Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewciu to ja czekam na inspiracje ogrodowe

chętnie pokazałabym moje śliczne tuje na pniach , ale córa zabrała mi aparat fotograficzny do Krakowa :( i fiołki ,tulipany i żonkile tak cudnie kwitną ......tulipanki okazały sie niskie ....są prześliczne ( czerwone ,białe z różowym paskiem , morelowe i żółte z białymi brzegami ).Dzisiaj posadziłam pelargonie w skrzynkach :D

Ewciu to ja czekam na inspiracje ogrodowe

chętnie pokazałabym moje śliczne tuje na pniach , ale córa zabrała mi aparat fotograficzny do Krakowa :( i fiołki ,tulipany i żonkile tak cudnie kwitną ......tulipanki okazały sie niskie ....są prześliczne ( czerwone ,białe z różowym paskiem , morelowe i żółte z białymi brzegami ).Dzisiaj posadziłam pelargonie w skrzynkach :D

To pozostaje napisać soczysty opis Twoich tuji... Pisarze w ksiązkach specjalizują się w tym... :lol:

• 3 weeks później...
Ech! Ew-ka jaki spokój bije z Twoich ostatnich postów... Wszystko zrobione, nerwówka została tylko we wspomnieniach - teraz rozkoszujesz się ogrodem, dopieszczasz i tak wypieszczone wnętrza... Zazdroszczę Ci (broń Panie Boże nie zawistnie!!!) ... Ewuś, powiedz coś o swoich salonowych kanapach : z czego jest wykonana tapicerka i jak sprawują się tak jasne obicia? Bardzo mi sie podobają takie jasne wnętrza, ale przy moich Budrysach troche się boję...

Ech! Ew-ka jaki spokój bije z Twoich ostatnich postów... Wszystko zrobione, nerwówka została tylko we wspomnieniach - teraz rozkoszujesz się ogrodem, dopieszczasz i tak wypieszczone wnętrza... Zazdroszczę Ci (broń Panie Boże nie zawistnie!!!) ...

to prawda ..zrobiliśmy kawał dużej roboty i teraz możemy już tylko odpoczywać :D polecam taki sposób budowy .....duży kredyt .....wybudować -urządzić -mieszkać i ....spłacać kredyt lata ,ale mieszkać :D

Ewuś, powiedz coś o swoich salonowych kanapach : z czego jest wykonana tapicerka i jak sprawują się tak jasne obicia? Bardzo mi sie podobają takie jasne wnętrza, ale przy moich Budrysach troche się boję...

niestety brudza sie ,a u nas nie ma małych dzieci .Co prawda skóra jest dość wdzięcznym materiałem do mycia i nie jest to tragedia ,ale przy małych dzieciach pomyśl raczej o kolorze ciemniejszym ....

Witaj Ew-ka! Od momentu jak zobaczyłam Twój dom, a zwłaszcza taras i wejście zrobbione z kostki cały czas myślę , żeby tak też zrobić u nas. Czy na etapie budowy już trzeba o tym pomyśleć? Jeżeli z projektu wynika, że z tarasu i wejście są przewidziane dwa schodki to jak to zrobić tak jak Ty masz.

Chciałabym mieć podobnie jak u Was :D :D :D

Proszę poradź :)

o obniżeniu budynku zadecydowaliśmy już na poziomie stanu zerowego .w projekcie były dwa stopnie ,ale mąż się uparł ,że nie chce żadnych schodów ....wokół nas nie ma rozlewisk ani zbiorników wodnych więc obawy zalania nie mamy ,poza tym odpływ z dachu mamy do burzówki :D więc wokół domu jest sucho .budując dom parterowy jak Wasz ,aż się prosi o niskie położenie budynku, ale musicie dobrze znać teren wokół domu .Brak schodów to jest TO ......ja jestem baaardzo zadowolona :D

Super wygląda wokół domu, te fajne tuje w doniczkach naprawdę wszytsko ładnie się prezentuje.

Mam pytanie jak duże są okna (drzwi) tarasowe?

wszystkie otwory okienne mamy typowe czyli 150 cm .....tarasowe też :D

taras mamy na południe i niestety dokuczają nam wiatry zachodnie i wschodnie .....wciąż myślimy o jakiejś przesłonie ....chyba będzie to drewniana -pełna pergola na stopach ,czyli doodstawienia w razie niepotrzeby :wink:

Oj Ewka - za każdym razem jak zaglądam to już stwierdzam, że ładniej być nie może (stwierdzenie pesymistyczne :wink: )

Ale ja jestem optymistą i po każdym "oglądzie" stwierdzam, że piękniej być może i Wasz dom oraz ogródek jest tego dowodem.

Pozdrowionka

bardzo Pan łaskawy :D a w tajemnicy i po cichu Ci powiem ,że może być ładniej czego dowodem jest przepiękny ogród mojego brata w Niemczech ....jest to dla mnie wzór do naśladowania :D a wybudował dom na 3 arach :wink:

Widze, że ogródek coraz ładniejszy... Podziwiam, podziwiam (u mnie w ogródku jest na razie tylko góra humusu... :lol: )

u mnie nie tak dawno humus też był królem ogródka :D

ale mimo ,że go rozplantowaliśmy ,potem został zebrany i wywieziony a nawieźliśmy dobrej uprawnej ziemi ....chyba z 5 wywrotek :D

Ew-ka, tak sobie jeszcze raz obejrzałam Twój dziennik i ...ech, co Ci będę mówić, sama wiesz że masz pięknie.... :D

i lubię takie "durnostojki" :wink: które nadają wnętrzom klimat i sprawiają że chce się w nich żyć.... :D

niestety zaczynam u siebie je likwidować bo okazuje się że zieńciunio jest alergikiem.... nawet bzu w wazonie nie mogę trzymać.... :( a mam taki piękny w ogrodzie....

Ew-ka - pięknie u Ciebie - jak zwykle ;-)

segregacja śmieci była u nas jednym z pierwszych nowości po zamieszkaniu w domku - w bloku to się człowiek nie zastanawiał ile śmieci produkuje :o ...szur do zsypu i już...

a po przeprowadzce okazało się, że nagle śmietnik (taki standardowy kubeł) zapelnia sie w zastraszającym tempie :o

i zaczęlo sie dzielenie - na szkło i plastiki są pojemniki na sąsiedniej ulicy, papier - do kominka...i spokojnie teraz starcza nam 1 kubeł na 2 tygodnie (tak przyjeżdża śmieciara)

ale od jutra, a może jeszcze od dziś, będę miała kompostownik...hurra! i tym sposobem myślę że ilość śmieci jeszcze zdecydowanie zostanie zredukowana :-)

pozdrawiam