Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widziałam zdjęcia z walki ze śniegiem. Też to znam. Roślin mi nie dewastuje, ale narusza rynny, które [potem trzeba poprawiać a i tak nie wiadomo ile wytrzymają. I tez jestem mądra po szkodzie. Płotki. Płotki trzeba instalować :) i to właśnie zamierzam zrobić u ciebie, bo dach mam byczy.

juz rozmawialam z dekarzem -to nasz kolega ,ktory robil dach ...mamy pod dachowka zalozone uchwyty pod płotki ,wiec jak pogoda pozwoli zakladamy plotki , ale nie oszukujmy sie -takiej ilosci sniegu płotek nie zatrzyma 8)

Jak nie zatrzyma? A co? Urwie się?

Śnieg, który będzie wystawał nad płotek nie zsunie się. Śnieg się zsuwa po warstwie wody, która powstaje między śniegiem a dachem gdy zaczyna się odwilż.

juz rozmawialam z dekarzem -to nasz kolega ,ktory robil dach ...mamy pod dachowka zalozone uchwyty pod płotki ,wiec jak pogoda pozwoli zakladamy plotki , ale nie oszukujmy sie -takiej ilosci sniegu płotek nie zatrzyma 8)

Jak nie zatrzyma? A co? Urwie się?

Śnieg, który będzie wystawał nad płotek nie zsunie się. Śnieg się zsuwa po warstwie wody, która powstaje między śniegiem a dachem gdy zaczyna się odwilż.

jak są duze opady sniegu -to śnieg zwisa nad płotkiem tworząc nawis jak kokon ....szkoda ,że nie zrobiłam zdjęc ,jak chodzilismy po osiedlu i obserwowalismy dachy ...Snieg sie tez rozwarstwia , zsuwa sie jego górna warstwa -dolna zostaje ..oczywiscie nie zawsze ,jak jest odwilż i pada deszcz wtedy wieksze połacie sniegu sie zsuwają po dachowkach :lol:

pewnie ,ze płotek zatrzyma czesc sniegu dlatego go założymy :D

to zrobimiy kulinarny :lol: Wczoraj niechcący kupiłam Torcik Jogurtowy za 5,25 zł ( w proszku) Dr Oetkera - wlałam 600ml zimnego mleka do moksera + proszek ...5 minut ubijałam ...mialam w lodowce otwarte owoce w puszce -delikatnie wymieszalam z miksturą .....wylałam do tortownicy 24cm i do lodowki ...juz po 40 minutach byl szybki deserek do kawy :D

Ewo jak zobaczyłam Twojego Henia z łopatą na dachu to jakbym siebie widziała :lol: Mam ten sam problem z koszem. Gromadzi się tam śnieg i tez go muszę spychać :lol:

A dla przyszłego wnusia przyniosłam piaskownicę :lol: http://www.allegro.pl/item555267318_piaskownica_z_lawkami_120x120_producent.html

Drewienko by Wam do tarasu pasowało po pomalowaniu :wink:

Ewo jak zobaczyłam Twojego Henia z łopatą na dachu to jakbym siebie widziała :lol: Mam ten sam problem z koszem. Gromadzi się tam śnieg i tez go muszę spychać :lol:
ja juz zbroniłam H. wchodzenia na dach ...bo były bardziej ekstremalne wygibusy .... krzyczałam na niego ,ze dziadkowi nie pasuje tak skakac po dachu :lol:

A dla przyszłego wnusia przyniosłam piaskownicę :lol: http://www.allegro.pl/item555267318_piaskownica_z_lawkami_120x120_producent.html

Drewienko by Wam do tarasu pasowało po pomalowaniu :wink:

bardzo fajny patent ,dziekuję :D

zdrowam, zdrowam,

nie było mnie, bo hucznie kończyłam karnawał :lol:

dziś już popiół na głowie i umartwiać się będę :roll:

M. po jutrze jedzie z kumplami w Alpy na narty i mnie nie zabiera :(

to niesprawiedliwe jest, chyba naprawdę wezmę i utyję... 8)

zasypało i cały czas sypie, szaleństwo