ezg2014 10.09.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Pytanie jak w temacie. Mam budynek gospodarczy przeznaczony na działalność. W jednym pomieszczeniu jest zawsze bardzo wilgotno ze względu na gromadzenie tam wilgotnych rzeczy, pracę maszyn itp. Wilgoć jest problemem. Pomieszczenie ma komin zakończony wywiewką dachową. W kominie zainstalowałem wentylator łazienkowy ścienny. Wentylator włączany kiedy jest potrzeba.Nawiew jest przez kratkę w ścianie i okno. To wszystko bardzo pomogło. Ale wentylator daje jakiś dźwięk i przy dłuższym przebywaniu jest to męczące. Poza tym wentylator zawsze pracuje z jedną (najwyższą) mocą. Czy są jakieś inne wentylatory wywiewne, które mogą pracować z różną mocą (i tym samym głośnością)? Mam na myśli coś takiego, że wentylator obraca się powoli (i cicho) cały czas (przez 8-10godz.) i cały czas wyciąga powietrze z pomieszczenia. Edytowane 10 Września 2016 przez ezg2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 12.09.2016 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Czy nie znacie żadnego wentylatora, którego moc można regulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 12.09.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Wentylator: Harmann ML PRO EC Regulator: MTV-1/010 Ventylator: Venture Industries TD ECOWATT Regulator: REB-ECOWATT Dzwoń do pierwszej lepszej hurtowni. Powiedz że chcesz wentylator kanałowy z płynną regulacją i pokrętło do niego. Zapytają o średnice, wydajność i przeznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts