bassior 12.09.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 witam, mam takie pytanko: czy taka czerpnia/wyrzutnia w porównaniu ze zwykła ma jakies minusy? bede miał czerpnie i wyrzutnie na zachodniej scianie - boje sie o zalanie ich przez deszcz lub przez snieg a ta osłanka która jest mysle ze by uniemozliwila dostanie sie czegokolwiek do srodka. pozdrawiam michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 12.09.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Zdecydowanie ta pierwsza jest lepsza od tej drugiej. Już nie raz słyszałem skargi na tą płaską wyrzutnie, że kapie z niej, zacieki robi a jak mocniej dmucha to woda wali do kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 14.09.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Pozwolę sobie kontynuować temat czerpni/wyrzutni z lekko innej strony. Czy ma znaczenie czy czerpnia/wyrzutnia jest ze ściany w bok czy do góry przez dach? Czy kierunek świata ma znaczenie? Przykładowo czy lepiej zasysać ciepłe z południa czy chłodniejsze z północy? Czy też różnice są tylko w modelach na "10 miejscu po przecinku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 14.09.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Pozwolę sobie kontynuować temat czerpni/wyrzutni z lekko innej strony. Czy ma znaczenie czy czerpnia/wyrzutnia jest ze ściany w bok czy do góry przez dach? Czy kierunek świata ma znaczenie? Przykładowo czy lepiej zasysać ciepłe z południa czy chłodniejsze z północy? Czy też różnice są tylko w modelach na "10 miejscu po przecinku"? Lokalizując czerpnie należy korzystać z tego, co natura daje nam za darmo. Chłód, nadciśnienie, podciśnienie i ciąg kominowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 14.09.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Lokalizując czerpnie należy korzystać z tego, co natura daje nam za darmo. Chłód [...] Północ. [...] nadciśnienie, podciśnienie i ciąg kominowy. Pojęcia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 14.09.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Pojęcia nie mam. Róża wiatrów: Nawietrzna to nadciśnienie = czerpnia Zawietrzna to podciśnienie = wyrzutnia Komin wentylacyjny to ciąg kominowy = wyrzutnia Nie są to sztywne wytyczne, jeśli nawietrzną mamy od strony często użytkowanej szutrowej drogi, czerpnię lepiej zlokalizować gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 23.06.2019 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Czerpnię i wyrzutnię będę miał przez ścianę garażu (obie, ok 3m od siebie).Pod jednym z nich będzie stała jednostka zewnętrzna pompy P-W.Czy jest jakieś zalecenie "pozytywne" co tam umieścić (czerpnia/wyrzutnia).A może zalecenie negatywne, czego lepiej tam nie umieszczać.Czy obojętnie totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 05.07.2019 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Czerpnię i wyrzutnię będę miał przez ścianę garażu (obie, ok 3m od siebie). Pod jednym z nich będzie stała jednostka zewnętrzna pompy P-W. Czy jest jakieś zalecenie "pozytywne" co tam umieścić (czerpnia/wyrzutnia). A może zalecenie negatywne, czego lepiej tam nie umieszczać. Czy obojętnie totalnie. Ktoś pomoże, jakaś opinia, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
17jan 05.07.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Czerpnię i wyrzutnię będę miał przez ścianę garażu (obie, ok 3m od siebie). Za mała odległość 3m, może zasysać zużyte powietrze przy niekorzystnych warunkach atmosferycznych. Pozdr. Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 07.07.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Za mała odległość 3m, może zasysać zużyte powietrze przy niekorzystnych warunkach atmosferycznych. Pozdr. Janek To już nieodwracalne. Ale normy narzucają minimum 1,5m ja mam dwa razy więcej, więc zakładam, że tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts