IPS 10.09.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Witam Mam problem z wyborem drogi wykonania podłogi w sypialnie na pietrze. Chciał bym ocieplić podłogę ( dół nie ogrzewany ) ale nie mogę podąć decyzji jakich materiałów użyć.Na razie stanęło na 3cm styropianu i 2 x płyta OSB 12mm. Może warto zainteresować się wełną, np. ISEOVER płyta TDPT 30mm ? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 12.09.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Dół nieogrzewany.. Nie masz możliwości ocieplenia pod sufitem tamże? Więcej miejsca można użyć z tamtej strony.Jak chcesz mieć możliwie dobrą izolację dodatkowo akustyczną, to perlitem wysyp-na to jedna warstwa płyt wystarczy.Jak dasz wełnę, to musisz dać legary i masz dużo gorsze efektywne ocieplenie niż współczynnik wełny.Styropian się trochę ugnie pod obciążeniem i też straci odrobinę. Jak dasz styrodur, to się praktycznie nie ugnie, ale te koszta...Po za tym styropian to płyty, a na 3cm nie ułożysz 2 warsw mijankowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 12.09.2016 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Dzięki za odpowiedź. Mam możliwość ocieplenia od dołu jednak tam też wolał bym nie dawać zbyt grubo bo zabiorę przestrzeń suszarnio-spiżarni choć wydaje mi się, że lepsze efekty dała by warstwa styropianu np. 5cm. od dołu. O co chodzi z mijanką, kładąc styropian muszę kłaść dwie warstwy na mijankę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 19.09.2016 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Mijanka to przesunięcie łaczenia płyt przy więcej niz jednej warstwie.Jak masz możliwość izolacji od dołu, to się nie zastanawiaj tylko klej styropian na sufit tej suszarnio- spiżarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 06.10.2016 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Więc będę ocieplał jednak sufit. Lepiej zastosować styropian na mijankę czy wystarczy jedna warstwa ?Polecacie jakiś konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 10.10.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Na sufice wystarczy, że pianką łączenia uszczelnisz. Styropian nie musi mieć jakiś wyśrubowanych parametrów wytrzymałościowych, bo trzyma tylko sam siebie, nic go nie gniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts