Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

Tola- cierpliwości - wszyscy mnie poganiaja - nie nadążam - zdjęcia Kaska pomoże mi zrzucić , ale dopiero po niedzieli - w domu nie mogę ( mam stare dziadostwo) - zdjeć mam dużo wiec sie napatrzycie-Koleżanko do woli ( a w pracy masz rację-byłam do 14 potem biegiem na budowę - Heniek pożyczył troche plytek ( Jupiter grys) po to ,bym mogła na żywo ułożyć je na podłodze w holu - są ekstra ( ale do holu ,a je chciałam pociągnąć jeszcze do mieszkania - sama nie wiem co zrobić :cry: ) ..... a potem biegiem do domu , bo o 16 byliśmy umówieni z potencjalnymi kupcami na mieszkanie ( na razie poprosili o kilka dni do namysłu ) , a potem wróciła moja Kaśka ze studniowki - - i przez pare godzin nadawała jak katarynka - same ochy i achy .... :lol:

Jej studniówka w przyszłą sobotę - sie będzie działo - a ja nie mam się w co ubrać :cry: - idziemy z Heniem , bo Henio jest szefem rady szkoły ...

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agnesk- cudne uczucie :lol: uśiąść przy stole , napić sie kawki ,popatrzeć na ogień w kominku i to we własnym domciu :lol:

Plytki mojej mamci sie podobają , za to Dziadek ( moj Teść) stwierdził , że nawet w garażu by takich nie położył :wink: Jakieś takie brudne , przetarte .... stare , pewnie przecenione - stwierdził ( a to nowa kolekcja Paradyż-a) :lol: A mnie sie bardzo podobaja te liście .....

:D Ewa, pamietasz jak to swojego czasu ze spodniami dekatyzowanymi było? :lol: Też starsza generacja patrzała na młodszych jak na głupoli, że kupę kasy na powycierane spodnie wydają. :lol: :lol: (o tempora, o mores - rzec by się chciało :D ) Kupę kasy dają za coś co jest nowe a wygląda na moooocno stare :lol:

Ewa, u nas było tak gorąco w kwestii różnicy zdań między pokoleniami, że teściowa ze łzami w oczach rysowała nam projekt domu, jaki musimy mieć :o :-?

Oczywiście nie dała rady zmienić naszego zdania, ale co krwi napsuła to jej.

Oczywiście to skrajny przypadek, i nikomu takich przejść nie życzę (oprócz tego jednego było jeszcze kilka wręcz kłótni o - nasz w końcu -dom :o ), ale pieknie obrazujący jak różne moga być gusta.

A decydować o wszystkim w domu powinni jego właściciele i mieszkańcy. Ot co! :lol:

nie otwierają sie ? dlaczego ??? u mnie ok .....może to chwilowe ...

kominek ? tak jak mówiłam wczesniej -klasyka :lol:

Jutro przychodzi koles obliczyć ile glazury mam zamowic do łazienki i po niedzieli ruszamy z łazienką ... ale mam pietra .... 8)

a jak płytki do holu ??? ładne ? Takie brudne , co? A może takie sterylne wybrać ? będzie tak grzecznie i tak jak wszyscy mają ? ja zwariuję a Heniek przy mnie ( on to chyba MUSI mnie kochać , bo inaczej to by mnie przepędził na cztery wiatry z tym moim niezdecydowaniem :wink: ) :lol: :lol: :lol: :lol:

Aga - dzieki za b.mile słowa , ale prawde powiedziawszy jestem już bardzo zmęczona tymi wszystkimi płytlkami , terakota ,gresem i inn..... na slowa jakie kupić płytki dostaje dreszczy i chce mi sie wyć .... trzeba podjąć decyzje na lata ... może na cale życie - jakie to trudne :cry: Ja to czułam ,ze tak bedzie - niestety .....

Ewa

Czytałam Twój dziennik, bardzo mi się u Ciebie podoba.

Gratuluję pierwszej imprezki w domku.

Kominek jak dla mnie rewelacja, też marzę o takim klasycznym ale zobaczymy jak to będzie. Jeśli chodzi o płytki to naprawdę bardzo dobrze sie prezentują. Dlaczego masz wybrać grzeczne tak jak wszyscy, taka wyjątkowa babka musi mieć wyjątkowe płyki :D Nie martw się o dokonywanie wyborów, przecież idzie ci rewelacyjnie :wink:

Ew-ka - na jakie "całe życie"? Na głowę z przepracowania upadłaś, czy co? ;-) Płytki są dopóki się nie znudzą ! I kropka. A nie żadne "całe życie"! No chyba że życie tych płytek miałaś na myśli.

A jeszcze sprawa techniczna. Proszę zmień przynajmniej nazwy plikom w twoim ostatnim poście (dodaj rozszerzenie, chyba powinno być .jpg). Bo bez tego nie mogę ich obejzeć (tyle że wiem że Minoltą robiłaś zdjęcia ;-) ).

Pozdrawiam

Ew-ka

A jeszcze sprawa techniczna. Proszę zmień przynajmniej nazwy plikom w twoim ostatnim poście (dodaj rozszerzenie, chyba powinno być .jpg). Bo bez tego nie mogę

bogus -nie wiem co Ty do mnie mowisz ???? zdjęcia sie nie otwierają ? tak ? u nmnie wszystko ok , wiec nie wiem w czym problem ???

nie jestem biegla w te klocki wiec wybacz ......

Ew-ka - OK - sprawdziłem - nie otwierają się tylko jak ktoś, tak jak ja, korzysta z Netscape (to jest taka inna przeglądarka internetu). W Internet Explorerze wszystko widać (pewnie Ty właśnie jego używasz stąd nie masz problemu). Więc możesz się nie przejmować - Netscape używa naprawdę mało osób - a jeśli już to wiedzą jak sobie dać radę z problemem ;-)

A swoją drogą, przez przypadek stwierdziłem przy okazji, jak wiele informacji jest w takim zdjęciu bezpośrednio zgranym z aparatu (bez żadnej obróbki). I tak wiem dokładnie (co do sekundy) kiedy zdjęcie było robione, że aparat to Minolta Dimage Z1 i takie rzeczy jak przysłona i czas ekspozycji. Na szczęście więcej nie.

Pozdrawiam

Ps. Ładny kominek i nie tylko ;-)