Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ew-ka wyluzuj.

Jedziecie tylko po wkład komikowy. Skoro jedziecie to klamni pozapadały i coś kupicie.

Skoro kupicie to macie zakup sparametryzowany:

moc, wymiary, kierunki otwierania zmknięć otworów wszelkich, przekrój komina, itd... itp..

Przyjedziecie do Castoramy i:

"Panowie Wam doradzą"

Jeszzcze raz wyluzuj. 8)

PS1. Co innego obudowa, o tym nic nie napiszę :roll: . Ale też wyluzuj widziałem kominki na nóżkach lub bloczkach bk, itp. Piknie działąjace.

PS2. Wiem za końcówkę PS1 ..... i się cieszę że dosyć daleko siedzę. :lol:

Kroyena ma rację.

U nas z pół roku "kominek" piknie działał stojąc tylko na cegłach. Ogień był piękny i wszyscy się zachwycaliśmy, że skoro już dym z komina leci to mamy dom.

Nie wspomnę już o tym, Że wkład kupowaliśmy 11 listopada, pan ze sklepu specjalnie dla nas przyjechał bo obiecaliśmy, że wkład na pewno kupimy :lol:

Ew-ka, spokojnie! :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam i tzrymam kciuki za udany zakup :lol: :lol:

no i o tym samym rozmyślam ...coby na cegłach ten wkład postawić i patrzec na niego calutka zimę i dopasowac obudowe w przyszlości ...

ale przeca ta przyszlość juz nadchodzi !!!!! Widzicie jak pędzi mój Henio z budową ( biedny -grypka go dopadła) i nie ma u niego slowa -PÓŹNIEJ :wink: Juz słyszę jak mówi - siedzisz całymi nocami w internecie i jeszcze nie wiesz jaki kominek ??????

Z nim nie ma lekko - u Henia wszystko ma być na wczoraj ( wszyscy drżą przed nim)... myślę ,że z kominkiem przeforsuję , ale sie naslucham ..... :cry:

Ewuś chorusa twojego przytul pod kołdrę zagoń, a potem go ciepła chebatką i innymi sposobami :roll: do delektacji się wyborem obudowy przekonaj.

PS. A i jak tak szybko kończycie to mu naopowiadaj, że taką obudowę to po odbiorze jako odpis remontowy wpisać, za co się nowa kreacja na sylkwa należy, a kroyenie virtulane podzięki, ale nachalnoś (oczywiście :roll: ). Oczywiście :wink: .

Kroyena- ani myśle chorusa przytulać- capi czosnkiem jak chlop jaki stary :evil: mleka z czosnkiem i miodem mu serwuję przed nocnym spankiem - a i niewtajemniczonym proponuję taki naturalny środek antykoncepcyjny :wink:

Dzisiaj oglądaliśmy już kreacje sylwkowe - nowy sklep nam sie pod nosem otwarł - i małżonek capuś I - zachwyt swój wyrazić raczył nad szatami przeze mnie obranymi :lol:

A to ,że obudowa do odpisu .... nie wiedziałam - dzięki za podpowiedź - buziaki :lol:

A proszę bardzo jeno nie przepomnij najpierwej dom co by Wam odebrali ( :oops: znaczy zakończenie prawne budowy miałem na myśli, tfu,tfu :lol: ), a dopiero potem odpis. Chybać Wowka cosik na Prwie o terminowości pisze, ale pewności do nicka nie mam bo leniwa ze mnie bestia. A jak by odpisowego pułąpu zabrakło to jeżeli macie gaz instalację pipanta ostrzegawczego w kuchni przykręcić do ściany i już pula zwiększona.

PS. Dlaczego by nie wykorzystać :roll: . Mają namaszczeni przez reprezentatywną grupę społeczeństwa w ramach oszczędności na budżecie nowymi BMW doopy własne po rautach wozić. :evil: :evil: :evil:

• 2 weeks później...

panie inż Mamoń- jasne ,że bylam dzielna i bojowo nastawiona - teraz czekamy na wizytę Pięknego Krzysia ( tego szefa od bramy- nazwaliśmy go tak ,po tym jak zjawił sie na naszej budowie w cudownie błyszczących lakierkach , idealnie skrojonym garniturze i pachnący, że ho,ho ... :wink: , a wychodził skurzony i w zabłoconych bucikach :cry: )

Cosik nie za bardzo chce zobaczyć końcowy efekt swoich majstrów i zwleka z przyjazdem .....

Kroyena - nie rozumiem :cry:

Aga - trzymaj kciuki , trzymaj :wink: :wink: