budowa2016 16.10.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Czy zwykłe zasunięcie rolet po montażu okien zabezpiecza folię, bo jak rozumiem głównie chodzi o promieniowanie UV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 16.10.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 A rolety zakrywaja ci folie ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 16.10.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Mowimy oczywiscie o zewnetrznych bo wewnetrznych swiatlo nie zniszczy. One sa narazone na odklejenie pod wplywem zawilgocenia murow o co o tej porze roku nie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 26.10.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 zakryłem taśmy styropianem (foto), jak myślicie wystarczy do wiosny ? może coś jeszcze poprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 26.10.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Witam Jasne, ale ... zaraz co to pod ciepłym parapetem ? piania PU ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 26.10.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 może coś jeszcze poprawić ? Tylko treść pytania!. Zamiast "do wiosny" na przykład na "lato 2021":-). Według mnie jest modelowo. Jeśli jakaś wichura nie zabierze tego styropianu albo słońce go nie wykończy, to tego typu osłona jest bezterminowo skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 28.10.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 (edytowane) Witam Jasne, ale ... zaraz co to pod ciepłym parapetem ? piania PU ? Pozdrawiam Montażyści od okien uszczelniali. Czy ją też czymś zakryć ? Edytowane 28 Października 2016 przez Filip80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.10.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Witam Montażyści od okien uszczelniali. Czy ją też czymś zakryć ? Piana PU pod ciepłym parapetem to podstawowy BŁĄD montażu tego elementu, możesz zasłonić a okno i tak "usiądzie". Piana PU nie przenosi obciążeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.10.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Michale,moze pod parapetem sa klicki ktore maja to wszystko utrzymac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 01.11.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Ciepły parapet został położony na wypoziomowanej zaprawą powierzchni, więc nie ma prawa tam być prześwitów (podobno ...) Wydaje mi się że ekipa była nadgorliwa i sypała z pianki gdzie się dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.11.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Bo tak sie robi po zamontowaniu cieplego ewentualne szczeliny uzupelnia sie piana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Placeks 16.09.2018 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Panowie Czy poza styropianem i zaprawą murarską można jescze jakoś sensownie zabezpieczyć te taśmy? Druga sprawa to zabezpieczenie ciepłych parapetów - tu czytałem że grunt podtynkowy śię sprawdzi ? Myślałem czy w obu wypadkach nie dałą by roli folia paroprzepuszczalna - np. taka która szła na deskowanie dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 13.10.2018 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 Mówimy o zabezpieczaniu tasm od zewnątrz, ale co z wewnętrznymi? Jeśli się nie mylę, to szyby tylko częściowo pochłaniają UVa, więc wewnętrzne taśmy też należy zabezpieczyć, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 26.10.2018 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Moje pytanie albo jest tak głupie, że nie warto odpowiadać, albo tak trudne, że nitk nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts