Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

Agnesk szybko? Bardzo szybko!!! aż strach myśleć :o :o :o

Tez sie zastanawiałam i pytałam ,dlaczego nie ma przerwy np. na wyschnięcie-związanie fundamentów? w odpowiedzi uslyszałam,że nie ma takiej potrzeby....I tyle. Ja sie nie znam ,wiec nie dyskutuję.A co do zdjęć,to sie powaznie zastanawiam ( raz ,ze nie umiem :oops: zamieszczac- dwa- nie mam teraz czasu-cała firma na mojej glowie,bo przecież mąż całe dnie na budowie , a po trzecie -może poczekam i rzuce wszystko na raz, coby efekt był widoczny?) :D

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AgnesK nie wiem jak sie chodzi po salonie ,kuchni i łazience :cry: nie byłam dziś na budowie , byłam okrutnie zajęta w pracy ,a rano lało niemiłosiernie, co prawda rozpogodziło sie po południu ale prace zawodowe nie pozwoliły mi wyjść do mojego ulubionego miejsca :D

U Ciebie też prace idą swoim tempem - w wolnych chwilach czytam Dzienniki ( Twój szczególnie)-jestem na bieżąco :lol:

Jutro mam gości , więc chyba tez nie odwiedzę mojego domku :cry:

ewusia tez b.podoba mi sie projekt. Teraz kiedy już stoi parter - jeszcze bardziej :lol: Mam tyle pomysłów na wykończenie domu ,że wprost nie mogę się doczekać finału

Kinga taki majster -to ponoć rzadkość , ale oboje z mążem czuwamy i sprawdzamy ( dyskretnie) wykonania murarzy.Wpadki nie było , ale strzeżonego ..itd :lol:

Ewa, i u nas się sprawdziła zasada, że myśląca ekipa to 90% sukcesu! Tempo macie iście stachanowskie! My strop zaczynamy układać w poniedziałek. Po wylaniu betonu i zrobienu ścianek kolankowych ma być znowu z 2-2,5 tyg. przerwy, żeby wszystko dobrze związało.

A gdzie te dawno obiecane zdjęcia???????????

Aga tempo sprinterskie( wszak mój synek jest sportowcem - 3krotny MP na 800m ) :lol:

Układanie stropu jest bardzo koronkową robotą.Wczoraj pracowalo u nas 8 chłopa :o bo w pon . o 8 rano zalewamy betonem. We wtorek już przychodzo cieśla rozeznać dach i 6 września stawia nam więźbę.15 września umowiony jest dekarz a w październiku elektryk :lol:

Zdjęcia ? nie umiem jeszcze ich umieszczać

:oops: ale cały czas je robię i zrzucam do kompa , jak znajde trochę czasu i się naumiem ,to je pokażę :wink:

Ew-ka - tempo macie niezłe :D

Pomysł z drzwiami przesuwnymi extra - ja nie zdążyłam o tym powiedzieć naszej ekipie i po ptakach (byli za szybcy). Jaką dachówkę zamierzasz wybrać? Kominek w otoczakach powinien nieźle wyglądać, a w łazience to nie jestem pewna bo jak potem takie kamyczki czyścić, no chyba, że je jakoś polakierujesz albo co.

Ja też się przyłączam do prośby o zdjątka :D

Śledzę sobie ciuchutko Twój dziennik i oczywiście kibicuję ... za strop to sama ściskałam kciuki ...

Jeżeli myślisz o podwyższeniu ścianki kolankowej, to myśl również o przeprojektowaniu dachu (większe okapy), żeby nie wyglądało jak za mały kapelusz na głowie (murach).

My podnieśliśmy ściankę kolankową o 1 porotherm 25 cm a okapy na ścianach szczytowych o 25 cm (teraz jest 85 cm) a "w spadzie" mają ponad metr.

Zielona Kasiu - fajnie ,że mnie sledzisz :wink: Ja Ciebie też .Lubie patrzeć na Twoje kostki przed domem :D wogole lubie Twój domek...i często go sobie otwieram .

Co do scianki kolankowej , to wlasnie boję sie zgubienia proporcji.Orropnie rażą mnie domy ze zbyt wysoką ścianką k. Można by jeszcze ratować taki dom elewacją ,ale to i tak nie jest to...

Mój dach będzie kopertowy to tym bardziej proporcje musza byc zachowane.Dach chciałabym ceglasty ..... a okna ? no jakie okna pasują do ceglastego dachu ? Złoty dąb czy białe ? Białe okna a przy nich ceglaste okiennice albo brązowe okna i brązowe okiennice ?

Elewację chcę miec białą....