoracji świątecznych cd okna i ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.12.2011 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.12.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.12.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.12.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Urodzinki Jutro najmłodsza z naszej paczki kończy 40 lat .....na imprezę zaprosiła nas po świętach ,ale my nie byłybyśmy sobą gdybyśmy jutrzejszy dzień przemilczały . ......i otóż co wymyśliłyśmy Białą limuzyną (taka na kilkanaście metrów z LasVegas w środku- syn znajomego ma takie cudo ) podjeżdżamy wieczorem pod jej dom (mąż uprzedzony) kolega -Strażnik Miejski ( chciałyśmy policjanta ale nie było chętnych) wywołuje ją z domu i zaprowadza do limuzyny, w której my z szampanem na nią czekamy..... i jedziemy kilka kilometrów dalej do SPA gdzie czeka na nią masaż w czekoladzie .....my w tym czasie pijemy drinki i śmiejemy się z niespodzianki Myślę ,że będzie zaskoczona i szczęśliwa ...nigdy nie miała takiego masażu a zawsze o tym marzyła ...... postaram się zrobić kilka zdjęć i jeśli wyjdą- wkleić ......trzymajcie kciuki aby niespodzianka się udała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.12.2011 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 przemijanie zastanawialiście się w tej przedświątecznej gorączce czy to aby nie nasze ostatnie Święta , ostatnie ubieranie choinki , ostatnie łamanie się opłatkiem ,ostatnie przytulanie najbliższych a może za rok o tej porze najbliżsi przyjdą zapalić znicz zamiast szukać dla nas prezentu ...... moje myśli krążą wokół mojej przyjaciółki ,która ostatniego maja tego roku została zdiagnozowana -nowotwór i to bardzo agresywna jego postać ....w tej chwili ma już przerzuty do głowy ,nerek , kręgosłupa ......odwiedziłam ją wczoraj ....nowy dom (mieszkaja dopiero półtora roku) ślicznie wystrojony w światełka i dekoracje świąteczne ,każde drzewko ma swoje światełka (ma 50 a ogródka -śliczny widok z okien tarasowych ) . Wczoraj uświadomiłam sobie ,że to początek końca ....zmiany są zauważalne gołym okiem i słabnie w oczach ....do tej pory pięknie chorowała -żadnych praktycznie oznak ,ale teraz ......... prawie całą noc nie spałam ,nie mogę przestać myśleć ,łzy same cisną się do oczu ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.12.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 urodzinowa niespodzianka jak pisałam wcześniej niespodzianka się udała ...Irenka wzruszona i zaskoczona ukradkiem ocierała łzy ......było super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.12.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 czekamy na solenizantkę zaskoczona solenizantka pamiątkowe zdjęcie SPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.12.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 (edytowane) Bajkowy poranek przed wigilijny dzisiaj rano cudowne przebudzenie .....mrozik ,unosząca się mgła ,szadź na gałęziach i wschodzące słońce i malowane obrazy na szybach werandy Edytowane 23 Grudnia 2011 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.01.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Nowy Rok 2012 Nadszedł z wielkim hukiem w środku nocy wśród wystrzałów korków od szampana ,śmiechów i muzyki....... i małych życzeń składanych sobie oraz najbliższym aby było szczęście i zdrowie i radość w tym Nowym 2012 Roku My bawiliśmy się kameralnie ( 16 osób ) na bowlingu ......było pyszne jedzenie , świetna muzyka a przede wszystkim zawody małżeńskie w kręgle .....śmiechu i wygłupów było co niemiara ..................... zaraz po północy wsiedliśmy w samochód i pojechaliśmy do szpitala do Tereni i czuwającego przy niej Piotra ...... i chociaż Terenia nie obudziła się- to mam nadzieję że czuła naszą obecność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.01.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Mały Roczek Dzisiaj o 9,30 minął pierwszy rok życia naszego Franusia ......i chociaż nie świętujemy tego dnia razem od rana nasze myśli biegną w jednym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.01.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Terenia styczeń 2011 ..... jeszcze szczęśliwi i z planami na przyszłość ....w maju nadciągnęły czarne chmury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts