TAR 25.08.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 o cholipka, wspolczuje, bo Twój ogrod przecież cudowny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 02.09.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Witam, z zainteresowaniem przeczytałam dziennik; ciekawy, inspirujący; opisujący parę lat z życia kobiety szczęśliwej, spełnionej. Tylko na koniec ta historia ogrodowa z preparatem . Stąd wniosek ze trzeba mieć parę spryskiwaczy do różnych oprysków. Twój przebudowany taras jest rewelacyjny . Życzę zdrowia i sprawnego nowego kolana. Proszę o dalsze relacje z prac ogrodowych a moze zmieniasz projekt nasadzeń przy okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.09.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Tar - ano był ,ale juz zasiałam nowy trawnik i jak tylko zrobi się zielono to zabiorę sie za rabaty najważniejsze, aby zdrowie dopisywało a reszta to sama przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.09.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 VTS - witam w moich skromnych progach i podziwiam za lekturę dziennika za ogród już się powolutku zabieram i mam nadzieję ,ze wiosną znowu bedzie cieszć moje oko .Kolanko już naprawione ,rehabilitacja na ukończeniu ...namawiają mnie na narty w styczniu ,ale się wahom W moim tarasie jestem nieustannie zakochana i żałuje tylko ,że tak późno sie na niego zdecydowałam ..... np taki dzień jak dzisiaj ,kiedy wieje i pada na tarasie miałam 21 st i mogłam czytać w (powiedzmy;) ) pięknych okolicznościach przyrody Zaraz sobie poszukam Twojego Dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.09.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Bożesz... Współczuję To teraz będziesz miała już doświadczenie co i jak i gdzie sadzić A swoją drogą co to był za preparat? Gratulki dla Syna i Córki za urządzanie i wybudowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.09.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 To teraz będziesz miała już doświadczenie co i jak i gdzie sadzić dobre ,dobre preparat sprawdzony w ubiegłym roku BROS ....ale pozostał w opryskiwaczu i być może tam zaszła jakaś reakcja ,albo woda z niego wyparowała i zrobiło sie za duże stężenie ??? za Gratulacje dziękuję ......najbardziej sie cieszę ,że sie usamodzielnili i z kieszeni wyskoczyli:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 29.09.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Pozdrawiam Ew-kę! Latka lecą a Ty coraz to lepsze awatarki wklejasz!!! Buziaki Ciotek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.10.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ewuś, doczytałam o ogrodzie. Przykro mi bardzo. No i mam nadzieję, że kolano już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 21.10.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 czytając Twój dziennik trafiłam na przepis na szybką, łatwą w wykonaniu i b. smaczną drożdżówkę . Nie piekłam drożdżowego ze wzgledu na pracochłonność a ta nie wymaga krecenia, ubijania. Naprawdę super ciasto. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.10.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 super ciasto. pozdrawiam VTS jak lubisz piec to w dzienniku zamieściłam łatwiutkie a bardzo smaczne ciasto orzechowe ...spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 puk, puk, dobry wieczór ja z zapytaniem kulinarnym - czyli akurat wpisałam się w klimat Ew-ko, czy nalewkę bożonarodzeniową już nastawiłaś ? Bo ja tak Czy tę nalewkę zlewasz po przerobieniu czy zostawiasz i serwujesz z owocami ? Dziękuję ps. piękny dom i ogród No i Rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 puk, puk, dobry wieczór ja z zapytaniem kulinarnym - czyli akurat wpisałam się w klimat Ew-ko, czy nalewkę bożonarodzeniową już nastawiłaś ? Bo ja tak Czy tę nalewkę zlewasz po przerobieniu czy zostawiasz i serwujesz z owocami ? Zochna -puk puk ....dziękuje za czujność nalewkową jeszcze nie nastawiłam -zawsze staram się to zrobić w pierwszej połowie listopada ale im dłużej się gryzie to chyba jest lepsza więc dobrze zrobiłaś Nalewkę zlewam i pierwsze serwowanie zawsze jest po Wigilii ale owoce zalewam ponownie alkoholem ,wyrzucam stare a wkrawam świeże pomarańcze i zostawiam na kilkanaście dni ...... pewnie ,że drugi odciąg nie jest tak aromatyczny jako pierwszy ale zapewniam ,że jest równie pyszny ......ale to nie koniec, bo mąż zalewa trzeci raz alkoholem i ma smakowitą wódeczkę o posmaku korzennym dla kolegów (oj ,bardzo ją lubią );)Potem owoce wyrzucam .....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ew-ko dzięki O, to ja też zrobię kolejne zalewajki . A do tych kolejnych też używasz cukru ? Pomyślałam żeby wykorzystać bakalie do keksu świątecznego - ale chyba mocno byłby kopiący ten keks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.10.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 nie ,cukru nie dodaję bo wydaje mi się ,że w owocach jest go jeszcze dość dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.10.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Dziewczyny, a dacie linka albo przepis na tę naleweczkę? Będzie to moja pierwsza w życiu, ale nabrałam wielkiej ochoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.10.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Przepis Martynki1 ale ja lekko moją modyfikuję http://forum.muratordom.pl/showthread.php?27200-PRZEPISY-NA-SWI-TECZNE-PYSZNO-CI/page6 Składniki 10 dkg fig suszonych (ja nie nie kroję owoców suszonych bo nalewka będzie mętna) 10 dkg daktyli 10 dkg suszonych śliwek 10 dkg suszonych moreli 10 dkg rodzynek 10 dkg obranych orzechów włoskich 1 pomarańcza cynamon, goździki 25 dkg cukru 1/4 l alkoholu 50% (ja alkoholu daję tyle ,aby przykryło wszystkie składniki ) Bakalie pokroić. Pomarańczę wyszorować i pokroić w plastry. Ułożyć wszystko warstwami w słoiku przesypując cukrem. Zalać alkoholem. Odstawić w ciepłe miejsce na 4-6 tygodni. Po tym czasie przecedzić, przelać do butelki i odstawić jeszcze. I najważniejsze- zapomnieć o niej aż do Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.10.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Bardzo dziękuję Ew-ko - jutro nastawię i spróbuję wytrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.10.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Bardzo dziękuję Ew-ko - jutro nastawię i spróbuję wytrwać mam nadzieję ,że będzie smakowało ps ..... ja z ns nie dałam rady -przywalał mi w innym wątku kulinarnym mimo ,że od roku go ignorowałam .... powiedzenie ,że z idiotą się nie dyskutuje ....jest tu na miejscu i trzymam się tego w miarę możliwości ,ale czasem mam zamiar skrobnąć kilka słów aby sobie ulżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.10.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Z nsem- to tak przez przypadek wyszło Ale też jego idiotyzmy doprowadzają mnie czasem do szału. PS - nalewka nastawiona Dam znać, jaki będzie produkt finalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 12.12.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ewik, a co to w dzienniku od października żadnej fotorelacji nie ma?? Proszę nadrobić, aktualności uaktualnić i mądrości popisać. Bom stęskniona mocniście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts