Aga J.G 21.04.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ewciu to ja czekam na inspiracje ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.04.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ewciu to ja czekam na inspiracje ogrodowe chętnie pokazałabym moje śliczne tuje na pniach , ale córa zabrała mi aparat fotograficzny do Krakowa i fiołki ,tulipany i żonkile tak cudnie kwitną ......tulipanki okazały sie niskie ....są prześliczne ( czerwone ,białe z różowym paskiem , morelowe i żółte z białymi brzegami ).Dzisiaj posadziłam pelargonie w skrzynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ewciu z opisu wykląda że jest pięknie, szkoda że nie możemy tego zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.04.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Ewciu to ja czekam na inspiracje ogrodowe chętnie pokazałabym moje śliczne tuje na pniach , ale córa zabrała mi aparat fotograficzny do Krakowa i fiołki ,tulipany i żonkile tak cudnie kwitną ......tulipanki okazały sie niskie ....są prześliczne ( czerwone ,białe z różowym paskiem , morelowe i żółte z białymi brzegami ).Dzisiaj posadziłam pelargonie w skrzynkach To pozostaje napisać soczysty opis Twoich tuji... Pisarze w ksiązkach specjalizują się w tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 17.05.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Wszystko mi się podoba, jestem pod wrażeniem GRATULUJĘ !!! Czy ozdoby wišteczne robi Pani sama ? pozdrawiam slonecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Wszystko mi się podoba, jestem pod wrażeniem GRATULUJĘ !!! Czy ozdoby wišteczne robi Pani sama ? pozdrawiam slonecznik bardzo mi miło ,że się Panu/Pani podoba jak najbardziej wszystkie ozdoby robię sama mam z tego wielką przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 23.05.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ech! Ew-ka jaki spokój bije z Twoich ostatnich postów... Wszystko zrobione, nerwówka została tylko we wspomnieniach - teraz rozkoszujesz się ogrodem, dopieszczasz i tak wypieszczone wnętrza... Zazdroszczę Ci (broń Panie Boże nie zawistnie!!!) ... Ewuś, powiedz coś o swoich salonowych kanapach : z czego jest wykonana tapicerka i jak sprawują się tak jasne obicia? Bardzo mi sie podobają takie jasne wnętrza, ale przy moich Budrysach troche się boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.05.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Czy ozdoby wišteczne robi Pani sama ? pozdrawiam slonecznik No i co, nie miałam racji???? Mamy z CZAPY , sama widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.05.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ech! Ew-ka jaki spokój bije z Twoich ostatnich postów... Wszystko zrobione, nerwówka została tylko we wspomnieniach - teraz rozkoszujesz się ogrodem, dopieszczasz i tak wypieszczone wnętrza... Zazdroszczę Ci (broń Panie Boże nie zawistnie!!!) ... to prawda ..zrobiliśmy kawał dużej roboty i teraz możemy już tylko odpoczywać polecam taki sposób budowy .....duży kredyt .....wybudować -urządzić -mieszkać i ....spłacać kredyt lata ,ale mieszkać Ewuś, powiedz coś o swoich salonowych kanapach : z czego jest wykonana tapicerka i jak sprawują się tak jasne obicia? Bardzo mi sie podobają takie jasne wnętrza, ale przy moich Budrysach troche się boję... niestety brudza sie ,a u nas nie ma małych dzieci .Co prawda skóra jest dość wdzięcznym materiałem do mycia i nie jest to tragedia ,ale przy małych dzieciach pomyśl raczej o kolorze ciemniejszym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.05.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Czy ozdoby wišteczne robi Pani sama ? pozdrawiam slonecznik No i co, nie miałam racji???? Mamy z CZAPY , sama widzisz a ustępują Ci miejsca w tramwaju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.05.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witaj Ew-ka! Od momentu jak zobaczyłam Twój dom, a zwłaszcza taras i wejście zrobbione z kostki cały czas myślę , żeby tak też zrobić u nas. Czy na etapie budowy już trzeba o tym pomyśleć? Jeżeli z projektu wynika, że z tarasu i wejście są przewidziane dwa schodki to jak to zrobić tak jak Ty masz. Chciałabym mieć podobnie jak u Was Proszę poradź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.05.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Super wygląda wokół domu, te fajne tuje w doniczkach naprawdę wszytsko ładnie się prezentuje. Mam pytanie jak duże są okna (drzwi) tarasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.05.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 o obniżeniu budynku zadecydowaliśmy już na poziomie stanu zerowego .w projekcie były dwa stopnie ,ale mąż się uparł ,że nie chce żadnych schodów ....wokół nas nie ma rozlewisk ani zbiorników wodnych więc obawy zalania nie mamy ,poza tym odpływ z dachu mamy do burzówki więc wokół domu jest sucho .budując dom parterowy jak Wasz ,aż się prosi o niskie położenie budynku, ale musicie dobrze znać teren wokół domu .Brak schodów to jest TO ......ja jestem baaardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.05.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Super wygląda wokół domu, te fajne tuje w doniczkach naprawdę wszytsko ładnie się prezentuje. Mam pytanie jak duże są okna (drzwi) tarasowe? wszystkie otwory okienne mamy typowe czyli 150 cm .....tarasowe też taras mamy na południe i niestety dokuczają nam wiatry zachodnie i wschodnie .....wciąż myślimy o jakiejś przesłonie ....chyba będzie to drewniana -pełna pergola na stopach ,czyli doodstawienia w razie niepotrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 23.05.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Oj Ewka - za każdym razem jak zaglądam to już stwierdzam, że ładniej być nie może (stwierdzenie pesymistyczne ) Ale ja jestem optymistą i po każdym "oglądzie" stwierdzam, że piękniej być może i Wasz dom oraz ogródek jest tego dowodem. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.05.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Oj Ewka - za każdym razem jak zaglądam to już stwierdzam, że ładniej być nie może (stwierdzenie pesymistyczne ) Ale ja jestem optymistą i po każdym "oglądzie" stwierdzam, że piękniej być może i Wasz dom oraz ogródek jest tego dowodem. Pozdrowionka bardzo Pan łaskawy a w tajemnicy i po cichu Ci powiem ,że może być ładniej czego dowodem jest przepiękny ogród mojego brata w Niemczech ....jest to dla mnie wzór do naśladowania a wybudował dom na 3 arach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Widze, że ogródek coraz ładniejszy... Podziwiam, podziwiam (u mnie w ogródku jest na razie tylko góra humusu... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.05.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Widze, że ogródek coraz ładniejszy... Podziwiam, podziwiam (u mnie w ogródku jest na razie tylko góra humusu... ) u mnie nie tak dawno humus też był królem ogródka ale mimo ,że go rozplantowaliśmy ,potem został zebrany i wywieziony a nawieźliśmy dobrej uprawnej ziemi ....chyba z 5 wywrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 25.05.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Ew-ka, tak sobie jeszcze raz obejrzałam Twój dziennik i ...ech, co Ci będę mówić, sama wiesz że masz pięknie.... i lubię takie "durnostojki" które nadają wnętrzom klimat i sprawiają że chce się w nich żyć.... niestety zaczynam u siebie je likwidować bo okazuje się że zieńciunio jest alergikiem.... nawet bzu w wazonie nie mogę trzymać.... a mam taki piękny w ogrodzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.05.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Ew-ka - pięknie u Ciebie - jak zwykle segregacja śmieci była u nas jednym z pierwszych nowości po zamieszkaniu w domku - w bloku to się człowiek nie zastanawiał ile śmieci produkuje ...szur do zsypu i już... a po przeprowadzce okazało się, że nagle śmietnik (taki standardowy kubeł) zapelnia sie w zastraszającym tempie i zaczęlo sie dzielenie - na szkło i plastiki są pojemniki na sąsiedniej ulicy, papier - do kominka...i spokojnie teraz starcza nam 1 kubeł na 2 tygodnie (tak przyjeżdża śmieciara) ale od jutra, a może jeszcze od dziś, będę miała kompostownik...hurra! i tym sposobem myślę że ilość śmieci jeszcze zdecydowanie zostanie zredukowana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts