Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Ew-ka

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 478
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tłusty Czwartek w piątek

Wczoraj zgrzeszyliśmy po jednym pączku aby tradycji stało się zadość ...........za to dzisiaj rozpusta w biały dzień bo święto - wnusie jadą do babci i dziadzia

Pączki i bałwan (ulepiony spracowanymi rencami dziadka i babci ) czekają :p

balwan.jpg

paczki.jpg

paczki2.jpg

• 4 weeks później...

Marta ........

Terenia byłaby wzruszona i szczęśliwa ..... Marta -ukochana syna - w ubiegłą niedzielę wygrała Szansę na Sukces .....miałam możliwość słuchania Jej na żywo ...ma głos dziewczyna :)

polecam finałowy występ z Anią Rusowicz (4 minuta występ a 8 minuta ogłoszenie wyników)

http://youtu.be/6T_JjJax780

Edytowane przez Ew-ka

Wiosna nadeszła :wiggle:

Mimo ,że do kalendarzowej wiosny zostało kilka dni (jako ,że rok przestępny nadejdzie 20 marca) to dzisiaj chyba wszyscy ją poczuli pełną piersią ...... w południe temp. w cieniu osiągnęła 15st a w pełnym słoneczku przekroczyła 32st temp.jpg

nasadziłam w skrzynkach troszkę kolorów i zaraz zrobiło się raźniej .....i tulipanki pchają się do słońca ,że o przebiśniegach nie wspomnę :rolleyes:

okno1.jpg

okno2.jpg

przeb1.jpg

tulip1.jpg

Wiosna

Od tygodnia w ogródku zaczęło robić się bardzo kolorowo ....tulipanki ,krokusy i kwitnące przebiśniegi i kilkadziesiąt nasadzonych zółtych i niebieskich bratków :yes:

Trawnik przeszedł wertykulację i widać już jak zaczyna nabierać kolorów.

Zimą planowałam dość dużą zmianę w nasadzeniach ,ale po tygodniowych ogródkowych pracach doszłam do wniosku ,że moje kolano tego nie wytrzyma - nawet po małym wysiłku ,schylaniach i kucaniach podczas prac w ogródku -wieczorem rwie mnie niemiłosiernie ,nie pozwala spać i ...............chyba sobie odpuszczę póki nie doprowadzę go do wyleczenia

ogr1.jpg

og2.jpg

ogr3.jpg

bazie1.jpg

Edytowane przez Ew-ka

• 4 weeks później...

zrobiłam obrzeża

Kiedy Tola zawitała w moje skromne progi to usiadła i zapłakała nad moimi obrzeżami ...... wzięła rękawiczki i tylko moje słowo honoru sprawiło ,że zrobiła tylko mały fragment tychże ..... resztę wypociłam sama

oo3.jpg

o002.jpg

og3.jpg

no i moje oczko w głowie

og7.jpg

oo2.jpg

oo1.jpg

w czasie ostatnich upałów taras się sprawdził - pootwierane wszystkie drzwi , przewiew był i temp była do zniesienia :yes:....za to wczoraj ,kiedy temp na zewnątrz 8 st- to na werandzie przyjmowaliśmy gości przy 21 st .....kończy się 3 pora roku ,kiedy to testujemy nasz nowy taras ...i nie widzimy żadnych minusów :D

oprócz jednego ....na kilku deskach pokazała się żywica ,która wychodzi pod wpływem wysokiej temp i niestety jest problem jak się jej pozbyć ...... szczotkowanie przynosi małe efekty .....może ktoś zdradzi mi patent jak ją zniwelować :bash:

w związku z pytaniami o rozsuwane drzwi na tarasie zamieszczam kilka zdjęć

tar4.jpg

tar5.jpg

i jak na nich widać każda ściana jest podzielona na część stałą i przesuwną więc można spokojnie z tarasu zamkniętego zrobić w jednej chwili taras otwarty :)

tar6.jpg

tar7.jpg

Edytowane przez Ew-ka