Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

Ew-ka ściana z odciśniętymi dłońmi..hmm ciekawy pomysł :D mój synalek wymyślił sobie, że na jednej ścianie będą podpisy wszystkich odwiedzających go kolegów i koleżanek :roll: :wink: Rany, ale te dzieciaki mają pomysły :lol:

Wesołych i spokojnych Świąt.

http://img.interia.pl/kartki/nimg/ka72960.jpg

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
wiem ,ze mam zaleglości w pisaniu ale na razie wyszli malarze i teraz trza posprzatac . Z elewacja ruszamy w tym tygodniu ,potem podłoga na poddaszu .Prace wciaz trwają . I stolarz mnie wnerwil :evil: szkoda słów ...... :cry:

A mnie przed chwilą wnerwił ten mój "super" glazurnik.

I to na MAXA :evil: :evil: :evil:

wiecie ,że im dluzej na budowie ,a wlasciwie na wykonczeniu to stwierdzam ,że mimo bezrobocia ( tak powszechnie ogłaszanego) to ludziom sie nie chce pracować . Jak trudno jest znaleźć kogoś do prac porządkowych ,gdzie nie trza rzadnych umiejętności , wykszatałcenia czy smykalki technicznej - wystarczył by ktoś do zamatania i poznoszenia śmieci , wynoszenia jakiś desek czy innych nieskomplikowanych prac za 50-60 zł dziennie czyli po 10 dniach ma 600 zł w kieszeni bez podatku i co ? i psińco !!!! ni ma chetnych , wolą leżeć do gory brzuchem i narzekać jak to cieżko jest im w życiu. I ten mój biedny Henio chodzi i sprząta po tych wszystkich mastrach ,ktorzy biorą grubą forsę ale super porzadku po sobie nie zostawiaja ( malarze , hydraulik i inni).

Ręce i nogi opadają ..................... :cry:

Ale jest tez dzisiaj dobra wiadomość ....w przyszłym tygodniu ciągną nam gaz !!!! i co za tym idzie będzie można robić odwodnienie i utwardzenie wokół domu ...hurrra !!!!

Gratuluję postępów w pracach budowlanych!

Wreszcie zmobilizowałem się i przeczytałem cały Twój dziennik. Niestety z internetu kożystam w pracy, a w pracy nie ma za dużo czasu na czytanie.. :wink:

W każdym wypadku chciałbym Ci podziękować, za możliwość obejrzenia Twojego domu. Bardzo nam to pomogło i utwierdziło, że słuszny projekt wybralismy.

Powodzenia w walce (zabawie :-? ) z gazem.

Ewa,

super, że tyle się u Ciebie dzieje. :lol: To kiedy przeprowadzka?

A jakimi farbami malowałaś?

I napisz proszę, jakie masz tynki.

Jak masz gipsowe, to jak malarz malował, że są gładziutkie?

U nas gładzili i cudowali, a jednak po pierwszym malowaniu na I-ym piętrze ściany nie są jak lustro.

Sonika- jak robili te sciany na gorze? nie wiem :roll: wiem ,że heniek kupił jakiś strasznie drogi gips (czy jakos tam ) i fachowiec zacieral te łączenia z płyt kartonowo-gipsowych i ścianke kolankowa . Bardzo ładnie i równo to wyszlo :D

Malowaliśmy Duluxem ( z probkami to chodziłam wszedzie i wciąż przykładałam i wszystkich męczyłam kolorami) i tak nie wymyśliłam jakis rewelacji ino bardzo spokojne kolorki . W holu przy schodach na ścianie bede chciała zrobić przecierkę ( ale bardzo delikatnie ) i pomalowac lateksem.

kze- dzieki za zdjecia :lol: tak naprawde jeszcze do końca ich nie obejrzałam ( nie mam kiedy)

Agnesk- a co u Ciebie ( wciąż przywołuje Cie w myslach -co Ty teraz robisz i jak Wam idzie )

I jak tam się miewają mebelki do kuchni, zdecydowałaś już czy będą jasne czy ciemne?

jasne ,że ciemne !!!!! :lol:

( chyba :roll: )

a zdjęcia ? bedą ino zrobia podloge pa poddaszu ( czyli juz niedługo !!!)

a ja nie wiem gdzie ręce wlożyć - MATURA ,mama w szpitalu , praca ,dom i milion decyzji do podejmowania -jestem już potwornie zmęczona !!!

I jak tam się miewają mebelki do kuchni, zdecydowałaś już czy będą jasne czy ciemne?

jasne ,że ciemne !!!!! :lol:

( chyba :roll: )

a zdjęcia ? bedą ino zrobia podloge pa poddaszu ( czyli juz niedługo !!!)

a ja nie wiem gdzie ręce wlożyć - MATURA ,mama w szpitalu , praca ,dom i milion decyzji do podejmowania -jestem już potwornie zmęczona !!!

Coś poważnego z mamą?

Myślę, że to najbardziej zajmuje Ciebie..