Ew-ka 13.11.2004 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 okna luksfery w garażu (te ciemne to dechy zabezpieczające okno)http://pb70.olesno.sdi.tpnet.pl/~kasia/mama/budowa/zdjecia%2520002.jpg panienka z okienka (Kasia)http://pb70.olesno.sdi.tpnet.pl/~kasia/mama/budowa/zdjecia%2520003.jpg przód domuhttp://pb70.olesno.sdi.tpnet.pl/~kasia/mama/budowa/zdjecia%2520004.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.11.2004 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Słupy Dziadek obił dzisiaj słupy podtrzymujące daszek nad wejściem .http://foto.onet.pl/upload/33/93/_367809_n.jpg http://img300.imageshack.us/img300/3541/dombezokiengg2.jpghttp://img162.imageshack.us/img162/9791/domlistopadfk9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.11.2004 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Łazienka i hydraulicy Wczoraj w domu zaczęli grasować hydraulicy ( o... napisałam w domu , a nie na budowie ) . Rozbebeszyli ściany ,że żal patrzeć Dzisiaj wcale nie poszłam- nawet na moment , coby sie nie denerwowac widokiem gruzu ..... A co do łazienki .....hmmm.... moja koncepcja sprzed 3 miesiecy ( odkąd powstaly ściany już wiedziałam jak będzie ) z hukiem sięgnęły gleby ,dna i kanału ... Mój ......mi wyperswadował ściankę , za którą miał być - z jednej strony kibelek a z drugiej strony prysznic .....na dostawionej ściance miała wisieć umywalka ( dla ułatwienia ...miała stanąć ścianka w kształcie litery T .....na wprost wejścia ścianka z lustrem , za nią z prawej strony prysznic , z lewej wc ...) Stwierdził ,że dodatkowe ściany zmniejszą łazienkę ( 3x3 z oknem) a on chce wielką łazienkę a nie klitkę - nawet jeśliby to miało być tylko optycznie ).Ręce i nogi opadają ....A ja co zrobiłam ?.....uległam , pozwoliłam zaprowadzić moją koncepcję na samo dno pomysłów i planów ....Będzie tak jak Pan Bóg przykazał - prysznic i wanna na jednej stronie , kibel i umywalka - na drugiej ....a pośrodku plac do gry w klasy A elektrycy znowu zarobią pare groszy - teraz trza gniazdka w łazience na inną stronę Jestem rozbita i zniechęcona .....lato , ja chce lato i duuuuuzoooo slońca .....plissssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.11.2004 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Idą święta http://foto.onet.pl/upload/0/6/_369084_n.jpg Taką choinkę i taki kominek za rok o tej porze daj mi PANIE BOŻE włącz głośnik http://members.tripod.com/TheFrontier/snowing.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.11.2004 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Zamieć śnieżna Zasypało , zawiało i wymiotło wszystkich z ulic !!!!!!! Przez dwe godziny byliśmy bez prądu i zasięgu ...... Zima....nastała KRÓLOWA BIALEGO SZALEŃSTWA Wracam z pracy o 17 do domu ....a tu calutkie osiedle tonie w egipskich ciemnościach a w domu ....calutkie mieszkanie w świecach , świeczuszkach i lampionach - to córcia tak wita swoich zapracowanych Rodziców - na stole w kuchni ( oczywiście przy świecach) pachnący obiadek ... Ale to przyjęcie nie bez powodu .....moja córcia zdała dziś egzamin na prowo jazdy Po obiedzie próbowała sztuczek a'la Tatusiowa Córeczka .....może jakies autko, takie malutkie ? albo pożyczenie tatusiowego autka ? oczywiście nie zaraz, ale za miesiąc - dwa ? Tatuś oczywiście wszystko obieca ..... a potem powie ....żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.11.2004 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Dym z komina Wczoraj z mojego komina poleciał najprawdziwszy dym To hydraulicy przytachali tzw " kozę " i napalili w niej drzewem ..... jak cieplutko zrobiło sie w domku .... tynki schną w oczach .... Jakie to szczęście ,że zdążyliśmy z oknami , bramą i tynkami przed tymi opadami i mrozem .....Tynkarze jeszcze pracują , dopieszczają niektóre fragmenty i dzisiaj lub jutro pożegnaja nas ( fajne chłopaki byli) . Za m2 liczą 8 zl - chyba cena przyzwoita ? Z oknami jest ok , tylko rolety w trzech oknach są popsute . Napisaliśmy protokół odbioru z zaznaczeniem ,że nie wszystko działa i czekamy co dalej ( szef okienny chciał od nas zapłaty za okna , ale powiedziałam ,że my zamawialiśmy towar pełnowartościowy i za taki zapłacimy - przecież nikt nie zapłaci za zepsuty towar ...prawda?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.11.2004 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Hydraulika Hydraulicy prawie kończa , już zaczęli układać styropian pod ogrzewanie podłogowe . Są już wszystkie rury do co i wod-kan .. oczywiście nic nie zainstalowaliśmy , na razie są stelaże podwieszanych wc i z podłogi wychodza tajemnicze rurki.... Na armature jeszcze przyjdzie czas ... Dziadek naciska ,żeby w przyszlym tygodniu ocieplać poddasze wełną ... A Heniek miał nadzieję ,że sobie chociaż tydzień - dwa odpocznie Dziadek jest niesamowity - 71 lat a wprost rozpiera go energia Tynki ślicznie schną ( przez to palenie kozą wszystkie niepotrzebne palety spłonęły na stosie ) , z oknami na razie cicho .... Zaraz po nowym roku będziemy robić wylewki 30 zł /m2 z materiałem .... Henio oglądał robotę wylewkowego majstra - tafla , zebrał kilka pochlebnych opinii i wstępnie już sie umówiliśmy. Ale mam namieszane z łazienką .... calkiem mi sie orientacja zmieniła ... nie moge oglądać pewnych wątków , np wnętrza .... podziwiam niektóre dziewczyny ,że jeszcze domu nie maja a już wiedza jakie płytki i jakie firanki w nim będą .... mnie sie tez tak wydawało ,że wiem jak sobie domek urządze -ale teraz mam coraz więcej wątpliwości .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.12.2004 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Beton w garażu Hydraulicy i elektrycy skończyli swoja pracę ( oczywiście jeszcze sie pojawia na tzw . montaz )..... Dzisiaj , jako że pogoda sprzyjała . Heniek z Dziadkiem - wylali betonową posadzkę w garażu ( zazbrojoną siatką ) . Od poniedziałku wchodzi kominkarz , więc w niedzielę ( Boże - widzisz to i nie grzmisz - w niedziele na zakupy ) jedziemy do Castoramy po wkład kominkowy .....a ja nadal nie wiem jak ma wyglądać kominek - pomóżcie mi błagam - dostaję już głupawki oglądając kominki w internecie i na forum Ze zdjęciami w dzienniku gorzej jak źle , mam aparat a nie mam kiedy robić zdjęć ... w ogóle krucho u mnie teraz z czasem .... reorganizacja w pracy , ale i tak bywa czasem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2004 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 cisza Na budowie chwilowy spokój ...... Rolety naprawione ( wczoraj był serwis aż ze Słupska - i poprawił w skrzynkach ocieplenie ,które blokowało pasek ) ...obsługa -pierwsza klasa!! Od kilku dni jest zwieziona wełna mineralna i czeka na chętnego , coby ocieplił poddasze ( jutro fachowcy zaczną dzialać ) ... Z kominkiem jeszcze nic się nie wyjaśniło Byliśmy w Castoramie ale raczej na rozeznaniu , jedziemy jeszcze w sobotę do Firmy w Łubnianach ( mają Jotul, Tarnawę , Supra i Sparherm...) i może tam rozjaśni mi się w głowie jaki wybrać wkład Ze względu na wysoką wilgotność powietrza regipsy będą zakładane dopiero wiosną ... cdn http://members.tripod.com/TheFrontier/images/snowguy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.12.2004 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Ocieplanie wełną Słowo się rzeklo i od 3 dni Henio z pomocnikiem ocieplają pod dachem. Kto to robil wie co to za praca - kurz pomieszany z milionem igieł wbijających sie w skórę Mimo masek ochronnych i stosownych ubrań igły wciskaja sie wszedzie . Znając dokładność i solidność Małża wiem ,że każdy kąt jest należycie opatulony i w najciaśniejszy różek dociśnięta jest wełna ( Henio twierdzi ,że zadna firma nie zrobiłaby tak dokładnie - caly ON - nikomu nie wierzy )...Dzisij jedziemy do firmy kominkarskiej ....zobaczymy jak wygląda rzeczywistość , bo strona w internecie elegancka cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.12.2004 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Kominek??? wróciłam z firm kominkarskich i ....? Chyba niektórym sie w głowach poprzewracało .... oni za robociznę kominka wołają więcej niz zapłaciłam za robociznę domu To jest chore ....ok 3-4 tyś za wkład a obudowa od 4 tyś w górę ( i nie ma w tej cenie kosztów materiału ) a dokładnie nikt nie potrafil mi wyliczyć za ile mi wybuduje kominek ( jakieś takie kręcenie -to zależy ,co Pani będzie chciała , ile przewodów itd ....ale jak mąż dokładnie podał wymiary to obliczenie polegało na podrapaniu sie w głowę i wystękanie -ok 4 tyś ) Poszukam gdzie indziej ,a na pewno nie zapłace takiej forsy za postawienie paru ścianek gipsowych i przyklejenu do nich paru ozdobnych rzeczy - taka rozrzutna to ja nie jestem Dziś Damazego ..... mój Tato ma imieniny ( fajne imię , prawda ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.12.2004 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Jutro wylewki Od jutra wchodzi ekipa wylewająca posadzki . Bardzo sie Henio ucieszył , bo pierwej zapisali nas dopiero po Nowym Roku - a tu taka niespodzianka ( ktoś przesunął termin) . Dziasiaj Małż z pomagierem skończyli ocieplenie poddasza ( biedny Henio okropnie źle wygląda jego twarz od tej wełny ) i jutro zacznie się wielkie sprzątanie i wynoszenie pozostałości z góry ....Nareszcie zrobi sie czysto i schludnie w domku , bo od miesięcy było albo kucie przez elektryków , albo chlapanie tynkarzy ,albo jeszcze raz kucie przez hydraulików .....Synek przyjechał juz do domciu - to mi w pracy i ojcu na budowie pomoże ( myślę ,że sie jakoś dogadamy komu bardziej potrzebny ) Dzwonił pan z firmy kominikarskiej - w sobotę zapowiedział sie na oględziny - ciekawa jestem ile mi zaśpiewa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.12.2004 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Opowieść o bramie garażowej Pisałam ,że moja brama nie ma jeszcze napędu ?? Chyba nie ... to Wam opowiem ... jak zamontowali nam bramę - to powiedzieli ,żeby jej nie ruszac przez 1 dzień - coby sie dobrze osadziła ok .... minął dzień i Henio zadowolony próbuje bramę zamknąć i ....... nie można Brama jeszce bez napędu więc tylko ręcznie z użyciem siły ale nie idzie tej chorernej bramy zamknąć, zjeżdża na sam dół ale nie wchodzi bolec do dziury Dziura nie jest centrycznie wywiercona - wtedy Henio mocniej szarpnął ...i ..... odpadło nadproże !!!!!! Te durne master -ciule zamocowały stelaż w nadprożu na 0,5 cm głębokości !!!!! To wołało o pomstę do nieba ...Henio za telefon do pana Krzysia - co to nam tę bramę zachwalał - a ten ,że za 2 dni przyjada poprawić . Przyjechali po 10 dniach i nic nie poprawili , bo stwierdzili ,że - UWAGA- nie ma w garażu wylewki i nie można poziomu wyregulować ( co ma podloga do nadproża? ) Ok ... Henio zrobił podłogę - dzwonimy do majster- c. - ze mogą przyjeżdżać i ..... czekamy następne 2 tygodnie- cisza . Henio znowu dzwoni do P. Krzysia ( tak sie przedstawia ) - ale ten nie podejmuje rozmowy , wysyłamy mu sms- prosząc o pilny kontakt - cisza - wczoraj wzięłam sie na sposób i .... zadzwoniłam z mojej komórki ( nie znał jej nr) i nagrałam sie panu Krzysiowi , że interesuje mnie brama i prosze aby do mnie zadzwonił ( oczywiście sie nie przedstawiłam ) Nie minęło 5 minut - zgadnijcie kto dzwoni ??? Mój ulubiony p.Krzysio- jakież było jego zdziwienie ,kiedy zorientowal sie do kogo zadzwonił - żałuję ,że tego nie widziałam , ale jego plątanina w zeznaniach nadawała sie na komisje śledczą - Powiedziałam mu stanowczo ,że daje mu dwa dni ,żeby mnie przekonał do tej cholernej bramy albo niech ją zabiera z mojego domu - natychmiast !!!!! Kaśka ,która była świadkiem mojej rozmowy - otwierała usta z wrażenia , bo byłam tak stanowcza i władcza ,że sama się mnie przestraszyła ...... a co - nareszcie sobie upuściłam .... nie będę przed nikim sie płaszczyć - moja kasa i moje wymagania - a propos kasy .... daliśmy tylko 200 zł zaliczki - nasza strata - jak sie piękny Krzysio zjawi na budowie to dopiero sie dowie co o nim i jego majster -c. myślę ...... No ... ale sie nagadałam cdn http://www.irga.wroc.pl/pic/dab.jpg tak mniej wiecej wygląda nasza brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.12.2004 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 OPOWIEŚCI O BRAMIE GARAZOWEJ CD Przyjechali wczoraj ok 16.00 - ci sami ....... ostro i bez słów zabrali się do roboty .... Mężuś zostawił ich i stwierdził ,że jak skończą to mają go zawołać. Przyjechałam o 18.00 - już sie pakowali - wzięłam ich w krzyżowy ogień pytań - niewiele mieli na swoją obronę...powiedzieli ,że pół dnia sie męczyli z tą bramą ,ale zrobili ja na to - jakie pół dnia? - ledwo 2 godziny!oni- no tak ,ale zalożenie takiej bramy to zazwyczaj 1 godzinaja - miałam przykład ostatnio jak wygląda montowana brama w ciągu godziny - w rękach mi sie rozlecialo nadproże !!!!!oni- cisza -łby pospuszczali....ja- a ta blokada niecentrycznie rozwiercona , a te śruby co drugie zalożone , a te krzywe zawiasy !!!!!oni- cosik niemrawo zaczynaja bąkać pod nosem ,że to nie ich wina -to z fabryki...a śruby nie muszą być wszystkie!!!Wtedy ja nie wytrzymałam - to zlodziejowi ma być łatwiej ????Jak są otwory to mają być i śruby !!!!I majstry zabrały sie do poprawek ......a ja do domciuDzisiaj Henio sprawdzi ich robotę - ale jak Go znam - nie z nim takie numery - nie przepuści żadnej fuszerki Dziś wylewki cd. ..... c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.12.2004 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Wylewki Mamy cudownie piękne wylewki Jak tafla lodu , idealnie równiótkie i gładkie ... nareszcie w domciu zrobiło sie czysto i schludnie. A i wysokość podłogi jest już zauważalna i prawidłowa ..... SUPER !!! Dzisiaj przyjechał pan z firmy kominkarskiej , porozglądal sie , pomierzył , porozmawialiśmy nad kształtem i na wtorek jesteśmy umówieni w firmie na prezentacje szkicu i propozycji .... i ceny ( tego obawiam sie najwięcej) Dzisiaj znalazłam jeszcze jeden kominek ,który mnie zaciekawił http://www.jotul.pl/foto/produkt/18Harmony.jpg Myślę ,że na ten rok zakończyliśmy prace , chociaż Dziadek zbija jeszcze obramowania z desek do okien dachowych ( ???) ..... Zaraz po Nowym Roku umówieni jesteśmy z kafelkarzem ..... i znów będzie dylemat ....jakie płytki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.12.2004 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Kominek Dzisiaj podpisaliśmy umowe na budowę kominka ..... ..... do 7 stycznia kominek zagości w naszym domku. Będzie narożny, obłożony piaskowcem i jasnym marmurem , a u góry zwieńczony belką dębową. Zdecydowaliśmy sie na Tarnawę Clasic 14 kw - oczywiście z rozprowadzeniem ciepłego powietrza do 4 pomieszczeń.Henio ostro sie potargował i .... nie przekroczyliśmy założonej kwoty Bardzo jestem ciekawa jak sie zaprezentuje we wnęrzu.... Posadzka schnie równo - Heniek codziennie kontroluje temperaturę wewnątrz domu - narazie jest dodatnia . Jadąc z firmy kominkarskiej wstąpiliśmy do kilku stolarzy oferujących drzwi wewnętrzne i zewnętrzne . Zebraliśmy oferty i zaraz po Nowym Roku zaczniemy rozgladać sie za drzwiami ( czas oczekiwania ok 4 do 6 tyg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.12.2004 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Opowieści o bramie garazowej cd Przyjechał dziś Piekny Krzyś ( ten szef bramienny ),nie mogłam być przy rozmowie , ale małżonek dzielnie pokazał Szefowi niedoróbki w bramie - na co Piękny Krzys przyznał rację ( o dziwo !!!!) i potwierdził ,ze tak nie może być i przyśle FACHOWCÓW do poprawki - fajnie - Fachowcy poprawiaja samych siebie - RĘCE I NOGI OPADAJĄ - ale cóż -pozyjemy -zobaczymy - póki nie zapłaciliśmy -niech se robia co chcą-a jak Heniek straci cierpliwość - to sobie zabiorą tę śliczną bramę ... Wczoraj Kaśka dostała od Redakcji-Mikołaja - prezent - naklejki / magnesy - bardzo dziekuje Dziadek zrobił śliczne skrzynki wokół okien polaciowych - Taki Dziadek to skarb prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.12.2004 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 WESEOŁYCH ŚWIĄT http://www.hellasmultimedia.com/webimages/christ-htm/images/misc/twinkstar.gif WSZYSTKIM , KTORZY CZYTAJĄ MÓJ DZIENNIK ŻYCZĘ POGODY DUCHA DUCHOWEJ BEZTROSKI BEZTROSKIEGO NASTROJU NASTROJOWYCH ŚWIĄT ŚWIATECZNEGO NOWEGO 2005 ROKU http://www.hellasmultimedia.com/webimages/christ-htm/images/misc/twinkstar.gif http://www.gif.marktrad.pl/swieta/x18.gif włącz głośnikhttp://members.tripod.com/TheFrontier/whitechristmas.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.12.2004 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Przegapiony 1000 Jak to sie stało???? Przegapiłam tysieczny wpis na forum i nie wiem kiedy??? a tak chciałam go zaznaczyć otworzyć szampana ,zaprosić przyjaciół na ciacho albo na kolacje..... i co ??? i musze teraz czekac na 2-tysieczny !!! kroyena ma fajnie , jemu smigają wpisy aż miło.... a ja chyba bede czekać na ten okrągly wpis ze dwa lata...a może oglosze konkurs - tak jak Redakcja na 500 000 ? Jakis kubek znajdę a może DVD ? Co ja plotę !! przecież to ja se musze te wpisy robić nikt za mnie tego nie zrobi .... znikąd pomocy Chyba te swieta mi zaszkodziły w logicznym myśleniu Jutro do pracy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.12.2004 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Drzwi Dzisiaj niespodziewanie zadzwonił stolarz i przyjechał na obmiary drzwi zewnętrznych i wewnętrznych ( razem nazbieralo sie 12 szt).Wstępnie umówiliśmy sie na marzec Chyba ładny wzór wybrałam.... taki wzor wybrałam http://www.drewpol-drzwi.pl/drzwi/d206-big.jpg i takie http://www.drewpol-drzwi.pl/drzwi/D207-big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts