Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

witajcie -jestem ( byłam odcięta od świata) nareszcie na Forum.......

u nas zasypane miasto białą mazią .....śnieg to leciał z nieba .... :wink:

a co do Walentynek ...hmm..... jakby to ująć .....mam je codziennie , więc do tych w kalendarzu nie tęsknie :lol: ale to miłe jak Ukochany sie stara .....

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewcia, kurcze, ależ Ty masz pięęęęekny dom!!!!!!!

Powiedz mi ino, dlaczego umieściłaś tę reklamę na domu?

Ewa, wszystko będzie gut. Zobaczysz. Jeszcze troszkę i będą święta a potem jeszcze ciupinelkę (jak to Glizdeczka mawia) i już usłyszymy w radiu: "Dzień dłuższy od najkrótszego dnia w roku o....." :D Głowa do góry.

Agnesk- dzieki -.......a reklama ? Obiecaliśmy tym od okien ,że na 2 tyg. poazwolimy im powiesić reklamę ( nowa firma na naszym rynku ) ..... ale teraz nie wiem ,czy dobrze ....bo 3 rolety nie chodzą :evil: - dzisiaj mamy sie spotkać z szefem okiennym i jego specami od montażu .... i tu mam pytanie do wszystkich czy mam zapłacić za okna jeśli nie są w pełni prawidłowo działające? Kto kupuje towar niepełnowartościowy świadomie i płaci jak za dobry ? A tak chcą ode mnie wyegzekwowac zapłatę za okna ci od okien ------ ALE BĘDZIE AWANTURA :evil: :evil: :evil:

Ewa proponuje poczytać dziennik Magi ona tam miała niezłe przeboje z roletami więc może jak poczytasz znajdziesz jakieś rozwiązanie. Ja bym nie zapłaciła no może część a resztę jak naprawią bo jak wezmą pieniądze to potem można szuakać wiatru w polu.

Ewa, bierz Homeovox. Lek cud na głos.

A za rolety nie płać kurcze. Za okna jak ok to tak, ale rolety niech wymieniają. No i jeszcze ich reklamujesz. Użyj argumentu: Szanowny panie, a co ja mam powiedzieć inwestorom pytającym o doświadczenia we współpracy z pana firmą??

Pozdrowienia

Aga

Ps. Czekam na smaluszek :D

Aga- awantury wczoraj niet....szef okienny przysłal szefa montażystów okien ( a swoją drogą dlaczego nie stanął twarzą w twarz z nami ???) a ten podsunął nam protokół odbioru , w którym Haniek zaznaczył,że okna zamontowane ok , bez zastrzeżeń ale niesprawne są rolety . Oczywiście faktury nie przyjęliśmy .

Co do mojego gardła ...Ty sie mnie zapytaj czego ja nie zażywam ? Homeovox od soboty , szklanka wody+7ząbków czosnku+sok z cytryny +3łyżeczki miodu- pić po 2-3 łyżyczki kilka razy dziennie ( jakie to niedobre , ale ponoć skuteczne) , mnóstwo wapna ( ale nie tego z budowy :wink: ) i inne duperele z apteki ..... cosik dzisiaj jakby troszkę lepiej ale i tak gadam szeptem ( Kaśka wczoraj stwierdziła,że fajnie tak jest , bo mama się nie czepia ).Smalczyk Ci dam ,jak będę w pracy ....

aha ..... wczoraj z mojego komina leciał najprawdziwszy dym ... hydraulicy przynieśli tzw kozę i napalili w piecu .....jak cieplutko zrobilo sie w domciu ( a mnie wokół serca jak zobaczyłam ten dym z komina :lol: )

Ew-ka znalałam wreszcie chwilę na lekturę od deski do deski Twojego dziennika. Jestem zachwycona. Domeczek piękniutki i wszystko tak ładnie, metodycznie się dzieje. Jesteś dla mnie w tej chwili wyznacznikiem tego jak powinna wyglądać dobrze prowadzona budowa! Brawo! Z zazdrościa obejrzałam Twoje piękne fundamenty i zgrzytam zębami na moją ekipę.

:evil: Pogratuluj córci "prawka" dzielna dziewczyna! :D

Z jakiej hodowli jest Twoja Dora? Balbina jest z Dżemojadów. Buziaki i tej choinki na święta życzę Ci z całego serducha!

Dziewczyny na " A" - szeptem dziekuje , z dymu jestem bardzo szczęśliwa ... ma rację Ania - to już prawie dom ...ino bajzel przez hydraulików zrobiony , tynkarze sprzątaja ładnie po sobie - juz ich tam mój Henio do roboty zagania - na tej kozie to można jaką zupę ugotować albo odgrzać , ale nie będe sie wygłupiac , niech jedza kanapki i pija moją kawę i herbatkę ..... :lol:

Aggi - Dora jest z hodowli Pomarszczony Czar z Inowrocławia , a Kasi pogratuluję - oczywiście :lol:

Przepis na smalec energetyzujący

nalezy spożywac od października do lutego

1/2 kg sloniny, 1/2 kg boczku 2 kawałki czosnkowej kiełbaski - skręcic w maszynce i stopić - nie przypalić

dodać :

7 ząbków czosnku( przecisńąć przez praskę )

3-4 cebule ( pokroić w kosteczkę i wrzucić do tłuszczu )

po 1 łyżeczce - imbiru , pieprzu białego , chili, kurkumy

po 1 łyżce - bazylii , tymianku, majeranku . kminku mielonego

Przepis ten jest oparty na medycynie chińskiej ( tzn na filozofii i diecie pięciu przemian , inaczej 5- ciu smaków

smalec należy przelac do sloiczków i spożywać conajmniej raz dziennie ze świeżym chlebkiem :lol:

Smacznego i na zdrowie

Tatuś obiecał Kasi każdy samochód jaki sobie wybierze ...ze wskazaniem na Mazde 121 ( auto Dawida ) :wink:

ale się corcia ucieszy z gratulacji!!!!! :lol: zaraz jej przeczytam jak wróci ze szkoły ....

Tynkarze skończyli swoją pracę , był przed chwila szef tynkarzy po kasę i stwierdził ,że bardzo miło nas będzie wspominał , polecal sie na przyszłość :lol: ( powiedział ,że pierwszy klient ,ktory sie nie targował)