Ew-ka 11.08.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Agnesk szybko? Bardzo szybko!!! aż strach myśleć Tez sie zastanawiałam i pytałam ,dlaczego nie ma przerwy np. na wyschnięcie-związanie fundamentów? w odpowiedzi uslyszałam,że nie ma takiej potrzeby....I tyle. Ja sie nie znam ,wiec nie dyskutuję.A co do zdjęć,to sie powaznie zastanawiam ( raz ,ze nie umiem zamieszczac- dwa- nie mam teraz czasu-cała firma na mojej glowie,bo przecież mąż całe dnie na budowie , a po trzecie -może poczekam i rzuce wszystko na raz, coby efekt był widoczny?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.08.2004 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Uschnę z ciekawości w oczekiwaniu (ale takia dieta - cud przyda się ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.08.2004 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 No to Ewka przegoniliście nas. Ale ino do 13, o 13 i u nas zaleją stan zero. Naprawdę macie tempo!! Fajnie się chodzi po swoim salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.08.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 AgnesK nie wiem jak sie chodzi po salonie ,kuchni i łazience nie byłam dziś na budowie , byłam okrutnie zajęta w pracy ,a rano lało niemiłosiernie, co prawda rozpogodziło sie po południu ale prace zawodowe nie pozwoliły mi wyjść do mojego ulubionego miejsca U Ciebie też prace idą swoim tempem - w wolnych chwilach czytam Dzienniki ( Twój szczególnie)-jestem na bieżąco Jutro mam gości , więc chyba tez nie odwiedzę mojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 14.08.2004 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Ewa, czasem małe rozstanie robi dobrze. U nas też pada od wczoraj po południu, ale to dla nas wręcz idealnie, bo wylaliśmy podłogę na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.08.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Pada sobie deszczyk Pada sobie rowno raz spadnie na kamień raz spadnie na ...beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 20.08.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ewa, bardzo ładny projekt wybrałaś. I masz rację - lukarna na dachu nie wygląda najlepiej, dobry pomysł z zastąpieniem jej oknem połaciowym. Ale macie tempo Oby tak dalej I bardzo przyjemnie czyta się Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 27.08.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Tak to jest z architektami Dobrze że macie myślącego majstra Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.08.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 ewusia tez b.podoba mi sie projekt. Teraz kiedy już stoi parter - jeszcze bardziej Mam tyle pomysłów na wykończenie domu ,że wprost nie mogę się doczekać finału Kinga taki majster -to ponoć rzadkość , ale oboje z mążem czuwamy i sprawdzamy ( dyskretnie) wykonania murarzy.Wpadki nie było , ale strzeżonego ..itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.08.2004 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Ewa, i u nas się sprawdziła zasada, że myśląca ekipa to 90% sukcesu! Tempo macie iście stachanowskie! My strop zaczynamy układać w poniedziałek. Po wylaniu betonu i zrobienu ścianek kolankowych ma być znowu z 2-2,5 tyg. przerwy, żeby wszystko dobrze związało.A gdzie te dawno obiecane zdjęcia??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.08.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Aga tempo sprinterskie( wszak mój synek jest sportowcem - 3krotny MP na 800m ) Układanie stropu jest bardzo koronkową robotą.Wczoraj pracowalo u nas 8 chłopa bo w pon . o 8 rano zalewamy betonem. We wtorek już przychodzo cieśla rozeznać dach i 6 września stawia nam więźbę.15 września umowiony jest dekarz a w październiku elektryk Zdjęcia ? nie umiem jeszcze ich umieszczać ale cały czas je robię i zrzucam do kompa , jak znajde trochę czasu i się naumiem ,to je pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.08.2004 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Ewa ino schnell, bo mnie ciekawość zżera. Załóż sobie album na onecie i wklejaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.08.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Ew-ka - tempo macie niezłe Pomysł z drzwiami przesuwnymi extra - ja nie zdążyłam o tym powiedzieć naszej ekipie i po ptakach (byli za szybcy). Jaką dachówkę zamierzasz wybrać? Kominek w otoczakach powinien nieźle wyglądać, a w łazience to nie jestem pewna bo jak potem takie kamyczki czyścić, no chyba, że je jakoś polakierujesz albo co. Ja też się przyłączam do prośby o zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 31.08.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Śledzę sobie ciuchutko Twój dziennik i oczywiście kibicuję ... za strop to sama ściskałam kciuki ...Jeżeli myślisz o podwyższeniu ścianki kolankowej, to myśl również o przeprojektowaniu dachu (większe okapy), żeby nie wyglądało jak za mały kapelusz na głowie (murach). My podnieśliśmy ściankę kolankową o 1 porotherm 25 cm a okapy na ścianach szczytowych o 25 cm (teraz jest 85 cm) a "w spadzie" mają ponad metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 31.08.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Zielona Kasiu - fajnie ,że mnie sledzisz Ja Ciebie też .Lubie patrzeć na Twoje kostki przed domem wogole lubie Twój domek...i często go sobie otwieram . Co do scianki kolankowej , to wlasnie boję sie zgubienia proporcji.Orropnie rażą mnie domy ze zbyt wysoką ścianką k. Można by jeszcze ratować taki dom elewacją ,ale to i tak nie jest to... Mój dach będzie kopertowy to tym bardziej proporcje musza byc zachowane.Dach chciałabym ceglasty ..... a okna ? no jakie okna pasują do ceglastego dachu ? Złoty dąb czy białe ? Białe okna a przy nich ceglaste okiennice albo brązowe okna i brązowe okiennice ? Elewację chcę miec białą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 31.08.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Ja bym dała okna i okiennice w jednym kolorze, raczej nie ciemny brąz (niesamowicie widać na nich kurz, zwłaszcza po deszczu) ale jak najbardziej zbliżony kolor do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 04.09.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Ew-ka - pozdrowionka dla Heńka - niech się noga szybciutko goi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.09.2004 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.09.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ew-ka - daj znać co powiedział lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.09.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Wyjedzie człowiek na 2 tygodnie odwyku, a co poniektórzy to chyba składaka składają. I dla niepoznaki jako murowańca przedstawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts