ebyc87 12.09.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Dzień dobry! Jaka jest różnica między poszerzeniami a profilami podbalkonowymi? Raz w ofercie mam poszerzenia a raz profile podbalkonowe a kompletnie nie wiem czym się różnią. Proszę o wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.09.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Mozemy sie domyslac.Poszerzenie to poszerzenie Profil to mozebyc listwa podparapetoea badz transportowa Odpisz i popros o wyjasnienie co rozumieja pod danym pojeciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 12.09.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 co do profili podbalkonowych to mam informację, że są to profile podbalkonowe izolujące a co do poszerzenia to po prostu informacja o poszerzeniu pod okno tarasowe bez stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 13.09.2016 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Witam co do profili podbalkonowych to mam informację, że są to profile podbalkonowe izolujące a co do poszerzenia to po prostu informacja o poszerzeniu pod okno tarasowe bez stali Nadal niewiele wynika z " profil podbalkonowy izolujący" - a z czego toto zrobione ? systemowe ? od czego izoluje ? itd. itp. Poszerzenie bez wzmocnienia to też nie jest dobre rozwiązanie, wzmocnienie powinno być ponieważ należy również dół balkonu zamocować mechanicznie a sam "plastik" nie nadaje się do tego. Nam moje, co do samej różnicy w nazewnictwie, to bym powiedział, że poszerzenie to profil systemowy, który pozwala zwiększyć wymiar ramy okna/drzwi z każdej strony, natomiast profil podbalkonowy umożliwia stabilne ustawienie okna/drzwi i umożliwia wykonanie odpowiedniego uszczelnienia oraz wykonania pozostałych prac budowlanych (posadzki, tarasy itp.) z reguły taki profil ma inny kształt, jest węższy od ramy okna w miejscy połączenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrollo74 13.09.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 poszerzenie ma stalowe wzmocnienie (jest stosunkowo drogie). a profil podokienny (zwany też listwa transportowa) jest z samego plastiku. komorowego, grubego, ale nie takiego jak okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 13.09.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Poszerzenia mają taką samą grubość jak rama a profile podbalkonowe, bazowe, podporowe (różne nazwy funkcjonują) są cieńsze, licuje się je po wewnętrznej a od zewnątrz można wtedy pod ramę wprowadzić izolację przeciwwodną. Zresztą jeden z dyskutantów dziś nie wiedzący o co kaman kiedyś prezentował zdjęcia takich profili w wydaniu Schuco. P.S. Nie we wszystkich systemach istnieją typowe profile bazowe, nieraz wyjściem jest zastosowanie poszerzeń od innego, " cieńszego" systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.09.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 ....Zresztą jeden z dyskutantów dziś nie wiedzący o co kaman kiedyś prezentował zdjęcia takich profili w wydaniu Schuco. ..... IVO - problem w nazewnictwie i nawet przez myśl by mi nie przyszło że profil bazowy stosowany u nas tylko jako element mocowany pod balkonami wszelkiej maści a za granicą bardzo często stosowany w oknach zamiast podparapetówki ktoś tak nazwie - stad prosiłem by oferent sprecyzował co ma na myśli czyżbyś miał na myśli to zdjęcie : przedstawia okna balkonowe wyposażone w profil bazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 13.09.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 To najwyższe poszerzenie z twojego foto dostaje niezle po d... przez to że poskąpili jednej belki metalowej w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.09.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 To najwyższe poszerzenie z twojego foto dostaje niezle po d... przez to że poskąpili jednej belki metalowej w środku. No widzisz....nie poskąpili, tak jest systemowo o czym być może nie wiesz. Środkowa komora w poszerzeniu 120 mm nie ma dedykowanego poszerzenia bo i po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 13.09.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Mam poszerzenie 150mm od dołu i są trzy belki jedna na drugiej. Piszesz że jest systemowo ale czy prawidłowo? Na zdjęciu widać że się krzywi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.09.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 .....Piszesz że jest systemowo ale czy prawidłowo? Na zdjęciu widać że się krzywi. Wewnętrzne ścianki nie mają żadnego znaczenia poza stworzeniem dodatkowej poduszki powietrznej mającej na celu poprawę termiki - może Cię to zdziwić ale mogłoby ich wogóle nie być bo co usztywni ścianka z tworzywa grubości 0,5 mm ? Nie widzę by zewnętrznie nastąpiło jakiekolwiek wykrzywienie profila Sądzisz że systemodawca przewidujący w tym wypadku tylko dwa wzmocnienia mocowane do grubej ścianki zewnętrznej się pomylił i uczynił to nieprawidłowo ? Pomijam już kwestie roli jaką ma spełniać wzmocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 13.09.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Ja nie piszę o tworzywie tylko o metalu. Od dołu jest, od góry jest, a w środku nie ma i zewnętrzny profil PCV może być na moje oko obciążany siłami które nie wystąpiłyby gdyby tą belke tam dali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.09.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Sorki kolego ale nie masz zielonego pojecia jak pracuje wzmocnienie. Jak musi byc powiązane z profilem i w ktorych miejscach. W tak wysokich poszerzeniacb czesciej pojawi sie wzmocnienie o podwojnej wysokosci wypelniajace dwie komory z tego zdjecia niz wlozenie niczym nie powiazanej dodatkowej stali. No ale coz....nie znam sie i popelnilem blad wraz z Schuco nie wkladajac tam stali. Masz niewatpliwie racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts