Bolczaczko 11.09.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Witam wszystkich. Jestem w trakcie remontu domu parterowego, który opuszczony był 25 lat. Na chwilę obecną skuwam tynki itd, w trakcie pracy zauważyłem że "nieładnie pachnie" z kominów wentylacyjnych. Pomyślałem aby w kominy wprowadzić przewody wentylacyjne? Czy to nie będzie błąd ? Jaki przekrój? Itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolczaczko 11.09.2016 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Nikt nic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 12.09.2016 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Jeśli do komina chcesz wstawić szczelny przewód wentylacyjny to jego zapach wewnątrz nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolczaczko 12.09.2016 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Właśnie tak chcę zrobić, tylko nie wiem czy np fi 120 będzie wystarczające aby była wymiana powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.09.2016 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 W parterówce łatwo zrobić wentylację mechaniczną. Może o tym pomyśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolczaczko 12.09.2016 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Myślałem o tym, ale wentylacja mech. bez rekuperacji ? Warto? Bo na rekuperator na chwilę obecną szkoda mi kasy, jest tak dużo rzeczy do zrobienia, a co chwile wychodzi dodatkowy wydatek. I tak o to wyliczenia walą w łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.09.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Możesz zrobić na razie wentylacje wywiewną bez odzysku ciepła.Ja bym zrobił tak.Poprowadził kanały nawiewne i wywiewne. Zatkał na razie nawiewne, a wywiewne połączył i wstawił jakiś niedrogi wentylator kanałowy + jakiś sterownik. Przy rozszczelnionych oknach powinno to dobrze działać. A jak cię będzie stać to podepniesz sobie pod kanały rekuperator (jeśli będzie taka potrzeba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts