frosch 25.02.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 wow.....zaczynam ci pomalu zazdroscic tego wnuczka i to wlasnie najbardziej mnie niepokoi kawal chlopa z niego (Stasia) bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.02.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Widziałam zdjęcia z walki ze śniegiem. Też to znam. Roślin mi nie dewastuje, ale narusza rynny, które [potem trzeba poprawiać a i tak nie wiadomo ile wytrzymają. I tez jestem mądra po szkodzie. Płotki. Płotki trzeba instalować i to właśnie zamierzam zrobić u ciebie, bo dach mam byczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 juz rozmawialam z dekarzem -to nasz kolega ,ktory robil dach ...mamy pod dachowka zalozone uchwyty pod płotki ,wiec jak pogoda pozwoli zakladamy plotki , ale nie oszukujmy sie -takiej ilosci sniegu płotek nie zatrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 U nas tez odglosy spadajacego sniegu sa okropne. Najpierw zsowa sie snieg i jest to taki odglos jakby dach sie walil, a potem huk jak uderza o ziemie. My mamy blache i strop drewniany, wiec odglosy straszne szczegolnie w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 sąsiadowi z anteny sat spadający śnieg urwał ...środek http://img11.imageshack.us/img11/1797/antena.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.02.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 juz rozmawialam z dekarzem -to nasz kolega ,ktory robil dach ...mamy pod dachowka zalozone uchwyty pod płotki ,wiec jak pogoda pozwoli zakladamy plotki , ale nie oszukujmy sie -takiej ilosci sniegu płotek nie zatrzyma Jak nie zatrzyma? A co? Urwie się? Śnieg, który będzie wystawał nad płotek nie zsunie się. Śnieg się zsuwa po warstwie wody, która powstaje między śniegiem a dachem gdy zaczyna się odwilż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 juz rozmawialam z dekarzem -to nasz kolega ,ktory robil dach ...mamy pod dachowka zalozone uchwyty pod płotki ,wiec jak pogoda pozwoli zakladamy plotki , ale nie oszukujmy sie -takiej ilosci sniegu płotek nie zatrzyma Jak nie zatrzyma? A co? Urwie się? Śnieg, który będzie wystawał nad płotek nie zsunie się. Śnieg się zsuwa po warstwie wody, która powstaje między śniegiem a dachem gdy zaczyna się odwilż. jak są duze opady sniegu -to śnieg zwisa nad płotkiem tworząc nawis jak kokon ....szkoda ,że nie zrobiłam zdjęc ,jak chodzilismy po osiedlu i obserwowalismy dachy ...Snieg sie tez rozwarstwia , zsuwa sie jego górna warstwa -dolna zostaje ..oczywiscie nie zawsze ,jak jest odwilż i pada deszcz wtedy wieksze połacie sniegu sie zsuwają po dachowkach pewnie ,ze płotek zatrzyma czesc sniegu dlatego go założymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.02.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Bosche tu watek meteorologiczny siem zrobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 to zrobimiy kulinarny Wczoraj niechcący kupiłam Torcik Jogurtowy za 5,25 zł ( w proszku) Dr Oetkera - wlałam 600ml zimnego mleka do moksera + proszek ...5 minut ubijałam ...mialam w lodowce otwarte owoce w puszce -delikatnie wymieszalam z miksturą .....wylałam do tortownicy 24cm i do lodowki ...juz po 40 minutach byl szybki deserek do kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 http://img218.imageshack.us/img218/3618/torcik.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Piekny talerz. Ja tortownice moje mam gdzies w kartonach. Wlasnie dumam co dla goscia zrobic..., ale z blachy. Nie ide do tej dzungli kartonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Piekny talerz. Ja tortownice moje mam gdzies w kartonach. Wlasnie dumam co dla goscia zrobic..., ale z blachy. Nie ide do tej dzungli kartonowej. masz jakis rewelacyjny przepis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.02.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ewo jak zobaczyłam Twojego Henia z łopatą na dachu to jakbym siebie widziała Mam ten sam problem z koszem. Gromadzi się tam śnieg i tez go muszę spychać A dla przyszłego wnusia przyniosłam piaskownicę http://www.allegro.pl/item555267318_piaskownica_z_lawkami_120x120_producent.html Drewienko by Wam do tarasu pasowało po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.02.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ewo jak zobaczyłam Twojego Henia z łopatą na dachu to jakbym siebie widziała Mam ten sam problem z koszem. Gromadzi się tam śnieg i tez go muszę spychać O widzisz!!! A ja się zastanawiałam, jak to cholerstwo stamtąd zwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ewo jak zobaczyłam Twojego Henia z łopatą na dachu to jakbym siebie widziała Mam ten sam problem z koszem. Gromadzi się tam śnieg i tez go muszę spychać ja juz zbroniłam H. wchodzenia na dach ...bo były bardziej ekstremalne wygibusy .... krzyczałam na niego ,ze dziadkowi nie pasuje tak skakac po dachu A dla przyszłego wnusia przyniosłam piaskownicę http://www.allegro.pl/item555267318_piaskownica_z_lawkami_120x120_producent.html Drewienko by Wam do tarasu pasowało po pomalowaniu bardzo fajny patent ,dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.02.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Rewelacyjny, to znaczy wiecej niz normalny?? Mam jakies tam. Kcesz jakis?? A jakie lubisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Rewelacyjny, to znaczy wiecej niz normalny?? Mam jakies tam. Kcesz jakis?? A jakie lubisz?? jak masz to spoko bo jak kcesz to Ci moge cos fajnego podeslłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 ja kcem, podeślij mi Siostra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 ja kcem, podeślij mi Siostra Tobie nie mogę bo przytyjesz zasypało Was ? co tak długo Cie nie było ? zdrowaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.02.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 zdrowam, zdrowam, nie było mnie, bo hucznie kończyłam karnawał dziś już popiół na głowie i umartwiać się będę M. po jutrze jedzie z kumplami w Alpy na narty i mnie nie zabiera to niesprawiedliwe jest, chyba naprawdę wezmę i utyję... zasypało i cały czas sypie, szaleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts