Karmazyn88 09.09.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Cześć Panowie, mam problem i liczę na wasze porady oraz pomoc. Sam remontuje małe mieszkanie. Przyszedł czas na podłogi. Problem jest w kuchni. W kuchni została wylana nierównomiernie jakaś wylewka. W jednym rogu ucieka w dół o 3 centymetry do poziomu podłogi w przedpokoju. Zależy mi żeby poziom podłogi w kuchni i w przedpokoju był taki sam. Tą nierówną wylewkę skułem . Pod tą wylewką była jakaś cienka warstwa czegoś czarnego i w miare elastycznego. . Nie wiem co to było, ale przypuszczam,że jakieś uszczelnienie. Chciałbym się was zapytać o :1. Czy wylewkę samopoziomującą mogę wylewać na podłogę gdzie z jednej strony pokoju grubość wyniesie 1 centymetr a z drugiej 3? 2. Jak takie podłoże przygotować? Mieszkanie jest na pierwszym piętrze. Czy pod wylewkę samopoziomującą stosuje się jakieś uszczelnienie , które z pobiegną zalaniu mieszkania pode mną? Istnieje takie ryzyko? Budynek jest z lat 70. Dodam jeszcze,że podłoże pod wylewkę jest chropowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 10.09.2016 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Zagruntuj i wylewaj, nie trzeba dawać uszczelnienia.Nie zapomnij o dylatacji obwodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts