Bud_stw 09.09.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Witam!Ze względu na to, że nie uda mi się ocieplić domu przed zimą mam problem jak zabezpieczyć taśmy od ciepłego montażu okien. Czy ktoś może podpowiedzieć jakiś skuteczny, niedrogi i łatwy do wykonania sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrollo74 09.09.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 sposobu na zabezpieczenie nie znam, ale według wytycznych producentów taśmy mogą pozostać odłonięte 6miesięcy. po tym czasie tracą swoje właściwości i gwarancję oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 09.09.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Robiłem to klejem do styropianu, jestem w tej samej sytuacji co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.09.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 echhhh ludziska . Było to wałkowane nie raz i teoretycznie wystarczyło poszukać Na follie paroprzepuszczalne zły wpływ ma promieniowanie UV i po 6 miesiącach w pełnym słońcu to czasem śladu po foliach nie ma,. Pozostają skrawki i odkryta piana. Zimą też słońce świeci więc....masz problem który możesz rozwiązać tak jak opisał to przedmówca możesz też folie pomalować zwykłą elewacyjną biała farbą - wystarczy - szybko, najtaniej możesz też od razy wokół okna zrobić opaskę ze styropianu i mieć już łatwiej przy ociepleniu całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 14.09.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 a jeszcze takie pytanie.. czy moge wymagać od fimy montującej okna żeby taśmy zabezpieczyli? w sumie w instrukcji do okien o tym nic nie ma i nie wiedziałabym nic na ten temat gdybby nie forum.. czy to nie są rzeczy które montażyści powinni doprowadzić do jakiegoś sensownego końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.09.2016 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Jak sie dogadasz za dodatkowa robote.....takie rzeczy nie wchodza w zakres montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 15.09.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Ja po przejściach z moimi monterami i u znajomego (inna ekipa) mogę tylko doradzić żeby taśme na mur po zamontowaniu okien nakleić sobie samemu bo to co wyprawiają te ekipy to jest koszmar. Taśma nie dociśnięta, nie naciągnięta, brud pod spodem, ostające fragmenty itp To jest w sumie pare godzin na wszystkie okna i można to zrobić naprawde dobrze i dokładnie ale im się wydaje że robia to na wyścigi. Ja moge taśmy też zabezpieczyłem klejem do styropianu ale miejscami musiałem własnie poprawiać po nich i odklejać fragmenty, naciągać albo nawet wyciąć żle odciętą pianę pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.09.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 a jeszcze takie pytanie.. czy moge wymagać od fimy montującej okna żeby taśmy zabezpieczyli? w sumie w instrukcji do okien o tym nic nie ma i nie wiedziałabym nic na ten temat gdybby nie forum.. czy to nie są rzeczy które montażyści powinni doprowadzić do jakiegoś sensownego końca? W instrukcji nie ma mowy o wielu rzeczach i pewne się zwyczajowo robi a innych nie. Domyślny (np. w moim rozumieniu i na podstawie znanych mi przypadków - a na forum trochę się ich przewinęło) - temat zatynkowania taśm nie leży w zakresie standardowego montażu. Możesz wymagać, o ile się na to umawialiście. Ale jak w tym temacie nie było żadnej rozmowy to owe wymaganie będzie nadużyciem z Twojej strony.. tak sobie myślę: czy ogrodnika też będziesz prosić o podlewanie przynajmniej przez pierwszy okres? Bo roślina może się nie przyjąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 15.09.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 dzięki. rozumiem o co chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.09.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Paski styropianu można na piankę podkleić. Podobnie szybki i tani sposób do tego co pisze nikt ważny o malowaniu. Ja stosuję jego sposób do zabezpieczania piany (malowanie), bo elewacje to różnie Inwestorzy robią. Dziś, jutro, za 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 17.09.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 A jeśli montaż będzie tylko na piankę to jak ją zabezpieczyć. Jedna firma proponuje jakąś specjalną taśmę ochronną. Koszt 2 tyś zł. Czy może lepiej we własnym zakresie nakleić styropian (ale nie docelowy ) bądź otynkować. Malować to rozumiem już na taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.09.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Ta specjalna taśma zapewne też będzie wymagała przykrycia (zwykłe są do 3 miesięcy, te extra - do roku - jeśli dobrze pamiętam). Z resztą- zapewne firma proponując taśmy miała na myśli polepszenie szczelności a nie ochronę pianki przed słońcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.09.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 A jeśli montaż będzie tylko na piankę to jak ją zabezpieczyć. Jedna firma proponuje jakąś specjalną taśmę ochronną. Koszt 2 tyś zł. Czy może lepiej we własnym zakresie nakleić styropian (ale nie docelowy ) bądź otynkować. Malować to rozumiem już na taśmy. malowanie białą farbą zabezpiecza także samą, niczym nie osłonietą pianę Sprawdzone przez dwa lata zanim ocieplono budynek Tylko piany przed tą czynnością nie obcinaj, pozostaw taką jaka jest a samo malowanie zrób zanim zdjęte zostaną folie ochronne - nie upaćkasz okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.09.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dokładnie. Nic dodać nic ująć - ja testowałem ten sposób i używam go do dziś dzięki Koledze. Teraz testuję chemię do zdejmowania folii ochronnych z drzwi jak już się zwulkanizują na powierzchni skrzydła czy ościeżnicy. Póki co testy trwają i sprawdzam czy jest to skuteczne zawsze i wszędzie i czy jest też bezpieczne dla oklein i farb. Jak będę miał gotowca to założę temat i się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Sprobuj H2O podgrzane do 70-80stopni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.09.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Ale to myjka parowa czy srutnąć z czajnika? Człowiek całe życie się uczy a jednak głupi umrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Mi się wydaje że parowa wydaje się bezpieczniejsza, ale słyszałem z dwóch źródeł o skuteczności polewania wprost z czajnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 19.09.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Opalarka ale trzeba uwazac by nie przegrzac profila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.09.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Ja w drzwiach robię, bo okna skutecznie mi wybiłeś z głowy także profilu nie przegrzeję - co najdalej podpalę ramiak w drzwiach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 01.10.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 a jeszcze mam pytanie czy ościeże z porothermu zaciągnięte klejem mam jeszcze gruntować pod te taśmy czy to już ekipa ogarnie w standardzie? nie było o tym rozmowy, a teraz czytam że lepiej wtedy taśmy się trzymają. czym w końcu zabezpieczyć te taśmy we własnym zakresie jeśli nie będę robić elewacji teraz i styropianu nie chcę kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts