Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie dysz , tylko mi kwitnij piknie w Nowym Roku ... buduj i urządzaj swoje gniazdko( widziałam jabłuszka - :lol: miodzio- też takie miałam , chyba ten sam pr ... oglądałyśmy :wink: )

Wybierasz sie na spotkanie Muratora w marcu ???? Ja bym strasznie chcił sie spotkać z SZ. Koleżanką :wink:

Szanowna koleżanka też bardzo by chciała się spotkać, wiec nie ma innego wyjścia - musi przyjechać!

Ewka, ale będzie pisku co? - już sobie wyobrażam :D

Ew-ka - odnośnie wanny z hydromasarzem - rozumiem Twojego syna - ale zapewniam - to nie jest konieczne na panienki - zwłaszcza w jego wieku ;););)

A poważnie - wynajmowałem kiedyś mieszkanie, w którym była taka wanna. Rzeczywiście rury się "syfią". Są specjalne środki chemiczne - które trzeba stosować - i wtedy jest lepiej. A najlepiej jeszcze dodatkowo do tych środków - przed każdą kąpielą - brać prysznic (nie żartuję). Osobiście nie polecam takiej wanny do użytkowania - no chyba że jako element "prestiżu" - do pokazywania znajomym żeby zazdrościli - stoi i ładnie wygląda ;)

Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku

Jagusia - Elyta -Nareszcie Ci dogoniłam ( prawie ) :lol:

a kominek ...? tyle wzorów , a ja zdecydowałam się na klasyczny ..... takich jak na moich zdjęciach nikt nie robi :cry: ale mam nadzieję ,że ten mój tez będzie ładny (zaraz po nowym roku montują )

Mam nadzieję ,że spotkamy sie w marcu ????

bogus - zaprzyjaźniony sprzedawca doradzał nam wannę bez dolnych dysz ino boczne :wink: ponoć wtedy brud nie syfi dysz .... ale tak do końca nie mam przekonania co do takiego ustroistwa w domu ...lubie kąpiele w pianie i olejkach , a ponoć nie można tego stosować w tych z bąbelkami - nigdzie o tym nie czytałam - tylko pocztą pantoflową mam te informacje ....

:lol:

Ew-ka - moje doświadczenia ograniczyły się do jednej wanny - może już są jakieś usprawnienia. Tym niemniej na logikę to wygląda tak że niezależnie gdzie są dysze - woda jest zasysana - przechodzi przez silnik - może jakieś filtry - i jest wyrzucana zpowrotem. No więc brudna woda dostaje się do środka i tak i tak.

Rzeczywiście lekko lepiej będzie przy braku dolnych dysz bo woda nie zostanie w rurach i zycie tam nie będzie mogło sobie kwitnąć ;-) Rozumiesz - włączasz hydromasarz a tu jakieś brudy zaczynają pływać w wodzie. Może to rzeczywiście rozwiąże cały problem? Tym niemniej - osobiście nie wierzę że regularne kąpiele w pianie nie rozłożą całości - o olejkach zapachowych nie wspominając.

Wg mojego, może skromnego doświadczenia, jeśli wanna z hydromasarzem to hydromasarz włączany jedynie gdy w wannie czysta woda + osoba która wcześniej dokładnie się umyła (np. pod prysznicem). Tak po japońsku - do wody wchodzisz dopiero jak już sie umyłaś.

Pozdrawiam

Ja też zrezygnowałam z wanny z bąbelkami, choć na początku mocno kusiła. Właśnie ze względu na wspomniane wyżej przez _bogusa_ efekty uboczne.

Klasyczne, "normalne" wanny tyż są piękne, a ja podobnie jak i Ty lubię się pomoczyć w olejkach i takich tam :lol:

A tak w ogóle to pomyślności w Nowym Roku Ew-ka! :lol:

Niech będzie jednym z ważniejszych i piękniejszych w życiu :lol:

macie racje dziewczyny ( Maluszku i Aniu)-zapach mydelek i olejkow jest przyjemniejszy w łazience niż smrod z wanny .... :lol:

Kroyena co do babelkow jest jeden niezawodny sposob - najeść sie grochowki i do wanny ..bąbelkow co nie miara :wink: :wink: :wink:

a tak na powaznie wanna juz jest ....NEO Kolo 160x100 i po sprawie :lol: